ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : «Καταστροφική η τετραετία Ντέμη»

Για όλους και για όλα στην ΑΕΚ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Λάκη Νικολάου. Ο άλλοτε πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ότι η τετραετία που έκανε κουμάντο στην ΠΑΕ ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν καταστροφική για την ομάδα, αφού ο παλαίμαχος άσος ενδιαφερόταν μόνο για τον ευατό του.

Ο κ. Νικολάου μίλησε ακόμα για τους Μπάγεβιτς, Μανωλά και Χατζηχρήστο, τη φετινή πορεία, τις μεταγραφές κ.α.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον "Sentra FM":

Αν υπάρχουν προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο στην ΑΕΚ:

“Πρέπει να πάρουμε τα δεδομένα αντικειμενικά. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι αναφοράς η ΑΕΚ θα περιπέσει. Η αποχή ανθρώπων που έχουν γράψει ιστορία στην ομάδα , δείχνει την αδυναμία της ομάδας. Αφήνουμε ανθρώπους να ασχολούνται με την ομάδα απλώς για κερδοσκοπικούς λόγους. Είμαι ενοχλημένος και με την ερασιτεχνική. Αν άνθρωποι σαν εμάς δεν μιλήσουμε και δεν πούμε τα πράγματα όπως έχουν, τότε θα χάσουμε αυτό που είναι η ΑΕΚ. Περάσαμε 4-5 χρόνια δύσκολα γιατί δεν είχαμε αρχή και τέλος στις λέξεις μας.

Αυτό οφείλετε σε κάτι που και εγώ είχα πάει να υπογράψω. Έπρεπε να υπογράψω ένα συμβόλαιο ότι για 5 χρόνια θα δίνω την πλήρη διαχείριση των χρημάτων μου και της γνώμης μου στον Νικολαΐδη. Αυτό δυστυχώς έκαναν και οι σημερινοί μέτοχοι. Εκεί είχαν εμπλακεί οι άνθρωποι και δυστυχώς αυτό μας κυνηγάει ακόμα. Ευτυχώς τελειώνει. Ευτυχώς τώρα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Εγώ δεν είχα υπογράψει και για τον λόγο αυτό ήμουν ο μόνος που έβγαινα και έλεγα κάποια πράγματα. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Οι μέτοχοι βγήκαν και είπαν με ειλικρίνεια ότι θέλουν να πάνε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να είναι. Όταν τα ανοίγματα της ομάδας ήταν και είναι τόσο μεγάλα δεν μπορούσαμε να είχαμε βλέψεις ανταγωνισμού με τις άλλες ομάδες που έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες. Εμείς έχουμε ένα αβαντάζ τον Μπάγεβιτς και τον Μανωλά, οι οποίοι αποφάσισαν να δουλέψουν μέσα στην ομάδα και δεν πρέπει να τους χάσουμε γιατί αρχίζει να γίνετε δέος για τις άλλες ομάδες.

Έχουμε και ένα ντεσαβαντάζ. Έχουμε μία τελείως αλαλούμ κατάσταση στα αποδυτήρια. Ο καθένας κάνει ότι θέλει. Δεν υπάρχει κλίκα. Υπάρχουν κλίκες. Οι αργεντίνικη κλίκα, οι ελληνικές κλίκες, οι γαλλικές κλίκες και αυτοί που κατευθύνονται από τον Νικολαίδη, είτε γιατί έχουν κάποια σχέση μαζί του, είτε γιατί κάνουν θεραπεία εκεί που τους έστελνε. Δεν είναι ομάδα αυτή. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε και όχι από το αν έχουμε λεφτά. Έχουμε 28 παίκτες. Ποιοι μας κάνουν; έχουμε κάνει 78 μεταγραφές τα τέσσερα αυτά χρόνια. Δεν έπεσαν λεφτά; Μην ξεχνάτε ότι οι ίδιοι οι μέτοχοι ομολόγησαν ότι έβαλαν 30 εκατομμύρια από την τσέπη τους. Δεν είναι πολλά λεφτά αυτά; Οργάνωση θέλει αυτή η ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να πάρει θέση και όχι ο καθένας που έχει συμφέρον να τους αλλάζει τα μυαλά. Πρέπει να κρατήσουμε τον Μπάγεβιτς να κάνει την οργάνωση που φέτος προσπάθησε πολύ και να κρατήσουμε και τον Μανωλά που είναι ένας τρόπος ενότητας για όλους μας”.

Για το αν μπορούν Μπαγεβιτς και Μανωλάς να συνεχίσουν μαζί:

“Ταιριάζουν πολύ και υπάρχει αλληλεκτίμηση που νομίζω ότι είναι κάτι το ιδανικό. Ελάτε στην θέση δέκα ανθρώπων που έδωσαν τα λεφτά τους και έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο και είδαν ότι τα τέσσερα χρόνια γελάστηκαν. Πως θα αντιμετωπίσουν τον Μπάγεβιτς και τον Μανωλά; και το αντίθετο. Πως ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς θέλετε να αντιμετωπίσουν μία διοίκηση που δεν ήξερε τι της γινότανε; Αλλά δεν ήξερε γιατί κουμάντο έκανε ο Νικολαΐδης. Δεν μπορώ να δώσω ευθύνες στον Νοτιά που είχε υπογράψει ένα χαρτί, αφελές, που λέει ότι για 5 χρόνια αγόρι μου κάνε ότι θες γιατί σε λατρεύω. Ο Μπάγεβιτς και ο Μανωλάς από την στιγμή που αντιμετωπίζουν μία διοίκηση που τα τέσσερα αυτά χρόνια έχει κάνει του κόσμου τις αηδίες, γιατί ο Νικολαΐδης έχει κάνει του κόσμου τις αηδίες για εμένα,τι να κάνουν. Η τετραετία του Ντέμη ήταν καταστροφική. Εμένα με ενδιαφέρει η ΑΕΚ, αυτός ο μεγάλος σύλλογος που εξαφανίζετε σήμερα.

-Για Χατζηχρήστο:

“Από τις δηλώσεις του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ “δεν φοράει παντελόνια” καταλαβαίνω σε τι μεγάλο χάσμα διχόνοιας είμαστε. Μπορεί ως πρόεδρος της ορίτζιναλ να κάνει ότι θέλει. Θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας μέσα στην ΑΕΚ τον ρόλο μας και αν μπορούμε να τον παίξουμε σωστά. Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να πάει μπροστά η ομάδα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Υπήρχε επιφύλαξη από τους Μπάγιεβιτς και Μανωλά γι'αυτά τα άτομα.”

-Για Νικολαίδη:

“Είδα η σχέση μου με τον Νικολαίδη που με οδήγησε. Ο Νικολαίδης κοιτούσε μόνο τον εαυτό του. Εγώ είμαι ΑΕΚ δεν είμαι με κανέναν άλλο. Ο καθένας πρέπει να πάρει θέση. Αυτό περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ.Το σλόγκαν του Νικολαίδη ήταν “πάρε θέση” αλλά φαίνεται ότι τον Νικολαίδη τον ένοιαζε να πάρει θέση μόνο στο γήπεδο. Εγώ λέω “τοποθετήσου” όχι πάρε θέση μόνο στο γήπεδο.”

-Για την φετινή χρονιά:

"Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Φτάσαμε σε έναν τελικό Κυπέλλου και στην διεκδίκηση του εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί χωρίς οικονομικές υπερβολές.”

-Για την προοπτική της ΑΕΚ:

"Στην ΑΕΚ υπάρχει μία μόνο προοπτική. Σωστό νοικοκύρεμα στη διοίκηση,ανθεκτικό ποδοσφαιρικό τμήμα και να υπάρχει ενωτική θέληση. Αυτό που μας λείπει δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο οι σωστοί παράγοντες στον χώρο της διαιτησίας,της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας.”

-Για μετεγγραφές :

”Έχουμε την τύχη να έχουμε τους Μανωλά,Μπάγιεβιτς.Θα πρέπει να πάρουμε παίκτες που θα κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα και όχι απλά να κάνουμε μετεγγραφές.”


http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=98209

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας Αεκτζής με τεράστια προσφορά στην ομάδα, που δεν έχει ανάγκη διαφήμισης, καρέκλας ή χρημάτων. Αυτά δίνουν ακόμα περισσότερη αξία σε όλα αυτά που είπε. Γεια σου Λάκη γίγαντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Νικολάου ήταν πράγματι μια μεγάλη ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ φυσιογνωμία της ομαδάρας μας..Από κει και περα στα δοικητικά καλό θα ήταν να προσέχει την κριτική του γιατί παραείναι υποκειμενική..Αν είναι δυνατόν να κάνει τέτοια κριτική στον Ντέμη που έσωσε την ομάδα μας την προηγούμενη τετραετία..Και αφού κάνει κριτική ασ του γίνει και λίγη:Γιατί πήγε στον Ολυμπιακό σαν επικεφαλής ιατρικού team?ας ήταν παρών στν τετραετία αντι να κριτικάρει εκ των υστέρων...αυτό που κάνει είναι διαλυτικό για έναν σύλλογο του μεγέθους της αεκάρας μας.Το σίγουρο είναι ότιη ιστορία μένει και όλοι ξέρουν με ποιοι σώσαν την ομάδα μας από τον υποβιβασμό.Ο Ντέμης ήταν πρωτεργάτης,ίσως με οράματα για μια ΑΕΚ πιο μπροστά από το τωρινό όριο που οι συνθήκες της επιβάλλουν...Αλλά οι ιδέες και τα όνειρα είναι αυτά ποθ μας πάνε μπροστά και όχι ο αλληλοσπαραγμός..ΑΕΚ=ΕΝΩΣΗΣ...