ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

AEK : ΓΕΝΕΡΑΚΗΣ : «Αγνόησε τους πάντες ο Ντέμης»

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Κώστας Γενεράκης, μίλησε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Τσιπς, σάμαλι, κοκ και τσάκα τσούκα» με τον Βαγγέλη Κουκούλογλου.

Για το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» και την ανατροπή των σχεδίων Μελισσανίδη για νέο γήπεδο:

«Υπεύθυνη είναι η Ερασιτεχνική. Ο Ντέμης Νικολαΐδης παρότρυνε την Ορίτζιναλ στις εκλογές της Ερασιτεχνικής να ανατρέψει τα σχέδια του Μελισσανίδη για την ανέγερση του γηπέδου. Θα μειώνονταν οι εμπορικές χρήσεις. Βάσει του σχεδίου Μελισσανίδη το γήπεδο αντί για 20.000 τ.μ. εμπορικές χρήσεις θα είχε γύρω στις 8.000 τ.μ. και ένα γκαράζ 1.400 θέσεων. Τα γύρω μαγαζιά νόμιζαν ότι θα νέκρωνε η κίνηση. Εκεί κόλλησε το πράγμα αλλά και στις υποσχέσεις που είχε ο Γρανίτσας».

Για τα οικονομικά και τις κινήσεις Νικολαΐδη:

«Γίνεται μια προσπάθεια με τους μετόχους. Κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια. Κοιτάνε να αξιοποιήσουν ό,τι δυνατότητες έχουν. Ο Μελισσανίδης έκανε πρόταση να μπει με μια ομάδα επιχειρηματιών. Είχε επιφανείς επιχειρηματίες κοντά του. Δυστυχώς δεν πέτυχε αυτό και πάλι λόγω Νικολαΐδη. Ο Ντέμης Νικολαΐδης απομάκρυνε ό,τι είχε σχέση με το παρελθόν. Αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος. Αγνόησε τους πάντες. Σιγά σιγά όλος ο κόσμος πάει εναντίον του. Υπάρχουν ζάμπλουτοι ΑΕΚτσήδες που δεν μπαίνουν. Παράδειγμα ο Χατζηιωάννου. Φοβούνται ότι το οικονομικό χάος που πλανάτε, κρύβει κάτι. Αυτό που εμφανίζεται στον κόσμο δεν είναι αλήθεια».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης, Νίκος Στράτος.

Για τα οικονομικά της Ένωσης:

«Οι περισσότεροι που πέρασαν από την προεδρία της ΑΕΚ δώσανε ό,τι μπορούσανε. Η ΑΕΚ από το '24, από τότε που γεννήθηκε είχε προβλήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα. Ποτέ δεν είχαμε πακτωλό χρημάτων».

Για το γήπεδο:

«Είναι δύσκολη η υπόθεση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ΑΕΚ δεν έχει την προσωπικότητα την οικονομική, την πολιτική που θα σηκώσει στις πλάτες του το χτίσιμο του γηπέδου. Στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ένας κόσμος που είναι εναντίον του γηπέδου. Έχω την εντύπωση πως και ο Δήμος είναι κατά του γηπέδου. Υπάρχει ένα μέρος των κατοίκων που θέλει τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς γήπεδο της ΑΕΚ. Εκτός αν ΠΑΕ και Ερασιτεχνική έχουν πρόεδρο με κύρος για να πιέσει την κυβέρνηση να κάνει τα πολεοδομικά προγράμματα για να χτιστεί το γήπεδο. Μεγάλη καταστροφή το γκρέμισμα του γηπέδου. Πάντως τότε υπήρχαν δυο νόμοι και όλοι βασιστήκαμε σε αυτούς πως το γήπεδο θα γίνει. Λάθος που δεν αντιδράσαμε τότε. Γήπεδο θα είχαμε αν ο Μελισσανίδης κέρδιζε τις εκλογές της Ερασιτεχνικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: