ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΑΕΚ : Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι


Δεν θα αρχίσω να αναθεματίζω των Δώνη. Ένα προπονητή που απο την αρχή πίστευα ότι δεν κάνει για την ΑΕΚ. Ο Δώνης δεν έκανε κατάληψη της θέσης του προπονητή της ΑΕΚ. Τον επέλεξε ο Ντέμης και όποιοι άλλοι έχουν χρεωθεί την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Δώνης κάνει τραγικά λάθη το ένα μετά το άλλο. Μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτήριων επίσης. Η αρρώστια της ΑΕΚ δεν λύνεται με την αυτονόητη εκδίωξη του Δώνη. Γιατί ο Δώνης είναι σύμπτωμα. Η εικόνα της ομάδας είναι σύμπτωμα.

Η αρρώστια είναι η ανικανότητα του παραιτηθέντος Ντέμη και όσων (μετόχων ή μη) στην διοίκηση έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Τα λάθη είναι πάρα πολλά, σοβαρά και δεν έγιναν μόνο σε αυτή τη σαιζόν. Η θεραπεία είναι μια και μόνο. Η αποχώρηση όχι μόνο του Ντέμη αλλά και όσων αποφασίζουν για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Η ομάδα κατρακυλάει προς το χειρότερο ενώ διανύει ήδη το 5ο χρόνο του πλάνου της διοίκησης, μιας διοίκησης που ήταν στο απυρόβλητο από τον κόσμο και είχε ιδανικές συνθήκες να προγραμματίσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Όμως όλα αυτά έχουν λίγη σημασία όταν είσαι ανίκανος οχι μόνο να μεγαλώσεις την ομάδα αλά και να την διαχειριστείς σε βαθμό που σε κάνουν επικίνδυνο.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας ,νοοτροπίας και είσοδο ανθρώπων που θα εξαλείψουν την μαλθακότητα, την επικοινωνιακή προπαγάνδα χωρίς αντίστοιχη επίδειξη έργου, θα αντικαταστήσουν τη light λογική του θεάματος με την λογική του πρωταθλητισμού (στην πράξη όχι στα λόγια),που θα προστατεύουν την ομάδα και γενικότερα που θα δημιουργήσουν μια νοοτροπία μαχητή, νικητή και πρωταθλητή στην ΑΕΚ. Γιατί ΑΕΚ δεν σημαίνει μόνο καλή μπάλα ,ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι ,πάθος για νίκη ενάντια στην σαπίλα. Όσο πιο γρήγορα προετοιμάσουν ο Ντέμης και οι συνυπεύθυνοι την αποχώρηση τους και την διάδοχη κατάσταση (αν είναι δυνατόν ΤΩΡΑ και πάντως οχι τον Μάϊο) τόσο το καλύτερο για την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: