ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ : Σε κρίσιμη καμπή.Μια αποτίμηση της κατάστασης


Αν προσπαθήσουμε να αποτιμήσουμε την θέση της ΑΕΚ συνολικά ( Ερασιτεχνική , ΚΑΕ, ΠΑΕ) τότε το συμπέρασμα θα είναι απογοητευτικό. Όσον αφορά την Ερασιτεχνική χρόνια τώρα και όχι μόνο κατά την διάρκεια της παρακμιακής διοίκησης Ανατολιωτάκη, με τους ίδιους περίπου καρεκλοκένταυρους στη διοίκησή της, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η Μάνα ΑΕΚ όπως την αποκαλούμε, παραπαίει και παρακμάζει συνεχώς από χρόνο σε χρόνο. Η ανικανότητα των διοικήσεων να βρουν οικονομικούς πόρους τις μετέτρεψε σε διοικήσεις μη ικανοποιητικής διαχείρισης της κρίσης που οι ίδιες δημιούργησαν τόσο με τις πράξεις τους όσο και με τις παραλείψεις τους. Η άλλοτε δυναμική Ερασιτεχνική ΑΕΚ παλεύει πια είτε να κρατήσει στις πρώτες κατηγορίες τα τμήματά της είτε να τα ανεβάσει στις πρώτες κατηγορίες. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ιστορία της ΑΕΚ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ίδια η Ερασιτεχνική ΑΕΚ "κατόρθωσε" να γκρεμίσει στο Στάδιο Νίκος Γκούμας, την ιστορική έδρα της ομάδας μεγεθύνοντας την κρίση ακόμη περισσότερο.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ , η Βασίλισσα, που πριν μερικά χρόνια αποτελούνταν από μια ομάδα κατά κύριο λόγο Ελλήνων παικτών (ουσιαστικά ήταν η Εθνική Ελλάδας) "κατόρθωσε" κι' αυτή με την περίεργη και ξεροκέφαλη διοίκηση Φιλίππου να βρίσκεται τώρα υπερχρεωμένη και να αποδεσμεύει τους παίκτες (!!!) της αφού η διοίκηση Δρόσου δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον Φιλίππου. Η ΑΕΚ του μπάσκετ, που είναι η πρώτη ομάδα που κατάκτησε Ευρωπαϊκό τρόπαιο πράγμα το οποίο μέχρι το 1968 δεν είχε καταφέρει καμία Ελληνική ομάδα σε κανένα άθλημα, βρίσκεται τώρα προ των πυλών της πτώχευσης.

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ,η οποία -ως γνωστό- έχει 14 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την υπόλοιπη ΑΕΚ. Έχει εξυγιανθεί πλέον και κατάφερε πριν 4 χρόνια να αποφύγει την πτώχευση χάρη στην ομάδα των επιχειρηματιών που τώρα την διοικούν. Πριν 4 χρόνια όλοι οι ΑΕΚτζήδες είχαν μετατραπεί σε λογιστές και νομικούς την ίδια στιγμή που οι ανταγωνιστές μας ασχολούνταν με τα μεταγραφικά θέματα. Τώρα πια και εμείς ασχολούμαστε με τα ίδια θέματα και με το πως θα μπορέσουμε να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα που τόσο το έχει ανάγκη η ομάδα και ο κόσμος της.

Αυτό το καλοκαίρι που διανύουμε και η Ερασιτεχνική και η ΚΑΕ και η ΠΑΕ βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή για την μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ .

Στην Ερασιτεχνική έχουμε εκλογές για αλλαγή διοίκησης. Θα αναμετρηθούν τα μέλη της Επιτροπής σωτηρίας (που υποστηρίζεται και απο την Original) με τον Ανατολιωτάκη και τους συν αυτώ. Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την πορεία του συλλόγου σε σημαντικό βαθμό. Αν βγει ο Αντολιωτάκης θα συνεχίσει η πολιτικής της παρακμής και των ταμιακών διευκολύνσεων. Αν βγει η Επιτροπή Σωτηρίας θα προσπαθήσει να συνεφέρει οικονομικά και αγωνιστικά την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Μάνα ΑΕΚ.

Στην ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η απεμπλοκή Δρόσου και η διαπραγμάτευση του Φιλίππου με την Επιτροπή Σωτηρίας ώστε να κρατηθεί στη ζωή η Βασίλισσα και να σχεδιαστεί καλύτερα το μέλλον της. Ίσως να είναι μεταβατικό στάδιο με σφικτή και μετρημένη διαχείριση αλλά απαραίτητη για να σταματήσει ο κατήφορος.

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχουμε την επανεμφάνιση Μελεισσανίδη για να αναμιχθεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ως προς το αν θα καταλήξει σε σύγκρουση με την παρούσα διοίκηση ή σε συνεργασία. Γνώμη μου είναι ότι αν τελικά η προσπάθεια ανάμιξης του Μελισσανίδη πάρει την μορφή της μετωπικής σύγκρουσης με την παρούσα διοίκηση και όχι της συνεργασίας, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπει σε κρίσιμα και επικίνδυνα μονοπάτια. Ο διχασμός που θα προκληθεί θα έχει επιπτώσεις στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναι μόνος και υπερβολικά πιεστικός στόχος της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Επίσης η ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή όσον αφορά στα θέματα του γηπέδου και του προπονητικού ,θέματα που έχουν ήδη καθυστερήσει ενώ οι ανταγωνιστές της τα έχουν ήδη λυμένα ή βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο.



Και εμείς οι ΑΕΚτζήδες πως θα πρέπει να αντιδράσουμε σε όλη αυτή την κατάσταση ;
Ένας είναι ο δρόμος κατά την γνώμη μου :
1) Εγγραφή και συμμετοχή στην Ερασιτεχνική
2) Παρουσία στους αγώνες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ αλλά και των τμημάτων της Ερασιτεχνικής στο μέτρο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων μας και των χρονικών περιορισμών μας.
Με λίγα λόγια η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή της στάσης μας από παθητικός παρατηρητής σε ενεργός οπαδός της ΑΕΚ. Έτσι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η ΑΕΚ και συνεπώς και εμείς, ο κόσμος της.

1 σχόλιο:

Μπλέκ είπε...

η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Π ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ.
ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ [ΑΝΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΡΟΧΑΝΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ]ΑΥΤΗ Η ΠΕΝΤΑΔΑΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΕΧΟΥΝ ΤΟΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...