ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΑΕΚ : Ανακοινώθηκε ο Νάθαν Μπερνς- VIDEO και σχόλιο.




Άλλη μια μεταγραφή για την ΑΕΚ, ο Nathan Burns από την Adelaide United της Αυστραλίας με 35 συμμετοχές και 9 γκολ. Ανερχόμενο αστέρι γράφουν. Προσωπικά πιστεύω (και ελπίζω να διαψευσθώ) ότι τέτοιες μεταγραφές δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ. Ούτε για τον πάγκο. ΑΕΚ σημαίνει κάνω πρωταθλητισμό ....εκ γενετής και όχι (μόνο) παίζω καλή μπάλα. Τι πιθανότητες υπάρχουν να εξελιχθεί ένας τέτοιος παίκτης βασικός σε μια ομάδα πρωταθλητισμού ; Ελάχιστες.
Τώρα βέβαια κάποιος θα μου πει ότι πέρυσι τέτοια εποχή αποκτήσαμε τον Αουραμπαρένα μετά Βαΐων και κλάδων και στην ουσία πρόσφερε ελάχιστα. Ίσως επιπροσθέτως μου πείτε ότι ο Παπασταθόπουλος με μηδαμινά ποσά αποδείχθηκε ενδεκαδάτος ,όπως λένε, και άρα τα λεφτά μιας μεταγραφής δεν προεξοφλούν την προσφορά του παίκτη. Δεκτά όλα αυτά. Αλλά εδώ μιλάμε με πιθανότητες.
Αν πάρεις 10 παίκτες των 2-3 εκατομμυρίων αντί 10 παίκτες των 200-600 χιλιάδων οι πιθανότητες να σου προσφέρουν περισσότερα είναι πολύ πιο αυξημένες για τους ακριβούς παίκτες παρά για τους φθηνότερους. Ο Παπασταθόπουλος είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ίσως (και εύχομαι) να είναι και ο Nathan Burns το ίδιο. Και ο Αρουαμπαρένα είναι εξαίρεση. Εν ολίγοις ,στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτό ισχύει και για τις μεταγραφές της ΑΕΚ και ας υπάρχουν εξαιρέσεις που όμως -ως γνωστόν- επιβεβαιώνουν το παραπάνω κανόνα.
Σχετικό video : εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: