ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΑΕΚ : Η απάντηση της ομάδας Ντέμη στον Μελισσανίδη


Μέσω της συνέντευξης του Κανελλόπουλου στο ΒΗΜΑ, οι νυν μέτοχοι της ΑΕΚ, η ομάδα Ντέμη, ανταπάντησαν σε όσα είχαν συμβεί και γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την επιθυμία του Μελισσανίδη να επανέλθει στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ και την πρόταση που είχε καταθέσει έστω και τηλεφωνικά . Κατά την γνώμη μου, καθόρισαν το κόστος απόκτησης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο άρα και για τον Μελισσανίδη. Το 5% κοστίζει 10 εκατ. ευρω οπότε και αναλογικά καθορίζεται η τιμή άλλων ποσοστών με το 100% να κοστίζει 200 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτή η τιμή των μετοχών είναι ανελαστική ή είναι τιμή εκκίνησης.

Από την μια μεριά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει ο Μελισανίδης στο μετοχικό κεφάλαιο και στα διοικητικά της ΑΕΚ αλλά από την άλλη ξεκαθάρισε ότι δεν μεταβιβάζουν το σύνολο του 89% που κατέχει η ομάδα Ντέμη. Έβαλε σαν όρο να διατηρηθεί η πολυμετοχικότητα στην ΑΕΚ. Οπότε, κατά την γνώμη μου, όποιος θέλει να αγοράσει μετοχές μόνο στο πλαίσιο της πολυμετοχικότητας αυτής μπορεί να κινηθεί. Αν και είπε ότι δεν πωλείται το 89% (και όχι το 50%+1 μετοχή) από την στιγμή που ο Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι θα διατηρηθεί η πολυμετοχικότητα έμμεσα απορρίπτει και την απόκτηση του 50%+1 μετοχή, ποσοστό που δίνει το έλεγχο της ΠΑΕ. Εξέφρασε παράπονα για την τακτική Μελισσανίδη αλλά δεν έκλεισε την πόρτα σε αυτόν αλλά την άφησε ανοικτή υπό τους όρους που είπαμε παραπάνω.

Ουσιαστικά η ομάδα Ντέμη "πετάει" το μπαλάκι στον Μελισσανίδη που θα πρέπει να πάρει ένα τουλάχιστον 5% (με κόστος 10 εκατ. ευρώ) για να δικαιολογήσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Επίσης του προτείνει μια είσοδο όπως αυτή του Παναθηναϊκού δηλαδή είσοδος νέου μετόχου με ταυτόχρονη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Είσοδος δηλαδή του Μελισσανίδη για απόκτηση του 35% που ισούται με 70 εκατ. (που είχε προτείνει) αποκτώντας συμμετοχή στην διοίκηση αλλά με τους όρους και τους κανόνες που δουλεύει το διοικητικό μοντέλο της ΑΕΚ σήμερα.


Ένα πράγμα μετράει από όλα αυτά τα γεγονότα , κατά την γνώμη μου. Η ΑΕΚ ,μετά το τέλος και με όποια κατάληξη έχει η υπόθεση επανόδου του Μελισσανίδη στα διοικητικά της ΑΕΚ, πρέπει να βγει πιο δυνατή και ενωμένη. Όχι πιο αδύνατη και διχασμένη. Κατακριτέα η όποια πλευρά συμβάλει στον διχασμό αντί στην ενότητα, κατακριτέα η όποια πλευρά συμβάλλει στην αποδυνάμωση της ΑΕΚ αντί της ενδυνάμωσης της. Όποιες κινήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν αυτά τα δυο χαρακτηριστικά : ενδυνάμωση της ΑΕΚ, ενωμένη ΑΕΚ. Έτσι τα βλέπω τις εξελίξεις με τα διοικητικά της ΑΕΚ, για εγώ είμαι ΑΕΚ δεν είμαι ούτε με τον Ντέμη ούτε με τον Μελισσανίδη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To kalytero poy exoun na kanoun einai na fygoun.Wraio blog parempiptontws.

GPZ είπε...

Σ' ευχαριστώ για την εκτίμηση σου για το blog μου. Οσον αφορά το αν θα πρέπει να φύγουν, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος που το υποστηρίζει είναι να βάλουν λεφτά ανάλογα του επιπέδου της ΑΕΚ και να προχωρήσουν προπονητικό (που έχει καταντήσει ανέκδοτο οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις "στο τέλος του μήνα") και να προχωρήσει το γηπεδικό. Τα κύρια είναι αυτά. Δεν είναι μόνο αυτά. Σίγουρα σε αυτό το τέλμα και τη στασιμότητα όχι μόνο η παρούσα διοίκηση αλλά οποιαδήποτε διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ.

Μπλέκ είπε...

Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ [ΜΕΛΛΙΣΑΝ] ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ .
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΕΡΕΨΕ...

GPZ είπε...

Το αν θέλει ο Κανελλόπουλος να κάνει κουμάντο ή όχι δεν είναι το κύριο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να προχωρήσουν τα θέματα που ειναι σε τελμα και η ομάδα να ενισχυθεί πραγματικά. Τώρα αν αυτοί που θα το κάνουν λέγονται Κανελλόπουλος ή δεν ξέρω και εγω πως ,λίγη σημασία έχει κατα την γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

TΕΛΟΣ.
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΤΩΡΑ.
Αν δεν θελουν Τιγρη ας μην πουλησουν στον Τιγρη αλλα πλεον πανε την ομαδα πιο πισω.
Τα χρονια περνανε και αντι να φτιαχνουν μια δυνατη ομαδα που θα νικαει και τους διαιτητες οπως ελεγε ο Ντεμης καποτε, προσπαθουν να φτιαξουν μια ομαδα με το λιγοτερο δυνατο κοστος που θα ειναι αλλη μια φορα ερμαιο των καντρικων αποφασεων.ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΧΟΜΠΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ.Χριστοφορος.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να φύγει η μοναδική διοίκηση - τα τελευταία 10-12 χρόνια τουλάχιστον - που έφερε νέα πρότυπα και κουλτούρα στον τρόπο δοίκησης μιας ΠΑΕ στην Ελλάδα, είναι το λιγότεροι άσχετοι με επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ. Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει κατακόρυφα τόσο τις χορηγίες, όσο και το Budget, δεδομένου και του προβλήματος των χρεών που κληρονόμησε η δοίκηση Νικολαΐδη, και κατάφερε να μηδενίσει σε τέσσερα χρόνια.
Μάλλον τελικά είναι αρκετοί αυτοί που γουστάρουν να βρίσκουν πάντα ένα πρόσωπο και να περιστρέφονται γύρω από αυτό, για να διχάζονται και να τσακώνονται στα καφενεία.. Δεν εξηγείται αλλιώς τόση αχαριστία και "βλακεία"..