ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

AEK : "Βάσκο γερά, η Πόλη είναι κοντά"



Εν μέσω καπνογόνων, κιτρινόμαυρων κασκόλ και του συνθήματος «Βάσκο γερά, η Πόλη είναι κοντά», ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος -είναι πάνω από εξήντα- αναχώρησε χθες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, για ένα non stop ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με το ποδήλατό του.


Ο Στ. Βάσκος δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει στα Τρίκαλα το βράδυ του Σαββάτου και αφού θα έχει διανύσει συνολικά 1.660 χιλιόμετρα, σε 55 ώρες και 46 λεπτά, χωρίς να σταματήσει καθόλου. Η αναχώρησή του ήταν θεαματική και ο σεμνός ποδηλάτης, που στο παρελθόν ανήκε στον σύλλογο της ΑΕΚ και παραμένει φανατικός οπαδός της Ενωσης, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Μέλη του τοπικού συνδέσμου της ΑΕΚ τον αποχαιρέτησαν με συνθήματα, καπνογόνα και ατμόσφαιρα που θύμιζε γήπεδο, ενώ συμπαραστάτες του είναι η νομαρχία, ο δήμος και φορείς του Νομού Τρικάλων.

«Παράδειγμα προς μίμηση», χαρακτήρισε τον δάσκαλο και συμπατριώτη του ο ποδηλάτης Δημήτρης Γεωργαλής, 4ος Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ. Το εγχείρημα του Στέλιου Βάσκου έχει σκοπό να στείλει μήνυμα φιλίας και συμφιλίωσης μεταξύ των δύο λαών, Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για το περιβάλλον και για τους αδύνατους, κυρίως για τα άπορα παιδιά της Αφρικής.

Ο βετεράνος ποδηλάτης είναι αρκετά ευαισθητοποιημένος και κατά καιρούς διανύει μεγάλες αποστάσεις, στέλνοντας πάντα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης. Το ίδιο είχε κάνει και το 2006 όταν είχε διανύει την απόσταση Τρίκαλα - Αθήνα - Τρίκαλα χωρίς να σταματήσει ούτε για τα απαραίτητα.

Πηγή : ΕΘΝΟΣONLINE

Για την εξέλιξη της προσπάθειας του Στέλιου Βάσκου ενημερωθείτε απο http://aek-podilasia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: