ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Χατζηχρήστος: "Η τωρινή γενιά ΑΕΚτζηδων δυστυχεί"

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, την ποδοσφαιρική ομάδα, τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Γιώργο Δώνη και τους Ενωσίτες μίλησε σήμερα (29/10) ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στην εκπομπή "Γκολ από την Σέντρα" του "Sentra 103,3 FM" με τον Ανδρέα Δημάτο. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ουσιαστικά επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον τρόπο διοίκησης του αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Χατζηχρήστου:

Για την χθεσινή εκδήλωση στην Ν. Φιλαδέλφεια και το γηπεδικό: "Ήταν εκδήλωση μνήμης κατά 90% και για το γηπεδικό κατά 10%. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον στόχο μας, θα το πάμε μέχρι τέλος. Όσο αντέχουμε, γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε ως σχήμα, θα κρατήσουμε ζωντανή την υπόθεση Νέα Φιλαδέλφεια, με κάθε γραφικό ή μη γραφικό τρόπο. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς. Καμία έδρα εκτός Ν. Φιλαδέλφειας δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσική για την ΑΕΚ μετά από 80 χρόνια ιστορίας. Την έδρα την κατοχυρώνει η ιστορία και όχι το παρόν και το μέλλον. Πώς εσύ κύριε Νικολαϊδη λες "ξεχάστε το και δεν γίνεται" και τόσοι άλλοι λένε γίνεται; Σαφώς και γίνεται. Όχι 50.000 θέσεων, αλλά 30.000. Το θέμα είναι ποιος θα το κάνει. Γήπεδο στον ΟΔΔΥ ακούμε, γήπεδο δεν βλέπουμε. Και το προπονητικό κέντρο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ανήκει στον κύριο Νοτιά ή στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Το θέμα θα βγαίνει στην επιφάνεια όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Όταν δεν νικάμε όλοι θα λένε αν παίζαμε στην Νέα Φιλαδέλφεια θα νικούσαμε. Δεν υπάρχει αναμόχλευση. Αναμόχλευση υφίσταται μόνο όταν ένα θέμα είναι στάσιμο και βαλτωμένο. Εμείς κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το θέμα της Ν. Φιλαδέλφειας στο μυαλό μας. Οι εύποροι και ευκατάστατοι επιχειρηματίες δεν υπάρχουν πουθενά".

Για τον κόσμο της AEK που τον κατηγορεί: "Να γίνει μέλος στο σωματείο όποιος με κατηγορεί. Απαγορεύεται να είσαι απλός φίλαθλος της ΑΕΚ, πρέπει να γίνεις μέλος σωματείου. Πριν φτάσεις στο σημείο να γίνεις Ηρακλής και Πανιώνιος".

Για την γενικότερη στάση και τους χειρισμούς της ΠΑΕ ΑΕΚ: "Δεν θυμάμαι ποτέ την ΑΕΚ να μαζεύει 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από χορηγίες και σπόνσορες και να μην μπορεί να κερδίσει την Λάρισα. Αυτό είναι ανδραγάθημα της ΠΑΕ. Τι σε προσελκύει πλέον; Η γκλαμουριά στα μπουθ του ΟΑΚΑ; Ποτέ δεν προχώρησε η ΑΕΚ με αυτά. Η ΑΕΚ ήταν λαϊκό σωματείο ανέκαθεν. Γι` αυτό δεν βρήκαμε ποτέ κάποιον Βαρδινογιάννη ή Κόκκαλη να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Δεν είναι τα λεφτά αλλά ο χειρισμός. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Στην Φιλαδέλφεια αυτά δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν. Δεν μπορούσες να φύγεις από την 18, ήταν στενός ο δρόμος. Αυτός που ήταν να ασχοληθεί με την ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένος να πετύχει σε βάθος χρόνου. Αν πας βόλτα έξω από τα επίσημα στο ΟΑΚΑ θα βαρεθείς να μετράς τζιπ. Ελάτε να δείτε τι γίνεται στο μπάσκετ που ψάχνει 800.000 και ένα εκατομμύριο ευρώ για μπάτζετ. Ωραίοι Αεκτσήδες είναι αυτοί που πάνε στα επίσημα".

Για το ενδεχόμενο να γίνει το γήπεδο στον ΟΔΔΥ: "Αν προλάβει να το κάνει ο Νικολαϊδης θα μου λύσει τα χέρια. Δεν είμαι απολυταρχικός ούτε σκληροπυρηνικός στις απόψεις μου. Είμαι διαλλακτικός. Αν όμως την αφήσουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο ακόμα έτσι, τα χόρτα θα μεγαλώσουν, θα περάσουν τις μπάρες και θα τον βγάλουν τον χώρο σκουπιδότοπο".

Για τον Ντέμη Νικολαϊδη: "Όταν το ρεύμα του Ντέμη ήταν στο απόγειο η ΑΕΚ έχασε μοναδική και ολόχρυση ευκαιρία για πρωτάθλημα και να αλλάξει το status. Δεν θα χαρακτηριζόταν αποτυχημένος και όλα θα κυλούσαν διαφορετικά. Μια πρόταση θα ήταν ο Ντέμης να έρθει στην εξέδρα να γίνει αυτός που ήταν και να αναλάβει ο Νοτιάς ή ο Κανελλόπουλος. Όλα γίνονται με υπομονή και επιμονή. Όταν η ομάδα πάει καλά όλα τα προβλήματα εξανεμίζονται. Όταν δεν πάει καλά βγαίνουν στον αφρό. Έπεσε θύμα της δύναμής του. Άσχημο πράγμα η δύναμη. Όταν δεν ξέρεις να την διαχειριστείς σε παίρνει και σε σηκώνει. Του είχα πει του Ντέμη ότι εδώ δεν υπάρχει Ελευθερόπουλος και Κόκκαλης. Εδώ είναι ΑΕΚ. Μάθε να διοικείς ένα φαρμακείο, ένα περίπτερο, ένα μανάβικο και μετά μάθε να διοικείς και εταιρεία. Δεν έχει δίχτυα η εταιρεία να βάζεις γκολ".

Για την στήριξη του Ντέμη στον Δώνη: "Είναι οξύμωρο ένας πρόεδρος υπό παραίτηση να λέει να φύγουν 10 παίκτες και να μείνει ο προπονητής. Δεν μπορείς να έχεις επιφέρει τέτοια σύγχυση σε όλους τους εμπλεκόμενους και να λες ό,τι λες. Παρ` όλα αυτά όμως εμένα με εκφράζει αυτό το πράγμα. Μέσα από την σκληρή δουλειά δικαιώνομαι, όταν δικαιώνομαι. Θα ήθελα ο Ντέμης να στηρίξει τον Δώνη όσο και αν με έχει στενοχωρήσει ο Δώνης με τις επιλογές του. Άλλωστε για να αποσπάσει την γενική αποδοχή και στην Λάρισα πέρασε αρκετός καιρός αμφισβήτησης. Δεν θα έβγαζα τον Δώνη κάθε εβδομάδα να μιλάει. Ο κόσμος τρελαίνεται γιατί όλη την εβδομάδα ακούει "θα, θα, θα" και πάει την Κυριακή και βλέπει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το 0-3 να γίνεται 3-3".

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα: "Το πιστεύω. Έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει και να επανέλθει. Το εύχομαι και το ελπίζω. Δεν ανήκω σε αυτούς που περιμένουν να χάσει η ΑΕΚ για αναδειχθεί η Ν. Φιλαδέλφεια και το δίδυμο Μελισσανίδης - Μπάγεβιτς".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Είναι ΑΕΚάρα, αρρωστάκι. Σπάνια περίπτωση, δεν έχει πολλούς τέτοιους η ΑΕΚ. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι αρρωστάκι μόνο για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Δεν μπορείς όμως να τον έχεις ήξεις αφίξεις. Τώρα θα έχει φάει μεγάλη σφαλιάρα με τα χρηματιστήρια στην Αμερική και έχει μπει στο καβούκι του".

Για τη νέα γενιά των οπαδών της ΑΕΚ: "Η τωρινή γενιά θα δυστυχήσει. Δεν έχει κάποιον που να είναι σύμβολο μέσα στην ομάδα να αγαπήσει".

Πηγή : Δικέφαλος

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Videos απο τον κόσμο της ΑΕΚ στον αγώνα ΑΕΚ - Πανιώνιος (μπάσκετ) 26-10-2008








Σχόλια για τον αγώνα εδώ : http://vasilissa.blogspot.com/2008/10/blog-post_27.html

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ

Δεν Ξεχνώ
Το Α.Σ Α.Ε.Κ. καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους αθλητές, νυν και παλαίμαχους, και όσους αγαπάνε την ΑΕΚ την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ημέρα του «ΟΧΙ» και ώρα 16:00, να παραβρεθούν στον αγιασμό του Ιερού, για εμάς τους Ενωσίτες, χώρου του Γηπέδου της Α.Ε.Κ. και στην έπαρση της Κιτρινόμαυρης Σημαίας μας με τον Δικέφαλο Αετό. Ελάτε να βρεθούμε μαζί, να περπατήσουμε μαζί και να θυμηθούμε μαζί όλα εκείνα τα κομμάτια που μας συνδέουν με τον χώρο, εκείνα τα κομμάτια που αποτελούν την Α.Ε.Κ. εκείνα τα κομμάτια της ιστορίας που ξεκίνησαν από την Πόλη, την Σμύρνη , την Κριμαία και ήρθαν να αγκυροβολήσουν δίπλα στον Ποδονίφτη, όλα εκείνα τα κομμάτια που μας μεγάλωσαν και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μεγαλώνουν εμάς και τα παιδιά μας.






http://aek.gr/news_detail.asp?id_qu=1150

ΑΕΚ : Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι


Δεν θα αρχίσω να αναθεματίζω των Δώνη. Ένα προπονητή που απο την αρχή πίστευα ότι δεν κάνει για την ΑΕΚ. Ο Δώνης δεν έκανε κατάληψη της θέσης του προπονητή της ΑΕΚ. Τον επέλεξε ο Ντέμης και όποιοι άλλοι έχουν χρεωθεί την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Δώνης κάνει τραγικά λάθη το ένα μετά το άλλο. Μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτήριων επίσης. Η αρρώστια της ΑΕΚ δεν λύνεται με την αυτονόητη εκδίωξη του Δώνη. Γιατί ο Δώνης είναι σύμπτωμα. Η εικόνα της ομάδας είναι σύμπτωμα.

Η αρρώστια είναι η ανικανότητα του παραιτηθέντος Ντέμη και όσων (μετόχων ή μη) στην διοίκηση έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Τα λάθη είναι πάρα πολλά, σοβαρά και δεν έγιναν μόνο σε αυτή τη σαιζόν. Η θεραπεία είναι μια και μόνο. Η αποχώρηση όχι μόνο του Ντέμη αλλά και όσων αποφασίζουν για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Η ομάδα κατρακυλάει προς το χειρότερο ενώ διανύει ήδη το 5ο χρόνο του πλάνου της διοίκησης, μιας διοίκησης που ήταν στο απυρόβλητο από τον κόσμο και είχε ιδανικές συνθήκες να προγραμματίσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Όμως όλα αυτά έχουν λίγη σημασία όταν είσαι ανίκανος οχι μόνο να μεγαλώσεις την ομάδα αλά και να την διαχειριστείς σε βαθμό που σε κάνουν επικίνδυνο.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας ,νοοτροπίας και είσοδο ανθρώπων που θα εξαλείψουν την μαλθακότητα, την επικοινωνιακή προπαγάνδα χωρίς αντίστοιχη επίδειξη έργου, θα αντικαταστήσουν τη light λογική του θεάματος με την λογική του πρωταθλητισμού (στην πράξη όχι στα λόγια),που θα προστατεύουν την ομάδα και γενικότερα που θα δημιουργήσουν μια νοοτροπία μαχητή, νικητή και πρωταθλητή στην ΑΕΚ. Γιατί ΑΕΚ δεν σημαίνει μόνο καλή μπάλα ,ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι ,πάθος για νίκη ενάντια στην σαπίλα. Όσο πιο γρήγορα προετοιμάσουν ο Ντέμης και οι συνυπεύθυνοι την αποχώρηση τους και την διάδοχη κατάσταση (αν είναι δυνατόν ΤΩΡΑ και πάντως οχι τον Μάϊο) τόσο το καλύτερο για την ΑΕΚ.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Το γύρισε και κέρδισε

Προηγήθηκε, στο ημίχρονο έχανε και τελικά νίκησε! Ο λόγος για την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ που κέρδισε σήμερα (25/10) με 4-3 τον Θρασύβουλο στο Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών.

Η ομάδα του Χριστόφορου Κόλα προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ντούμο, ενώ έξι λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση με τον Παναγιωτάκο. Στο 35’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 με τον Ασημάκη και στο 39’ ο Καλαμιώτης έκανε το 2-2. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 από το τέρμα του Παναγιωτάκου. Στο 66’ ο Μηνάς ισοφάρισε και στο 83’ ο Τσαμουρλίδης έδωσε το "τρίποντο" στο δικέφαλο με πέναλτι που κέρδισε ο Καλαμιώτης. Διάστρεμμα υπέστη ο Βίκτωρας Πλάντζος στο δεύτερο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε από τον Αχείμαστο. Πλέον, η Ενωση έφτασε τους 14 βαθμούς σε επτά ματς και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Παυλόπουλος, Σουμελίδης, Γαργαρώνης, Ασημάκης, Παναγιωτάκος, Μανωλάς, Λυμπερόπουλος, Γιοχασούρισα (57` Σκούτας), Κατσαδούρος, Φερέπας, Σωτηριάδης (75` Καπουράνης)

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Πλάντζος (54` Αχείμαστος), Χ.Τρίψας (46` Κολιός), Ζιάμπαρης, Καλαμιώτης, Μουστάκης, Τσαμουρλίδης, Παπαδόπουλος (46` Νίκολτσης), Μηνάς, Ντούμος (75` Αλεξανδρόπουλος), Μαυροβασίλης (54` Γ.Τρίψας)

Πηγή : Δικέφαλος

Παρακολουθήστε αυτό το blog

Υπάρχει μια νέα δυνατότητα σε αυτό το blog. Αν διαβάζεις το ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΥΤΙ και θέλεις να το παρακολουθείς τότε αυτό είναι δυνατό κάνοντας click στο link "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ" που βρίσκεται στη δεξιά στήλη.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Είναι η ώρα της περίσκεψης...

Ο Δώνης συνεχίζει να μιλάει πολύ και να περιαυτολογεί την στιγμή που θα έπρεπε να σκέφτεται. Να σκέφτεται πως θα παίξει η ΑΕΚ ποδόσφαιρο καλύτερο και κυρίως πως θα αρχίσει να κερδίζει εύκολα τα παιχνίδια. Πως θα μπορέσει να σώσει ότι μπορεί. Στην περίπτωση σου Γιώργο Δώνη και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ισχύει το "τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι" ... Αν συνεχίσεις έτσι δεν σε βλέπω για πολύ με την βυσσινί μπλούζα με τα αρχικά ΓΔ και τον δικέφαλο στο στήθος. Θα φύγεις πιο γρήγορα και απο την ξαφνική αποχώρηση του Νικολαΐδη.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Λουκάς Μπάρλος, ο Ευεργέτης και Ηγέτης της ΑΕΚ

20/10/1999: Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος από καρκίνο του πνεύμονα. Ως πρόεδρος (Σεπτέμβριος 1974- Ιούνιος 1980) δημιούργησε την ανεπανάληπτη εποχή, την χρυσή οκταετία της ΑΕΚ με το νταμπλ το 1977, τον τίτλο του πρωταθλητή το 1979, την 4άδα στο Κύπελλο UEFA 1976-77, τα έργα των Προπυλαίων και της Σκεπαστής εξέδρας στο στάδιο και την θεμελίωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ


Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε το κείμενο ,σχετικό με τον ΕΥΕΡΓΕΤΗ της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλο. Η σελίδα προέρχεται απο περιοδικό του 1979 ειδικά αφιερωμένο στην μεγάλη ΑΕΚ εκείνης της εποχής :


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ: Απογοήτευση ,υπομονή και κολλύριο


Τραγική η σημερινή ΑΕΚ με μια Λάρισα που υπό άλλες συνθήκες και άλλες εποχές θα είχε φάει τρία μέχρι το 60΄. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και μπόλικο κολλύριο. Γιατί ούτε πρωτάθλημα θα δει αλλά ούτε και καλή μπάλα. Η ομάδα δεν τραβάει και οι υπεύθυνοι είναι πρώτα και κύρια η Διοίκηση και κατ' επέκταση και ο προπονητής που επιλέξανε.


Όταν έχεις δεξί μπακ Ραμος και Κουτρομάνο ως βασικούς


όταν πουλάς Τόζερ και αφήνεις να σου φύγει ο Ριβάλντο μένοντας έτσι χωρίς παίκτη μεσαίας γραμμής που θα σου μοιράζει την μπάλα μπροστά,


όταν όπως κάθε χρόνο αλλά και φέτος διώχνεις το μισό ρόστερ και το αντικαθιστάς με άλλο τόσο,


όταν διώχνεις τον βασικό κορμό της ομάδας που τερμάτισε πέρισυ πρώτη


όταν χρεώνεις την ομάδα με 500.000 ευρώ κάθε χρόνο αποζημίωση στον Ferrer και για να ρεφάρεις παίρνεις ένα φτηνό προπονητή λίγο για την ΑΕΚ

όταν...

όταν...

όταν...

όταν...


και κυρίως όταν δεν βάζεις τα λεφτά που πρέπει αλλά αντ' αυτού ο Ντέμης ως προπαγανδιστικός κριός κάνει μαθήματα για το μπάτζετ και τα έσοδα έξοδα ,μιλά για 30,000 διαρκείας τότε όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο ξεκάθαρα.

Ο δε Δώνης -αφού δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί έγκαιρα και γρήγορα ότι το σύστημα προσαρμόζεις στην ομάδα και όχι την ομάδα στο σύστημα που κατέβασε η καούκα σου- σπατάλησε όλη την προετοιμασία και άλλους τόσους μήνες για να καταλήξει οτι το 4-3-3 δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ !!! Και μέσα στον μήνα Οκτώβριο αλλάζει πλεύση !!! Ο δε Δώνης κατάφερε πράγματα εφικτά να τα κάνει ανέφικτα : Να αποκλειστούμε από Αύγουστο μήνα απο το κύπελλο UEFA,

να παίξει το χειρότερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει η ΑΕΚ από το πρόσφατο παρελθόν μέχρι και σήμερα ,

να κάνει την ΑΕΚ ένα σύνολο ασύνδετο και άστοχο και κυρίως μπερδεμένο μέσα στον αγωνιστικό χώρο μιας και αυτός έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Την θολούρα του μυαλού του την έχει μεταλαμπαδεύσει στην ΑΕΚ.


Η παρούσα διοίκηση δηλ. όσοι αποφασίζουν για τις τύχες της ομάδας ειδικά για αποφάσεις που αφορούν στο ποδοσφαιρικο τμήμα έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να πάει την ομάδα παραπάνω. Προκαλούν ζημιά σε τελική ανάλυση. Η καλύτερη λύση ειναι να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν μια αναδιάταξη,μια ανασύνθεση και είσοδος ανθρώπων που θα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και να μεγαλώσουν την ΑΕΚ. Οσο πιο γρήγορα τόσο πιο καλά για την ΑΕΚ.

AEK : ΑΝΤΙΧΟΥΛΙΓΚΑΝ της 18-10-2008 (από την Scorelive)

Νίκη νίκη και στης Λάρισας το σπίτι

Αυτό το πούλμαν σαν να ήρθε κατευθείαν από την Καλαμαριά στο Σπόρτινγκ. Έχω ξαναγράψει από ‘δω μέσα για τη διπλή μας ιδιότητα. Αυτή του θεσμικού κι αυτή του σπασμένου τζαμιού. Με ή χωρίς παρμπρίζ πάντα θα επιστρέφουμε. Με ή χωρίς θώκους πάντα θα το ‘χουμε. Αυτή η ΑΕΚ δεν σταματάει πουθενά. Μπορεί ο καθένας να μιλάει και να γράφει για τη δικιά του ΑΕΚ, εμείς έχουμε αυτή που ιδρύθηκε το 1924. Που ταξιδεύει μόνιμα από το μαγαζάκι του Ιωνά στην κάθε είδους Καλαμαριά.

Μπαίνοντας στο Σπόρτινγκ μετά από πολλά χρόνια, αισθάνθηκα το γήπεδο γεμάτο. Κάποια στιγμή σαν να είδα τον Έντι να πηδάει και να αρπάζει τον αράπη από το λαιμό, τον Βαφόπουλο να σηκώνεται από τη γωνία και να γράφει κανονικά, τον Νεσιάδη να κερδίζει το ριμπάουντ, τον Τσοσκούνογλου να κάνει τα δικά του, τον Χριστοφόρου να τα βάζει με κλειστά μάτια, τον Σταμέλο, τον Κομνηνάκη, τον Αγιασωτέλλη, τον Γκέκο κι άλλους…κι άλλους…κι άλλους.

Σε λίγες μέρες θα παίξουμε σ’ αυτό το γήπεδο το ίδιο με τον Πανιώνιο. Όπως σ’ εκείνο το παιχνίδι, την πρώτη αγωνιστική στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, όπου είχαμε και τη βάφτιση της ομάδας των Μοϊκανών με Αλέξη, Αριδά και της άλλης εποχής τα παιδιά. Δεν γίνεται να ξανάρθουν αυτές οι εποχές. Όπως βέβαια δεν γίνεται να ξανακούσουμε και τη φωνή του Βασίλη Γεωργίου live.

Αυτό που γίνεται είναι να ξυπνήσουν νέοι, γέροι και παιδιά και να πάρουν από ένα διαρκείας. Αυτό που γίνεται οι ΑΕΚτζήδες όλων των κατηγοριών και όλων των ειδών να πάψουν να αγαπούν την ΑΕΚ βάσει αποτελέσματος και βάσει τμήματος. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ είναι να μας νιώσουν και να αντιληφθούν επακριβώς το τι είναι ΑΕΚ όλοι οι σύντροφοι Ενωσίτες, που έρχονται στο ΟΑΚΑ. Είναι δύσκολο το έργο της τυφλής και καθολικής υποστήριξης. Η εύκολη λύση – και ταυτόχρονα εθνικό χόμπι των Ελλήνων – επικρατεί και σε μας τους ΑΕΚτζήδες. Η λύση δηλαδή του δε βαριέσαι. Η πανεύκολη και πρόχειρη δικαιολογία της ταύτισης της ΑΕΚ με τα πρόσωπα που γράφουν την ιστορία της σε πρώτο βαθμό.

Αρκετοί έχουν φτάσει ήδη στη Λάρισα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρουμε. Κι όπως έγινε και με τον Κολοσσό, έτσι θα γίνει και τώρα. Θα μας νιώσουν, θα μας ακούσουν, θα μπούμε στο πετσί τους, θέλουν δεν θέλουν. Η ώρα πέρασε. Κι εδώ στην Αγίας Ζώνης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί θυμίζουν χρόνια μαγικά. Αυτά που ζήσαμε δηλαδή κι αυτά που θα ακολουθήσουν. Όποιος θέλει, μπορεί να ζει με την άποψή του και τη δικαιολογία του. Από δω πάνω βλέπω όλο τον Κορινθιακό. Με τα μάτια. Με τα άλλα όμως, αυτά της ψυχής δηλαδή, βλέπω στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε λίγες μέρες θα ‘χουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποδείξουμε στον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας τι είδους κομμάτι της ιστορίας της περιοχής του είναι η ΑΕΚ.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ενισχυμένη με χορηγούς και Ταπούτο!

Την νικηφόρα πρεμιέρα της "Βασίλισσας" ακολουθεί το ματς στην Λάρισα με την τοπική ομάδα. Το Σάββατο (18/10) στις 18:00 (Novasports3) η ΑΕΚ θέλει να κάνει το "2Χ2" με την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Προβλήματα με απουσίες ο Κώστας Φλεβαράκης δεν έχει (παρά τις ενοχλήσεις στην μέση του Δημήτρη Παπανικολάου) και έχει μάλιστα ακόμα ένα λόγο για να χαμογελά. Ο Χρήστος Ταπούτος μέρα με την μέρα, προσαρμόζεται περισσότερο με την Ενωση. Στο ματς του κλειστού της Νεάπολης θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα ο Ελληνας φόργουορντ. Το περιμένει πως και πως. Δεν αναμένεται να παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα πάντως ο Ταπούτος, εκτός και αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις.
Η ΚΑΕ ΑΕΚ όμως φροντίζει εκτός από τα αγωνιστικά "αγαθά" και για τα εξωαγωνιστικά… Με σημερινή (16/10) της ανακοίνωση καλωσορίζει στην οικογένεια της "Βασίλισσας" την Gatorade! "Ακόμα μια μεγάλη εταιρία κοντά στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Η PEPSICO - ΗΒΗ, με το αθλητικό ποτό Gatorade, θα είναι επίσημος προμηθευτής της ΚΑΕ ΑΕΚ, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος 2008-2009. Πρόκειται για την αρχή μιας συνεργασίας που κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών είναι να έχει διάρκεια.
Αναφορικά με τη συνεργασία ανάμεσα στην ΚΑΕ ΑΕΚ και την PEPSICO – ΗΒΗ, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρίας, κος Μάνος Σπανός δήλωσε: "Η AEK είναι ένας σύλλογος που έχει συνδέσει το όνομά του με ιστορικές επιτυχίες στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και που πάντα προσπαθεί για την σωστή και υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού στην χώρα μας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι κι εμείς από την πλευρά μας θα γίνουμε πολύτιμος αρωγός στην συνέχιση της προσπάθειας αυτής.Αξίζει ακόμα να επισημάνω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η προσπάθεια αυτή γίνεται με οργανωμένο και επαγγελματικό τρόπο πράγμα που ταιριάζει απόλυτα και στο προφίλ και στο πνεύμα της εταιρίας μας".
Η εταιρεία PepsiCo αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά τροφίμων και ποτών και μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο: Pepsi, ηβη, 7UP, ηβη Λουτράκι, Lipton, Gatorate. Η PepsiCo-ΗΒΗ, η πρώτη βιομηχανία αναψυκτικών που εξαγόρασε η PepsiCo στην Ευρώπη, είναι από το 1999, μέρος των 72 θυγατρικών της Pepsi Bottling Group (PBG), του μεγαλύτερου εμφιαλωτή του αμερικανικού κολοσσού τροφίμων και ποτών της PepsiCo Inc. H PBG παγκοσμίως απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζομένους και διαθέτει πάνω από 100 εργοστάσια και 546 κέντρα διανομής. Στην Ελλάδα απασχολεί πάνω από 640 υπαλλήλους, ενώ το οικονομικό έτος 2007 παρουσίασε κύκλο εργασιών 113 εκατομμυρίων ευρώ. Επενδύοντας σταθερά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και της διανομής, η PepsiCo - ΗΒΗ προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές τα κορυφαία ελληνικά αλλά και δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο προϊόντα της" ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Πηγή : Δικέφαλος

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μια πλατεία γεμάτη ιστορία!





Η ιστορία της ΑΕΚ έρχεται από μακριά! Θυμίζει όχι μόνο αθλητικά δρώμενα. Θυμίζει χαμένες πατρίδες, ζωντανεύει μνήμες, ενώνει πολιτισμούς, κρατάει ακόμη αναμμένη την φλόγα της προσφυγιάς. Μια φλόγα που πρώτος άναψε πριν από 84 χρόνια ο Κωνσταντίνος Σπανούδης! Το gazzetta.gr και ο Κώστας Κετσετζόγλου σας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ σήμερα την τιμή που έκανε ο δήμος Αθηναίων, δίνοντας από την περασμένη Παρασκευή το όνομα του ιδρυτή της Ένωσης σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας, αυτή που βρίσκεται στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια!


To ότι η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά κάτι πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να το αποδείξεις και να το αποδεχτείς. Το έμβλημα της, τα χρώματα της, το όνομα της. Οι θύμισες που φέρνει στο νου η απλή αναφορά του ονόματος της δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές. Δεν είναι μόνο αθλητικές.



Η ΑΕΚ ακουμπάει στην ιστορία όπως έγραφε πολύ σωστά εκείνος ο τοίχος έξω από τον Ναό. Εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια που οι πρόσφυγες χάρισαν και διαμόρφωσαν μόνοι τους με τα ελάχιστα μέσα της εποχής 27 στρέμματα, που θα γινόταν σπίτια, για να στεγαστεί το καμάρι της προσφυγιάς. Η Μεγάλη ομάδα της Πόλης που πάντα θα θυμίζει πως ΠΑΝΤΑ δικιά μας θα ναι.



Η ιστορία της ΑΕΚ είναι ατέλειωτη. Εδώ και 84 χρόνια με τα φτερά της ανοιγμένα πετά. Και θα συνεχίσει. Όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά θα υπάρχουν άλλοι εκατομμύρια Ενωσίτες. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αγωνιστικών της τμημάτων δίνει στους οπαδούς της πάρα πολλούς να αισθάνονται κάθε μέρα περήφανοι.



Έναν πολύ σημαντικό σας αποκαλύπτουμε σήμερα. Από την Παρασκευή που μας πέρασε και για πάντα μια καινούργια πλατεία σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας φέρει το όνομα του ΙΔΡΥΤΗ και πρώτου προέδρου της ΑΕΚ Κωνσταντίνου Σπανούδη. Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων πάρθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και οι πινακίδες τοποθετήθηκαν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.


Τις βλέπετε στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Gazzetta.gr. Οσον αφορά την τοποθεσία η Πλατεία Κωνσταντίνου Σπανούδη βρίσκεται μπροστά από τον σταθμό του ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια σε ένα σημείο από όπου χιλιάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά και πάρα πολλοί περνούν ελεύθερες ώρες. Με το επιτόπιο φωτορεπορτάζ που κάναμε είμαστε στην ευχάριστη να σας παρουσιάσουμε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες μέσα από τις φωτογραφίες της πλατείας.



Η εξέλιξη αυτή που σίγουρα αποτελεί μεγάλη τιμή για την οικογένεια της ΑΕΚ δεν έγινε τυχαία. Οφείλεται σε προσπάθειες πέντε ετών(!) μια γυναίκας για την οποία η ΑΕΚ δεν είναι ένα απλό κομμάτι της ζωής της. Είναι η ίδια της η ζωή.



Η κυρία Βασιλική Καραγιάννη κόρη ενός εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, του Παντελή Καραγιάννη που έφυγε τελευταίος από όλους αυτούς τους σπουδαίους άντρες που ίδρυσαν την Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως, έχει ξεκινήσει αθόρυβα και με μεγάλο προσωπικό κόπο από το 2003 μια προσπάθεια για την διατήρηση της μνήμης του σπουδαίου αυτού άντρα, του Κωνσταντίνου Σπανούδη. Αφορμή ήταν ένα άσχημο γεγονός.



Η τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο τάφος του στο Β νεκροταφείο Αθηνών. Με αδιάκοπες ενέργειες της έχοντας κατά καιρούς την βοήθεια του συλλόγου Κωνσταντινοπουλιτών, της ΠΑΕ αλλά και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ξεκίνησε τον δικό της αγώνα.



Το πρώτο σκέλος επετεύχθη αφού ο Δήμος Αθηναίων έκανε δεκτό το αίτημα της και πλέον η πλατεία Κωνσταντίνου Σπανούδη είναι γεγονός έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια. Δεν σταματά όμως σε αυτό.



Οι επόμενοι στόχοι είναι η ανακατασκευή του τάφου και η κατασκευή μιας προτομής του μεγάλου αυτού άνδρα στην πλατεία που φέρει το όνομα του. Τα δύο αυτά είναι δυσκολότερα γιατί το θέμα είναι οικονομικό. Χρειάζονται χρήματα τα οποία φυσικά δεν είναι σε θέση η ίδια να διαθέσει.



Τώρα όμως που το πρώτο σπουδαίο βήμα έγινε ίσως η ΠΑΕ ΑΕΚ ή κάποιος Ενωσίτης με οικονομική άνεση που απλά γνωρίζει τι σημαίνει Κωνσταντίνος Σπανούδης για τον σύλλογο μπορεί να τα κάνει πράξη και βέβαια πολύ γρηγορότερα από την ονομασία της πλατείας αφού δεν θα υπάρχει γραφειοκρατία. Η αρχή πάντως έγινε.


Και για όσους δεν γνωρίζουν τον Κωνσταντίνο Σπανούδη ένα σύντομο βιογραφικό:


Ο πρώτος πρόεδρος


Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης δεν ήταν απλώς ο εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, αν και μόνο αυτό θα αρκούσε για να τον κρατήσει ζωντανό στην αιωνιότητα. Ηταν μια σπουδαία προσωπικότητα της Ελλάδας.

Υπήρξε στην Κωνσταντινούπολη απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών στη Σορβόνη ενώ ασχολήθηκε και με τη βυζαντινή τέχνη στη Ραβένα. Στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε την εφημερίδα Πρόοδος ενώ συμμετείχε και στις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτικής Οργανώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σπανούδης συνδέθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο συμμετέχοντας στο κίνημα της Εθνικής Αμύνης και μετά το 1922, όταν έφυγε κυνηγημένος σαν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Τούρκων, εκτός από τη συμμετοχή του στα διοικητικά της Ενωσης, δραστηριοποιήθηκε και πάλι στον χώρο του Τύπου εκδίδοντας την ημερήσια εφημερίδα Εθνικός Αγών.

Στην Α.Ε.Κ. κατείχε τη θέση του προέδρου έως το 1932, οπότε εκλέχθηκε βουλευτής των Φιλελευθέρων και αποσύρθηκε τυπικά από τη διοίκηση. Αφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Απριλίου 1941, λίγες ώρες πριν οι Γερμανοί μπουν στην Αθήνα.

Ακούστηκε να λέει «δεν θα το αντέξω αυτό». Και δεν το άντεξε. Ηταν γεννημένος το 1871 στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Ηταν παντρεμένος με την μουσικολόγο Σοφία Σπανούδη και η κόρη τους Αθηνά Σπανούδη υπήρξε άξια απόγονος τους αφού με την εκπομπή της «Μουσικά θέματα», που έβγαινε στον αέρα του κρατικού ραδιοφώνου επί 35 (!) χρόνια, ήταν ίσως η πρώτη που έβαλε τους Ελληνες στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής.

Θα είναι αθάνατος για πάντα. Εκανε σε εκατομμύρια ανθρώπους το καλύτερο δώρο της ζωής τους. Την ΑΕΚ!

Κώστας Κετσετζόγλου

Πηγή : gazetta.gr

Το ρόστερ της μπασκετικής ΑΕΚ 2008-2009

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε το φετινό ρόστερ της μπασκετικής ΑΕΚ.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ : Πολλαπλά κέρδη και υποσχέσεις

Το πρώτο δείγμα της νέας ΑΕΚ αποδείχθηκε άκρως ικανοποιητικό. Ανετη νίκη και διαφορά 19 πόντων κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη σκόρπισε χαμόγελα. Χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο ανέτοιμος Χρήστος Ταπούτος, η Ενωση έδειξε καλά δείγματα. Το μέλλον στα μάτια των Ενωσιτών ατενίζεται με περίσσια αισιοδοξία παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν (και θα υπάρχουν). Ο Φλεβαράκης όμως κρατά χαμηλούς τόνους. Ξέρει καλά ότι η ομάδα αυτή "χτίστηκε" με πολύ κόπο και έχει ακόμα πολλές αδυναμίες.

Η νίκη με τους Ροδίτες του έδειξε ότι αυτή η ΑΕΚ δεν είναι του… πεταματού. Εχει ποιότητα και παίκτες ηγέτες. Ενας από αυτούς στην πιο ώριμη μπασκετικά ηλικία του, πήρε την ομάδα από το χέρι και της έδειξε τον δρόμο προς την νίκη. Ο Δημήτρης Παπανικολάου με εμφάνιση που είχε να κάνει πολύ καιρό, έστειλε μήνυμα ότι η ομάδα του θα "παλέψει" με όλους τους αντιπάλους στο φετινό πρωτάθλημα. Από κοντά και ο Ιστβαν Νέμεθ που μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε σε όλους για την αμυντική του και την επιθετική του προσήλωση. Ο Νίκος Χατζής όποτε χρειάστηκε βοήθησε παρότι έπαιξε μόλις 20 λεπτά. Η εμφάνιση του Ντι Τζέι Τόμπσον έφερε, όμως, διλήμματα. Στο πρώτο ημίχρονο με πολλές επιπόλαιες ενέργειες του προβλημάτισε. Στο δεύτερο "λύθηκε" και βοήθησε πολύ στην επίθεση. Αλλά δεν έχει ηρεμία στο παιχνίδι του για να μπορεί να οργανώσει σωστά την ΑΕΚ. Αντιθέτως, αυτό έχει ο Γιάννης Κυριακόπουλος που για 15 λεπτά στο παρκέ αποδείχθηκε αποτελεσματικός.

Ο Τρέβορ Μπράιαντ ήταν η επιθετική "αιχμή" και θα μπορούσε να είχε περισσότερους από 16 πόντους, αν ήταν πιο σοβαρός κάτω από την ρακέτα στο ξεκίνημα του αγώνα. Αμυντικά ήταν "κολόνα", όπως τέτοιος ήταν και ο Περικλής Δορκοφίκης που κατάφερε με πάθος και φιλότιμο να καλύψει το μεγάλο κενό. Ποιο; Της (απογοητευτικής) παρουσίας του Μίκαελ Αντερσεν. Ο 34χρονος Δανός σέντερ σε επτά λεπτά παρουσίας του έχασε δύο εύκολα καλάθια, έκανε τρία φάουλ και πήρε μόλις ένα ριμπάουντ. Μηδαμινή προσφορά για ένα παίκτη που την δεδομένη στιγμή δημιουργεί "τρύπα" στο ρόστερ της ΑΕΚ. Σε βοηθητικό ρόλο κυρίως στην άμυνα Φώτης Βασιλόπουλος, ενώ μετά από πολλά χρόνια η Ενωση είδε και ένα νεαρό παιδί της να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα της ομάδας. Ο λόγος για τον Τάσο Αντωνάκη που το καλοκαίρι προωθήθηκε από τα τμήματα Ακαδημιών.

Το κοουτσάρισμα του Κώστα Φλεβαράκη πολύ καλό, εξαιρουμένου του πρώτου δεκαλέπτου μια και εμφανίστηκε μια ΑΕΚ πολύ νευρική και αγχωμένη. Και μπορεί το κλειστό των Πατησίων να αποδείχθηκε γούρικο στην πρεμιέρα της "Βασίλισσας" και να ένιωσε λίγο από τον κόσμο της ομάδας (μόλις 50 ήταν αλλά εκδηλωτικοί), αλλά έχει πολλά «κενά» στις παροχές του. Δύσκολο γήπεδο για θεατές και δημοσιογράφους, αλλά κάνει την δουλειά του. Βοηθά την ομάδα πολύ και στο τέλος της μέρας αυτό μετρά. Αν η ΑΕΚ κέρδισε ή όχι…

Πηγή: Δικέφαλος

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Ας’ τα να πάνε…στο διάολο



ΑΝΤΙΧΟΥΛΙΓΚΑΝ (11-10-2008) απο Scorelive

Ας’ τα να πάνε…στο διάολο

Το ατύχημα του Μάκη μας χάλασε τη διάθεση. Το Δωματιάκι έκλεισε νωρίς και ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε στο παγκάκι. Όπως γινόταν παλιά. Η ουσία είναι ότι – είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο- δεν παύουμε να είμαστε οικογένεια. Ο Σάββας με τους τελευταίους ξέμεινε στον Κωστή κι εγώ κατηφόρισα για την πλατεία. Την παλιά όμως. Τη δική μου.


Α ρε Σκόκο, ολόκληρο τέρμα, στο δοκάρι πήγες και έστειλες την μπάλα; Χαθήκαμε στη μετάφραση των αριθμών και των συστημάτων. 4-4-2, 4-2-4, 5-3-2, 3-4-3, αριθμοί….αριθμοί…αριθμοί…αριθμοί από δω, αριθμοί από εκεί χάσαμε τον μπούσουλα, και μέχρι να καταλάβουμε ακριβώς τι είχε γίνει, φάγαμε το πρώτο γκολ. Σε χρόνο ρεκόρ φάγαμε και το δεύτερο και μείναμε με την ανάλυση. Καλά αυτός ο Βερνίκος θα πρέπει να έχει περάσει σίγουρα από τη θύρα 7 πιτσιρικάς.


Αχ ρε ΑΕΚΑΡΑ, πουθενά δεν είσαι. Στις αναμνήσεις κρύβεσαι. Στην ιστορία χάνεσαι. Και στο παρόν είσαι απούσα. Βγαίνει και ο Πελετιέρι να μας πει ότι όλες οι ήττες πονάνε το ίδιο. Να χέσω το μάρκετινγκ, τις φαντασμαγορικές ηλεκτρονικές σελίδες και τον τεχνοκρατισμό όλου του κόσμου, όταν δεν μπορούμε να μάθουμε στον κάθε Πελετιέρι πως είναι να χάνεις από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό.


Ώρες ώρες σκέφτηκα κι εγώ να δω την Πολίτικη κουζίνα, αλλά αυτό το έργο είναι για μία φορά μόνο. Έκατσα λοιπόν και έζησα αργά αργά και βασανιστικά το μία από τα ίδια της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Έβλεπα την ομάδα μου να τυραννιέται και να πελαγοδρομεί πέρα δώθε, πότε να ισορροπεί και πότε να ανεβάζει τους τόνους και τους ρυθμούς και στο τέλος να χάνει. Απ’ τον Βασσάρα δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό να δω. Αν κρίνω από την πρώτη κίτρινη που έδωσε στον Κυργιάκο, έπρεπε και οι δύο να μείνουμε με πέντε παίκτες στο τέλος. Το σίγουρο είναι πως μας περιμένει ανηφόρα μεγάλη και με δεδομένη την έλλειψη ουσιαστικού επιτελικού μέσου, πολλές φορές θα λαχταρήσουμε μέχρι να πιούμε το γλυκό νεράκι της νίκης.


Έστω κι έτσι, αύριο ξημερώνει μεγάλη μέρα. Έστω και κεκλεισμένων των θυρών η καινούρια κι άβγαλτη Βασίλισσα καλείται να μπει με το δεξί. Με το δεξί μπαίνουμε κι εμείς στο Τίβολι, να βρούμε την υγειά μας, να ακούσουμε την πενιά μας και να ψάξουμε να βρούμε καμιά επιταγή μπας και μπορέσουμε να φέρουμε τελικά τον Νέστερ.


Και σήμερα ήμασταν πιστοί στο καθήκον. Όπου να ‘ναι φτάνουμε. Ξυπόλητοι αγωνιζόμαστε και πόρτες κατά κανόνα κλειστές συναντάμε. Και στον Τάφο του Ινδού κλειστές πόρτες συναντάγαμε όμως. Αλλά τρουπώναμε πάντα μέσα. Και δεν μας έβγαζε κανένας.

Γεια σου ΑΕΚΑΡΑ.

Καλό κουράγιο.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ-ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ : Εν αναμονή του Μέστερ


Την τελευταία μεταγραφή τους περιμένουν στην ΑΕΚ για να δουλέψουν πλήρεις ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2. Ο Τζούλα Μέστερ έχει καθυστερήσει αρκετά την άφιξη του, ενώ ο μάνατζερ του είπε στην Ενωση ότι θα έρθει σήμερα (10/10) ο αθλητής στην Αθήνα για να ενταχθεί στον δικέφαλο. Την Δευτέρα (13/10) ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος και θα πρέπει ο Μέστερ να υπογράψει άμεσα τα χαρτιά του για να κατατεθούν στην Ομοσπονδία και να εκδοθεί δελτίο. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ναυαγεί η μεταγραφή…

Επίσης, μετά το φιλικό με τη Κηφισιά στο οποίο η ΑΕΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ο Νίκος Νεόφυτος έχει προγραμματίσει για αυτό το Σαββατοκύριακο να συμμετάσχει η ομάδα στο τουρνουά που διοργανώνει ο Απόλλων Αθηνών με τον Χρήστο Βολουδάκη να αγωνίζεται και πάλι ως λίμπερο για να ενταχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά και πάλι στην ομάδα. Για το επόμενο Σαββατοκύριακο ο προπονητής της Ενωσης έχει προγραμματίσει και την συμμετοχή στο τουρνουά που διοργανώνει ο Πανερυθραϊκός, το οποίο και θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2.


Πηγή: Δικέφαλος

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ : ΤΡΟΠΑΙΑ

Για να μην ξεχνιόμαστε...Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για διακρίσεις ,τίτλους και πρωταθλητισμό μέσα σε ένα περιβάλλον ανισότητας και διαπλοκής. Οχι αυτά δεν είναι εφήμερες χαρές, είναι βαθιές ανάσες χαράς στο μακρύ και δύσκολο δρόμο της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ,της ΑΕΚ της προσφυγιάς :

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ραδιοφωνική εκπομπή για το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ

Η 6η σκακιστική εκπομπή "Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα" βγαίνει στον αέρα το Σάββατο (11/10)! Η εκπομπή γίνεται από το νέο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3" κάθε Σάββατο από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr) . Το Σάββατο (11/10) ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Φώτη Αρμπή, έφορο του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ. Θα συζητήσουν για την επιτυχημένη 3χρονη πορεία του ιστορικού σωματείου στα σκακιστικά πράγματα. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών

Απο τον Δικέφαλο

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Κυκλοφορούν τα διαρκείας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Από σήμερα (07/10) ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οι κατηγορίες των νέων διαρκείας για την σεζόν 2008/09 είναι τρεις. Είναι τα "GOLD", τα "SILVER" και τα απλά "FANS". Με αυτά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να δουν τα τμήματα του χάντμπολ στο πρωτάθλημα της Α1 και βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών στα πρωταθλήματα της Α2. Ωστόσο, από την οικονομική ενίσχυση μέσω των διαρκείας θα ωφεληθούν όλα τα τμήματα της "Μάνας ΑΕΚ". Η πρώτη κατηγορία των διαρκείας ("GOLD") έχει τιμή στα 300 ευρώ, η δεύτερη κατηγορία ("SILVER") στα 150 ευρώ και η τρίτη κατηγορία ("FUNS") στα 50 ευρώ.

Τα εισιτήρια διαρκείας κυκλοφορούν την Τρίτη (07/10) και θα διατίθενται από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής στην Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 138-140, 2ος όροφος, τηλ: 210-2584582, fax: 210-2584584) και το Δωματιάκι της Original (Αργεντινής Δημοκρατίας 4, τηλ: 6944295795) Χορηγός για την έκδοση των φετινών εισιτηρίων διαρκείας της Ερασιτεχνικής είναι το "AEKstore" (www.aekstore.gr) και η εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα της ΑΕΚ "Δικέφαλος" (www.dikefalos.gr). Για ακόμη μια χρονιά τα εισιτήρια διαρκείας σχεδίασε ο Αλέξανδρος Κρεμέζης. Με κίνητρο την αγάπη του για την ΑΕΚ και αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του (για ακόμη μια φορά) στην Ερασιτεχνική.


Απο τον Δικέφαλο

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Έχασε η ΑΕΚ αυτή τη μάχη. Ένας αγώνας που θα ήταν δικαιότερο να λήξει ισόπαλος. Αν και έπαιξαν δυναμικά μέσα στο "Γ.Καραϊσκάκης" , αρκούσε μια μικρή χρονική περίοδος χαλάρωσης για να κριθεί εις βάρος της το αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά περίμενα ακόμη περισσότερο τσαμπουκά όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη αγωνιστική. Η διαιτησία δεν βοήθησε να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα αν και έπαιξε υπέρ του γηπεδούχου.

Η αιτία για αυτή την ήττα δεν ήταν η διαιτησία. Οι αιτίες κατά την γνώμη μου είναι ο Δώνης που έχει μπερδέψει την ομάδα (προφανώς γιατί και αυτός είναι μπερδεμένος ,δεν έχει κατασταλάξει και πειραματίζεται ΑΚΟΜΗ) και δεύτερον η νοοτροπία που διακατέχει την ομάδα. Μια νοοτροπία ,μια νέα φιλοσοφία που προσπάθησε να διαπεράσει ο Ντέμης και που φαίνεται στο γήπεδο. Είναι η νοοτροπία "της εφήμερης χαράς" ,η νοοτροπία του πριμ που εστιάζει στην προσέλευση αντί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (αφού αυτό το πριμ μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι απο 3 εκατ σε 1 εκατ !!!) , η νοοτροπία της λευκής πετσέτας που πέταξε δημόσια ο πρόεδρος μετά την ήττα 2-3 με τον Πανιώνιο πέρυσι και τέλος η νοοτροπία του αποφασίστε αν θέλετε να κατεβείτε στα play offs ή όχι (κι' έτσι πήρε ο Παναθηναϊκός την δυνατότητα και το εισιτήριο για το CL) .

Πολλοί λένε οτι τώρα ακολουθούν τα εύκολα παιχνίδια και η συγκομιδή βαθμών θα είναι ευκολότερη. Συγγνώμη αλλά με Πανιώνιο και Ηρακλή δεν είδα δείγματα τέτοια που να με κάνουν να υποστηρίξω κάτι τέτοιο. Αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι για αυτή την ΑΕΚ ΟΛΑ τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα.

Επίσης όταν βλέπεις οι κόρακες να σου ακυρώνουν ήδη δύο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ γκολ σε ισάριθμα ματς και όταν βλέπεις την διοίκηση να παρακολουθεί ως ανήμπορος θεατής τα θλιβερά αυτά συμβάντα τότε όχι μόνο δεν μπορείς να ελπίζεις σε κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά σε φέρνουν στο σημείο να εύχεσαι την τρίτη θέση.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Έντεκα κομάντος ενάντια στη σαπίλα


Διαβάζω στις εφημερίδες για το πως θα παίξει η ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκη" ,τι σύστημα θα χρησιμοποιήσει ο Δώνης, ποιους θα επιλέξει στην επίθεση και άλλα σχετικά. Εγώ αυτό που ζητώ και απαιτώ είναι ο Δώνης και η ομάδα να δείξουν τσαμπουκά και κατάθεση ψυχής !!


Ξέρω οτι η διαιτησία δεν θα είναι ούτε 70-30 αλλά πολύ χειρότερη. Ξέρω οτι η παράγκα ζει και βασιλεύει. Ξέρω σε τι συνθήκες μη ποδοσφαιρικές θα παίξει η ομάδα. Τα έχουμε δει άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν. Ξέρω ότι εκεί ,ελέω παράγκας και ατιμωρησίας καταλύονται οι πολιτικοί νόμοι, δεν ισχύει η αθλητική νομοθεσία και οι κανόνες αγώνων ποδοσφαίρου χρησιμοποιούνται από τους ....χεσμένους κατά πως βολεύει τον γηπεδούχο και όχι τον φιλοξενούμενο.Όμως την ομάδα θέλω να την δω με τσαμπουκά και στα 90 λεπτά. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να δω μια ψυχωμένη ομάδα παρά το αποτέλεσμα.


Η ομάδα πρέπει να προστατέψει και να υπερασπιστεί την περυσινή 4αρα που φιλοδώρησε. Και αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχουν 11 κιτρινόμαυροι κομάντος μέσα εκεί. Τα συστήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Καλή δύναμη και ο Θεός μαζί σας στον αγώνα σας ενάντια στην ψευτιά, στη διαπλοκή, στην κλοπή ,στην αλητεία, στην προπαγάνδα, στην λαμογιά και στην μίζα.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Σειρά οι χορηγίες στην "Βασίλισσα"

Μετά και την ολοκλήρωση του ρόστερ με την παραμονή του Χρήστου Ταπούτου, η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της στις 12 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στην ΚΑΕ "δούλεψαν" πολύ και στο θέμα των χορηγιών. Μετά από την περσινή της απουσία η "HUSQVARNA" (εταιρία μεσαίων και μικρών μηχανημάτων για τον αγρό, το δάσος και τον κήπο) επιστρέφει στην κιτρινόμαυρη "οικογένεια" με χορηγία που φτάνει τις 170.000 ευρώ και πολύ πιθανόν να φιλοξενηθεί σε κάποιο μέρος της φανέλας της Ενωσης (μπορεί και στο μπροστινό της).

Επίσης, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την "SIXT". Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση της "Βασίλισσας" αναφέρει χαρακτηριστικά "Με την άνεση, την ασφάλεια και την πολυτέλεια της SIXT θα γίνονται και φέτος, οι μετακινήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ. Η Lion Rental A.E., αποκλειστική δικαιούχος του ονόματος SIXT, συμφώνησε να είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (δείγμα του ότι η "Ένωση" αποτελεί διαχρονικό "brand name", που με το τεράστιο όνομα και την ιστορία της προσελκύει σοβαρούς επενδυτές και τους κορυφαίους των συνεργατών) Επίσημος Προμηθευτής της ΚΑΕ ΑΕΚ. Η συνεργασία είναι συνέχεια της περσινής και γίνεται στο πλαίσιο τού χορηγικού προγράμματος 2008-2009. Μάλιστα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει η παράδοση των οχημάτων στα μέλη της ομάδας". O Διευθυντής Μάρκετινγκ της "SIXT" Ιωάννης Μήσσιας, δήλωσε για την ανανέωση της συνεργασίας με την ΑΕΚ: "Η εταιρία SIXT συνεχίζει να στηρίζει για δεύτερη φορά την προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, μετατρέποντας την αρχική κοινή διάθεση για συνεργασία σε μια σχέση διαρκείας, δείγμα του ότι και οι δύο πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από τον πρώτο χρόνο της επαφής τους".

Απο τον Δικέφαλο



Στην Νέων Μοσχονάς – Ταχτσίδης

Με τον Σάββα Γκέντζογλου να δοκιμάζει την τύχη του και τις δυνατότητες του στην νέα εθνική Ελπίδων του Νίκου Νιόμπλια, ο Αλέξης Αλεξίου κάλεσε σήμερα (03/10) στην εθνική Νέων δύο παίκτες της ΑΕΚ για τον φιλικό αγώνα στις 8 Οκτωβρίου 2008 για την προετοιμασία ενόψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009 (20-25/10/2008 στη Βοσνία). Αυτοί είναι ο Θόδωρος Μοσχονάς και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Απο τον Δικέφαλο

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Οι ομάδες που στήριξαν τον Γκαγκάτση αλλά θα βγάζουν υποκριτικά και ανακοινώσεις κατά της διατησίας


" Οι ομάδες που δήλωσαν απόλυτη στήριξη στον "άνθρωπο" του Ολυμπιακού είναι οι:

ΠΑΕ Αρης, ΠΑΕ Αστέρας Τριπ., ΠΑΕ Εργοτέλης, ΠΑΕ Θρασύβουλος, ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Πανθρακικός, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη και φυσικά....

...ΠΑΕ Ολυμπιακός! "

Πηγή : http://zizanio21.blogspot.com/2008/10/blog-post_4199.html

Κιτρινόμαυρος ο Air Ταπούτος!


Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και αρκετά σκαμπανεβάσματα την τελευταία εβδομάδα, ο Χρήστος Ταπούτος τελικά παρέμεινε στην ΑΕΚ! Ο 26χρονος Ελληνας φόργουορντ συζήτησε με πολλές ομάδες της Α1, αλλά παρέμεινε στην Ενωση για τρίτη σερί χρονιά αποτελώντας μια γερή "κολόνα" για τον Κώστα Φλεβαράκη. Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ της "Βασίλισσας" έκλεισε και πλέον στις 11 Οκτωβρίου στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό Ρόδου στα Πατήσια η ομάδα θα είναι πλήρης.

Μάλιστα, την ανακοίνωση της παραμονής του Ταπούτου στην ΑΕΚ έκανε μέσω του τηλεφωνητή της Original ο ίδιος ο Δημήτρης Χατζηχρήστος τονίζοντας χαρακτηριστικά "Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει για την ανάσταση ή καλύτερα για τη σωτηρία της ΑΕΚ πήρε μια ακόμη διάσταση. Η υπέρβαση που ζητούσαμε και ονειρευόμασταν έγινε κι ο Χρήστος Ταπούτος παραμένει στην ΑΕΚ. Θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Σπόρτιγκ με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Το βάρος τώρα φεύγει από την τσέπη του Μπάμπη Καραμανλή και των συνεργατών του και μπαίνει στις τσέπες του κόσμου της ΑΕΚ. Αν το γήπεδο δεν είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι τόσο εμείς, όσο κι η ομάδα μπάσκετ θα είναι άξιοι της μοίρας τους".


Απο τον Δικέφαλο

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ καλεί τους φίλους της ομάδας να γίνουν μέλη της

Πρόσκληση εξέδωσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ προς τους φίλους της ομάδας να εγγραφούν ως μέλη στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ :

Πρόσκληση
Καλούμε όλους τους φίλους της Α.Ε.Κ. να συσπειρωθούν και να βοηθήσουν με την ενεργή συμμετοχή και την εγγραφή τους ως μέλη του Αθλητικού Σωματείου μας την Α.Ε.Κ. , ώστε επιτέλους η Α.Ε.Κ. σαν Σωματείο να στηριχθεί επιτέλους στα δικά της πόδια και η Ιδέα Α.Ε.Κ. να βρει και πάλι την σημασία που πρέπει. Καθημερινά στα γραφεία της Α.Ε.Κ. , Δεκελείας 138-140 Β' όροφος και στο τηλέφωνο 210-2584582 μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος φίλος του σωματείου να γίνει μέλος. Σκοπός του Δ.Σ του σωματείου μας είναι η Α.Ε.Κ. να φτάσει τα 10.000 μέλη, να γίνουμε πάλι μια μεγάλη Οικογένεια, η Οικογένεια της Α.Ε.Κ. .
Είσαι Φίλος; Γίνε Μέλος. Η Οικογένεια της Α.Ε.Κ. μας περιμένει και μας χωράει όλους.