ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ : ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΡΑΝΙΤΣΑ


"ΟΡΙΣΤΙΚΟ «στοπ» βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στον χώρο του κατεδαφισθέντος.

Με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας, που δημοσιεύθηκε χθες, έγιναν δεκτές προσφυγές κατοίκων και του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ότι τόσο το νέο όσο και το παλιότερο νομοθετικό καθεστώς, βάσει του οποίου εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την ανέγερση του γηπέδου, είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων για την ανέγερση του σταδίου και του πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ (προβλεπόταν η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 32.000 θέσεων, κλειστού γηπέδου μπάσκετ 7.000 θέσεων, δεύτερου κλειστού γηπέδου μπάσκετ, δύο κλειστών γηπέδων βόλεϊ, συνεδριακού κέντρου, καταστημάτων κ.λπ.).

Όπως υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης (1847/2008) της Ολομέλειας: «Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν με νόμο ''ατομικές ρυθμίσεις'' χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για την κατασκευή έργων. Είναι δυνατόν να προωθηθούν τέτοιες ρυθμίσεις με νόμο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι έχει προηγηθεί μελέτη για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν στο περιβάλλον»."

Πηγή : Ναυτεμπορική

Να σημειώσω ένα πράγμα μόνο. Ότι η απορριπτική απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται στο συγκεκριμένο σχέδιο Γρανίτσα για το οποίο έγινε η προσφυγή και στους συγκεκριμένους νόμους που ψηφίσθηκαν για να το υποστηρίξουν. Δεν αποφάσισε το ΣτΕ ότι δεν ανεγείρεται γήπεδο στην Νεα Φιλαδέλφεια γενικώς και αορίστως αλλά ότι το σχέδιο Γρανίτσα δεν ανεγείρεται.

Βέβαια είναι άλλο θέμα η επιλογή της Νέας Φιλαδέλφειας ή κάποιου άλλου χώρου για ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Άλλο θέμα είναι με ποια κριτήρια η διοίκηση της ΠΑΕ, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ή ο κόσμος της ΑΕΚ επιλέγει /προτιμάει τοποθεσία για την ανέγερση και άλλο θέμα αν το σχέδιο Γρανίτσα είναι νόμιμο ή όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: