ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ: Ξεκινάει καλά ο Δώνης ;


Προσωπικά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε δηλώσεις προπονητών και παικτών πριν και κατά την έναρξη της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι ακούγονται γενικές αλήθειες και τετριμμένα πράγματα. Έτσι έκανα και στην σημερινή συνέντευξη Δώνη.
Σε σχετική ερώτηση για το ποιο σύστημα θα επιλέξει για την ΑΕΚ ο Δώνης είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3. Κατά την γνώμη μου, ο Δώνης δεν πρέπει να προεξοφλεί το σύστημα πάνω στο οποίο θα δουλέψει. Δεν πρέπει να προσαρμόσει τους παίκτες πάνω στο σύστημα αλλά να προσαρμόσει το σύστημα που ταιριάζει στούς παίκτες και τις δυνατότητες τους. Και νομίζω ότι ο Δώνης θα προσπαθήσει να κάνει τους παίκτες να προσαρμοστούν στο σύστημα που έχει προεπιλέξει. Και αυτό για μένα είναι λάθος που ελπίζω να μην στοιχίσει στην ομάδα.


Προσωπική μου γνώμη για τον Δώνη (και ελπίζω να διαψευσθώ) είναι ότι είναι λίγος για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα ξένο καλό προπονητή που να ξέρει μπάλα. Όσο για το επιχείρημα ότι γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα να θυμίσω ότι ο Σαντος την 1η φορά που ήρθε στην Ελλάδα έφθασε την ΑΕΚ στην 1η θέση ισοβαθμώντας με τον ΟΣΦΠ. Και τότε ο Σάντος δεν γνώριζε βεβαίως την Ελληνική πραγματικότητα.

4 σχόλια:

Μπλέκ είπε...

η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4-3-3.
ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ .ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ [ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ]
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ 4-2-3-1 Η 4-4-2 ΣΕ ΡΟΜΒΟ ..
ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ BLOG MOY SE ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

GPZ είπε...

Εγώ δεν έχω σχετικές γνώσεις οερί συστημάτων, μόνος ως φίλαθλος. Αλλα λέω ότι αν στο ρόστερ ταιριάζει πχ το 4-4-2 γιατί θα πρέπει να προσπαθήσεις ντε και καλά να βάλεις τους παίκτες να παίξουν 4-3-3 ; Πολύ καλή κάλυψη των συστημάτων στο blog σου.

-billys- είπε...

Νομίζω ότι το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που το παίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη όπως επίσης και πολλές εθνικές ομάδες.
Το συγκεκριμένο σύστημα απαιτεί πολύ τρέξιμο που σημαίνει παίχτες πολύ καλά γυμνασμένους.
όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει στο ράστερ της ΑΕΚ πολύ καλοί ακραίοι παίχτες και γρήγοροι.
Το συγκεκριμένο σύστημα όμως με ριμπο στα άκρα είναι άστο να πάει στο διάολο.
Αν τον βάλει μπροστά από τα 2 αμυντικά χαφ σε έναν ποιο ελεύθερο ρόλο Νομίζω είναι καλύτερα.
Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν τα φιλικά και θα δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Δωνης..

Μπλέκ είπε...

ME RIMPO LYMPE ALLA KAI TON MPLANKO ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-3-3-ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟΙ [ΑΡΓΟΙ ,ΓΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ]
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ --Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΙΜΠΛΕΡ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΝΑ ΝΤΡΙΜΠΛΑΡΕΙ 1,2 ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΩΣΤΕ Η ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ...ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ .
ΣΤΟ 4-2-3-1 ΜΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΡΙΜΠΟ ΕΝΤΙΝΙΟ ΣΚΟΚΟ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥ ..
4-4-2 ΣΕ ΡΟΜΒΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ..