ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ : Πολλαπλά κέρδη και υποσχέσεις

Το πρώτο δείγμα της νέας ΑΕΚ αποδείχθηκε άκρως ικανοποιητικό. Ανετη νίκη και διαφορά 19 πόντων κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη σκόρπισε χαμόγελα. Χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο ανέτοιμος Χρήστος Ταπούτος, η Ενωση έδειξε καλά δείγματα. Το μέλλον στα μάτια των Ενωσιτών ατενίζεται με περίσσια αισιοδοξία παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν (και θα υπάρχουν). Ο Φλεβαράκης όμως κρατά χαμηλούς τόνους. Ξέρει καλά ότι η ομάδα αυτή "χτίστηκε" με πολύ κόπο και έχει ακόμα πολλές αδυναμίες.

Η νίκη με τους Ροδίτες του έδειξε ότι αυτή η ΑΕΚ δεν είναι του… πεταματού. Εχει ποιότητα και παίκτες ηγέτες. Ενας από αυτούς στην πιο ώριμη μπασκετικά ηλικία του, πήρε την ομάδα από το χέρι και της έδειξε τον δρόμο προς την νίκη. Ο Δημήτρης Παπανικολάου με εμφάνιση που είχε να κάνει πολύ καιρό, έστειλε μήνυμα ότι η ομάδα του θα "παλέψει" με όλους τους αντιπάλους στο φετινό πρωτάθλημα. Από κοντά και ο Ιστβαν Νέμεθ που μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε σε όλους για την αμυντική του και την επιθετική του προσήλωση. Ο Νίκος Χατζής όποτε χρειάστηκε βοήθησε παρότι έπαιξε μόλις 20 λεπτά. Η εμφάνιση του Ντι Τζέι Τόμπσον έφερε, όμως, διλήμματα. Στο πρώτο ημίχρονο με πολλές επιπόλαιες ενέργειες του προβλημάτισε. Στο δεύτερο "λύθηκε" και βοήθησε πολύ στην επίθεση. Αλλά δεν έχει ηρεμία στο παιχνίδι του για να μπορεί να οργανώσει σωστά την ΑΕΚ. Αντιθέτως, αυτό έχει ο Γιάννης Κυριακόπουλος που για 15 λεπτά στο παρκέ αποδείχθηκε αποτελεσματικός.

Ο Τρέβορ Μπράιαντ ήταν η επιθετική "αιχμή" και θα μπορούσε να είχε περισσότερους από 16 πόντους, αν ήταν πιο σοβαρός κάτω από την ρακέτα στο ξεκίνημα του αγώνα. Αμυντικά ήταν "κολόνα", όπως τέτοιος ήταν και ο Περικλής Δορκοφίκης που κατάφερε με πάθος και φιλότιμο να καλύψει το μεγάλο κενό. Ποιο; Της (απογοητευτικής) παρουσίας του Μίκαελ Αντερσεν. Ο 34χρονος Δανός σέντερ σε επτά λεπτά παρουσίας του έχασε δύο εύκολα καλάθια, έκανε τρία φάουλ και πήρε μόλις ένα ριμπάουντ. Μηδαμινή προσφορά για ένα παίκτη που την δεδομένη στιγμή δημιουργεί "τρύπα" στο ρόστερ της ΑΕΚ. Σε βοηθητικό ρόλο κυρίως στην άμυνα Φώτης Βασιλόπουλος, ενώ μετά από πολλά χρόνια η Ενωση είδε και ένα νεαρό παιδί της να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην πρεμιέρα της ομάδας. Ο λόγος για τον Τάσο Αντωνάκη που το καλοκαίρι προωθήθηκε από τα τμήματα Ακαδημιών.

Το κοουτσάρισμα του Κώστα Φλεβαράκη πολύ καλό, εξαιρουμένου του πρώτου δεκαλέπτου μια και εμφανίστηκε μια ΑΕΚ πολύ νευρική και αγχωμένη. Και μπορεί το κλειστό των Πατησίων να αποδείχθηκε γούρικο στην πρεμιέρα της "Βασίλισσας" και να ένιωσε λίγο από τον κόσμο της ομάδας (μόλις 50 ήταν αλλά εκδηλωτικοί), αλλά έχει πολλά «κενά» στις παροχές του. Δύσκολο γήπεδο για θεατές και δημοσιογράφους, αλλά κάνει την δουλειά του. Βοηθά την ομάδα πολύ και στο τέλος της μέρας αυτό μετρά. Αν η ΑΕΚ κέρδισε ή όχι…

Πηγή: Δικέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: