ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Χατζηχρήστος: "Η τωρινή γενιά ΑΕΚτζηδων δυστυχεί"

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, την ποδοσφαιρική ομάδα, τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Γιώργο Δώνη και τους Ενωσίτες μίλησε σήμερα (29/10) ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στην εκπομπή "Γκολ από την Σέντρα" του "Sentra 103,3 FM" με τον Ανδρέα Δημάτο. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ουσιαστικά επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον τρόπο διοίκησης του αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Χατζηχρήστου:

Για την χθεσινή εκδήλωση στην Ν. Φιλαδέλφεια και το γηπεδικό: "Ήταν εκδήλωση μνήμης κατά 90% και για το γηπεδικό κατά 10%. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον στόχο μας, θα το πάμε μέχρι τέλος. Όσο αντέχουμε, γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε ως σχήμα, θα κρατήσουμε ζωντανή την υπόθεση Νέα Φιλαδέλφεια, με κάθε γραφικό ή μη γραφικό τρόπο. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς. Καμία έδρα εκτός Ν. Φιλαδέλφειας δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσική για την ΑΕΚ μετά από 80 χρόνια ιστορίας. Την έδρα την κατοχυρώνει η ιστορία και όχι το παρόν και το μέλλον. Πώς εσύ κύριε Νικολαϊδη λες "ξεχάστε το και δεν γίνεται" και τόσοι άλλοι λένε γίνεται; Σαφώς και γίνεται. Όχι 50.000 θέσεων, αλλά 30.000. Το θέμα είναι ποιος θα το κάνει. Γήπεδο στον ΟΔΔΥ ακούμε, γήπεδο δεν βλέπουμε. Και το προπονητικό κέντρο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ανήκει στον κύριο Νοτιά ή στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Το θέμα θα βγαίνει στην επιφάνεια όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Όταν δεν νικάμε όλοι θα λένε αν παίζαμε στην Νέα Φιλαδέλφεια θα νικούσαμε. Δεν υπάρχει αναμόχλευση. Αναμόχλευση υφίσταται μόνο όταν ένα θέμα είναι στάσιμο και βαλτωμένο. Εμείς κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το θέμα της Ν. Φιλαδέλφειας στο μυαλό μας. Οι εύποροι και ευκατάστατοι επιχειρηματίες δεν υπάρχουν πουθενά".

Για τον κόσμο της AEK που τον κατηγορεί: "Να γίνει μέλος στο σωματείο όποιος με κατηγορεί. Απαγορεύεται να είσαι απλός φίλαθλος της ΑΕΚ, πρέπει να γίνεις μέλος σωματείου. Πριν φτάσεις στο σημείο να γίνεις Ηρακλής και Πανιώνιος".

Για την γενικότερη στάση και τους χειρισμούς της ΠΑΕ ΑΕΚ: "Δεν θυμάμαι ποτέ την ΑΕΚ να μαζεύει 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από χορηγίες και σπόνσορες και να μην μπορεί να κερδίσει την Λάρισα. Αυτό είναι ανδραγάθημα της ΠΑΕ. Τι σε προσελκύει πλέον; Η γκλαμουριά στα μπουθ του ΟΑΚΑ; Ποτέ δεν προχώρησε η ΑΕΚ με αυτά. Η ΑΕΚ ήταν λαϊκό σωματείο ανέκαθεν. Γι` αυτό δεν βρήκαμε ποτέ κάποιον Βαρδινογιάννη ή Κόκκαλη να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Δεν είναι τα λεφτά αλλά ο χειρισμός. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Στην Φιλαδέλφεια αυτά δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν. Δεν μπορούσες να φύγεις από την 18, ήταν στενός ο δρόμος. Αυτός που ήταν να ασχοληθεί με την ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένος να πετύχει σε βάθος χρόνου. Αν πας βόλτα έξω από τα επίσημα στο ΟΑΚΑ θα βαρεθείς να μετράς τζιπ. Ελάτε να δείτε τι γίνεται στο μπάσκετ που ψάχνει 800.000 και ένα εκατομμύριο ευρώ για μπάτζετ. Ωραίοι Αεκτσήδες είναι αυτοί που πάνε στα επίσημα".

Για το ενδεχόμενο να γίνει το γήπεδο στον ΟΔΔΥ: "Αν προλάβει να το κάνει ο Νικολαϊδης θα μου λύσει τα χέρια. Δεν είμαι απολυταρχικός ούτε σκληροπυρηνικός στις απόψεις μου. Είμαι διαλλακτικός. Αν όμως την αφήσουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια λίγο ακόμα έτσι, τα χόρτα θα μεγαλώσουν, θα περάσουν τις μπάρες και θα τον βγάλουν τον χώρο σκουπιδότοπο".

Για τον Ντέμη Νικολαϊδη: "Όταν το ρεύμα του Ντέμη ήταν στο απόγειο η ΑΕΚ έχασε μοναδική και ολόχρυση ευκαιρία για πρωτάθλημα και να αλλάξει το status. Δεν θα χαρακτηριζόταν αποτυχημένος και όλα θα κυλούσαν διαφορετικά. Μια πρόταση θα ήταν ο Ντέμης να έρθει στην εξέδρα να γίνει αυτός που ήταν και να αναλάβει ο Νοτιάς ή ο Κανελλόπουλος. Όλα γίνονται με υπομονή και επιμονή. Όταν η ομάδα πάει καλά όλα τα προβλήματα εξανεμίζονται. Όταν δεν πάει καλά βγαίνουν στον αφρό. Έπεσε θύμα της δύναμής του. Άσχημο πράγμα η δύναμη. Όταν δεν ξέρεις να την διαχειριστείς σε παίρνει και σε σηκώνει. Του είχα πει του Ντέμη ότι εδώ δεν υπάρχει Ελευθερόπουλος και Κόκκαλης. Εδώ είναι ΑΕΚ. Μάθε να διοικείς ένα φαρμακείο, ένα περίπτερο, ένα μανάβικο και μετά μάθε να διοικείς και εταιρεία. Δεν έχει δίχτυα η εταιρεία να βάζεις γκολ".

Για την στήριξη του Ντέμη στον Δώνη: "Είναι οξύμωρο ένας πρόεδρος υπό παραίτηση να λέει να φύγουν 10 παίκτες και να μείνει ο προπονητής. Δεν μπορείς να έχεις επιφέρει τέτοια σύγχυση σε όλους τους εμπλεκόμενους και να λες ό,τι λες. Παρ` όλα αυτά όμως εμένα με εκφράζει αυτό το πράγμα. Μέσα από την σκληρή δουλειά δικαιώνομαι, όταν δικαιώνομαι. Θα ήθελα ο Ντέμης να στηρίξει τον Δώνη όσο και αν με έχει στενοχωρήσει ο Δώνης με τις επιλογές του. Άλλωστε για να αποσπάσει την γενική αποδοχή και στην Λάρισα πέρασε αρκετός καιρός αμφισβήτησης. Δεν θα έβγαζα τον Δώνη κάθε εβδομάδα να μιλάει. Ο κόσμος τρελαίνεται γιατί όλη την εβδομάδα ακούει "θα, θα, θα" και πάει την Κυριακή και βλέπει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το 0-3 να γίνεται 3-3".

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα: "Το πιστεύω. Έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει και να επανέλθει. Το εύχομαι και το ελπίζω. Δεν ανήκω σε αυτούς που περιμένουν να χάσει η ΑΕΚ για αναδειχθεί η Ν. Φιλαδέλφεια και το δίδυμο Μελισσανίδης - Μπάγεβιτς".

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Είναι ΑΕΚάρα, αρρωστάκι. Σπάνια περίπτωση, δεν έχει πολλούς τέτοιους η ΑΕΚ. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι είναι αρρωστάκι μόνο για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Δεν μπορείς όμως να τον έχεις ήξεις αφίξεις. Τώρα θα έχει φάει μεγάλη σφαλιάρα με τα χρηματιστήρια στην Αμερική και έχει μπει στο καβούκι του".

Για τη νέα γενιά των οπαδών της ΑΕΚ: "Η τωρινή γενιά θα δυστυχήσει. Δεν έχει κάποιον που να είναι σύμβολο μέσα στην ομάδα να αγαπήσει".

Πηγή : Δικέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: