ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Εκλογές Ερασιτεχνικής ΑΕΚ : Παρουσίαση θέσεων του ψηφοδελτίου "ΑΕΚ Για Πάντα"

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «ΑΕΚ Για Πάντα», ενόψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής του συλλόγου την προσεχή Πέμπτη. Δημήτρης Χατζηχρήστος, Βασίλης Βάσιος είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών οι Θωμάς Μαύρος, Κώστας Νεστορίδης και Μίμης Παπαϊωάννου. Χατζηχρήστος και Βάσιος παρουσίασαν τους στόχους του, ξεκαθαρίζοντας πως η γνώμη τους για το γηπεδικό είναι αδιαπραγμάτευτο.
«Μια τέτοια μέρα, μια τέτοια στιγμή είναι σημαντική για μένα, διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κάθονται μπροστά μου μαζί οι Μαύρος, Νεστορίδης και Παπαϊωάννου. Με κάνει χαρούμενο η συνάντηση αυτή που θα μείνει στην ιστορία, και παράλληλα, μια συνάντηση της ιστορίας της ΑΕΚ. Όλη η κιτρινόμαυρη ιστορία βρίσκεται σ’ αυτή την αίθουσα, ενώ δίδουν το παρών και καλοί φίλοι. Ο σκοπός μας είναι γνωστός και πρέπει να επισημοποιηθεί. Ενδιαφερθήκαμε σε πρώτη φάση για την ερασιτεχνική, διότι για μας αυτή είναι η πραγματική ΑΕΚ, παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ορισμένα προσθετικά όπως είναι η ΚΑΕ και η ΠΑΕ. Το χρονικό σημείο που ενδιαφερθήκαμε είναι καλό, γιατί αν και ορισμένοι λένε ότι η κριτική κάνει καλό, εν τούτοις, στην πραγματικότητα δε βελτιώνει τις καταστάσεις. Αντίθετα, βελτιώνει το παράδειγμα κάτι που θέλουμε να πετύχουμε», επισήμανε ο Χατζηχρήστος και συνέχισε:

«Σκοπός μας λοιπόν, είναι να γυρίσουμε τη σελίδα και η φιλοσοφία μας είναι η ερασιτεχνική να μην «ματώνει» από τις ταμειακές διευκολύνσεις που περνάνε ουσιαστικά «χειροπέδες» σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση. Η ερασιτεχνική έχει φθάσει στο τέλμα, κάτι που φαίνεται από την εικόνα των τμημάτων της αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει χορηγούς. Εμείς την προσεχή Πέμπτη θα προσπαθήσουμε σε ήσυχους τόνους να πάρουμε στα χέρια μας τη διοίκηση της ερασιτεχνικής, σε μια διαδικασία που είναι ιερή για την ΑΕΚ, την Γενική Συνέλευση. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια χάσαμε τον αποπροσανατολισμό και οδηγηθήκαμε σε τέλμα. Δεν έχουμε στόχο, ούτε τις καρέκλες, ούτε τον εαυτό μας. Θέλουμε να δώσουμε τέλος στα δανεικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε δωρεές, ώστε να χαρίζουμε χρήματα στην ΑΕΚ. Κάναμε ασφαλιστικά μέτρα για τις εκχωρήσεις και αύριο Τετάρτη εκδικάζονται. Ήρθαμε σε αντιδικία με τον κ. Ανατολιωτάκη, χωρίς να το θέλουμε, προκειμένου να μπλοκάρουμε τις εκχωρήσεις που είναι αδιαφανείς. Φθάσαμε στην πόρτα του και δεν μας έδωσε ούτε χαρτί για το που πάνε τα χρήματα. Η θέση μας για το γηπεδικό θέμα είναι αδιαπραγμάτευτη. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν βρει χρήματα ο κ. Νικολαΐδης και κατασκευάσει το γήπεδο, τότε να το συζητήσουμε. Το Καταστατικό είναι διάτρητο, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο καταστατικά. Από τα πρώτα μελήματά μας θα είναι η τροποποίηση ώστε να ψηφίζουν κι άλλοι.».



Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βάσιος, υποστήριξε: «Νιώθω άβολα, μια και έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ την ιστορία της ΑΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έκαναν ΑΕΚτζη. Είμαστε καλά διαβασμένοι, έχουμε πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τόσο τον αγωνιστικό, όσο και τον οικονομικό κατήφορο της ερασιτεχνικής. Η ΑΕΚ δείχνει τα τελευταία χρόνια να έχει αυξητική τάση από τα 700χιλ. ευρώ στο 1,2εκ. ευρώ, γεγονός που θα περίμενε κανείς να φέρει υγεία στο σύλλογο. Αν δούμε τον καταμερισμό θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν τμήματα που παίρνουν ελάχιστα χρήματα, ενώ το ΤΑΠ και το Χάντμπολ λαμβάνουν τα περισσότερα. Τα λειτουργικά έξοδα είναι 250χιλ. ευρώ, κάτι που παρουσιάζει την κακή διαχείριση που γίνεται σε ένα ουσιαστικά πτωχευμένο σωματείο. Η αιχμαλωσία γίνεται αντιληπτή από την αιχμαλωσία του δανείου, που αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο από τα 500χιλ. ευρώ στο 1,5εκ. ευρώ ενώ το Δ.Σ. έκανε λόγο ακόμα και για 2,5!

Πηγή : sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: