ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Άσχημη εμφάνιση από την ΑΕΚ αλλά και ανησυχητικά σημάδια (ΞΑΝΑ) από την διαιτησία

Άσχημη εμφάνιση και απόδοση είχε η ΑΕΚ και στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ωστόσο έβαλε τρία καθαρά γκολ και έπρεπε να είχε φύγει νικήτρια. Η ομάδα αποτελείται από καλούς έως πολύ καλούς παίκτες και το γεγονός ότι η απόδοση είναι κάτω του μετρίου οφείλεται κατά την γνώμη μου στο Δώνη. Μοιάζει σαν να είναι μπερδεμένη, σαν να έχει δεθεί στο πόδι της ομάδας εάν μεγάλο βάρος. Τα πολλά αβίαστα λάθη οφείλονται στον Δώνη και όχι στην ποιότητα των παικτών.

Η διαιτησία διέπρεψε και σε αυτόν τον αγώνα δίνοντας ρεσιτάλ ασχετοσύνης, δημιουργώντας έτσι πολύ εύκολα παραδείγματα του τι ΔΕΝ είναι διαιτησία που σύντομα θα χρησιμοποιούνται στις σχολές διαιτησίας. Τα "λάθη" μόνο λάθη δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω. Τόσο στον αγώνα με τον Ηρακλή όσο και στον αγώνα με τον πανιώνιο ακυρώθηκαν δυο γκολ που τα βλέπουν και οι τυφλοί !!! Θα μπορούσα να γράψω ότι ελπίζουμε να μειωθούν αυτά τα λάθη αλλά ευτυχώς δεν ανήκω στην κατηγορία των φιλάθλων που τους απατούν τα φαινόμενα. Καταλαβαίνω τι παίζεται ,γιατί παίζεται και πως παίζεται το παιχνίδι πίσω από την κουρτίνα ή μάλλον καλύτερα στην παράγκα.

Η στάση ωστόσο της διοίκησης της ΑΕΚ μέχρι τώρα αλλά και στα προηγούμενα χρόνια είναι παθητική και οι ευθύνες μεγάλες. Η ομάδα πρέπει να προστατεύεται αφού έχει την ατυχία να παίρνει μέρος σε ένα πρωτάθλημα που ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι ότι εφαρμόζονται οι κανόνες κατά το συμφέρον του κόκκινου μπλοκ που τόσα έχει επενδύσει στο έλεγχο της όλης κατάστασης με παθητικούς βέβαια θεατές και συνυπεύθυνους κάθε σχετικό θεσμικό όργανο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξω στην διοίκηση της ΑΕΚ με ποιούς τρόπους θα επιτύχει την προστασία της ομάδας αλλά ας βρει όποιο τρόπο/μέθοδο επιθυμεί να σταματήσει ή έστω να μειωθεί στο ελάχιστο αυτό το καραγκιοζλίκι, αυτός ο εξευτελισμός της ομάδας. Έστω και για ένα μόνο λόγο : το σεβασμό του οπαδού της ΑΕΚ που πονάει και αγαπάει την ομάδα. Μην αφήνετε μόνη την ομάδα στα νύχια των κοράκων και των .... ιδιοκτητών τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: