ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΕΚ : ΑΝΤΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ της 20-9-2008 (απο Scorelive)

Το παιχνίδι της Τούμπας κύλησε γοργά και έφυγε. Το 'πιαμε σαν ένα ποτήρι νερό. Μόνος προνομιούχος φίλος της ΑΕΚ ο Ντέμης που από ειδική θέση έζησε τις προσπάθειες της βελτιωμένης μας ομάδας. Ο Καρβέλας και η Ανίτα (πάλαι ποτέ ΑΕΚτζού λόγω Φράνκο) δεν έφεραν γούρι στον Ζαγοράκη. Η κατάμεστη και καμία σχέση έχουσα με την παλιά (τσιμεντόλιθοι) Τούμπα καθόλου δεν τρόμαξε τους παίκτες μας, πλην του Πλιάτσικα που το 'βαλε από την αρχή στα πόδια και έτσι το αποτέλεσμα που δεν άρεσε και στον Σάντος (βραδιά και εκείνη στο Βενιζέλος) ήρθε και έδεσε. Και ας όψεται βέβαια και ο Σκόκο. Συρτά αγόρι μου. Συρτά και στη γωνία. Όπως ο Βλάχος τότε, όπως ο Βλάχος πάντα. Πρέπει να 'χαμε και καμιά 500αριά δικούς μας που πήγανε στην Τούμπα χωρίς λόγο. Μουγκοί στα γκολ και άλαλοι στις χαμένες ευκαιρίες. Πεταμένα λεφτά. Μάταιη, βουβή συμπαράσταση. Τα 'φερε από εδώ ο Ντέμης, τα πήγε από εκεί και μετά έχεις και τους υπόλοιπους μετόχους να μιλάνε για στήριξη...Κάντε το σταυρό σας παιδιά να πηγαίνει καλά η ομάδα και να ανεβαίνει συνέχεια, γιατί με τέτοιο ξενέρωμα (να μην θέλετε να έχει η ΑΕΚ κόσμο στα εκτός έδρας) αν ο μη γένοιτο φάμε κανένα πρόωρο Φλεβάρη (όπου συνήθως πέφτει το μεγάλο κλάμα), θα μείνετε εσείς, οι μετοχές σας και το τμήμα μάρκετινγκ. Α, ναι και τα σεκιούριτι. Που μας στοιχίζουν σε κάθε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ 35 χιλιάρικα (τριάντα πέντε χιλιάδες και ολογράφως...)


Και χαλάλι σας η διαφάνεια. Αλλά τουλάχιστον να μάθει και ο κόσμος τι συμβαίνει. Με το προπονητικό; Και μπράβο σας που το ανακοινώσατε κιόλας. Που όμως θα ανήκει αυτό; Και ποιος θα το εκμεταλλεύεται, όταν και αν ποτέ η ΠΑΕ αλλάξει χέρια; Με το 10% πάλι τι συμβαίνει; Τι θα γίνει μόλις τελειώσει το ENICιοστάσιο (αν φυσικά ισχύει κάτι τέτοιο); Με τον γιο του κάπτεν Harry τι ακριβώς ισχύει; Σας πούλησε και πήγε με τον Τίγρη; Θα έχουμε καμιά θεαματική μεταστροφή την άνοιξη; Ή παραμένει πιστός στο δόγμα του 2004; Που ακριβώς τελικά κρύβεται η αλήθεια για την αγαπημένη χιλιάδων απλών ανθρώπων ΑΕΚ;


Με τον Ριβάλντο τι ακριβώς συνέβη; Πως έφυγε έτσι απλά; Τόσο απλά και τόσο αβασάνιστα; Τι ακριβώς κέρδισε η ΑΕΚ από τα 10 εκατομμύρια που πήρε ο Ριβάλντο; Πόσα λεφτά θα έχανε η ΑΕΚ με Ομόνοια, αν είχαμε Κυργιάκο, Τζιμπούρ και Πελετιέρι; Φράγκο βέβαια δε θα έχανε, γιατί απλούστατα δε θα είχε αποκλειστεί. Ο Μελισσανίδης πάλι που το πάει; Όλο νιάου νιάου και από κοκό τίποτα; Τρέχουμε τα αρρωστάκια να σώσουμε την ξεβράκωτη Μάνα ΑΕΚ και νιώθουμε και ντροπή δηλαδή, που κάθε τρεις και λιγάκι ακούμε για την παρασημοφόρηση του Τίγρη από τους Αμερικάνους (γύρευε τώρα), για το μπες βγες στη Γουόλ Στριτ, για τα φορτηγά που σπάνε το εμπάργκο και αλωνίζουν τις θάλασσες. Άσε που τρέχουμε να βάλουμες και βενζίνη στις Aegean για να συνεισφέρουμε.


Μέχρι τις 2 περασμένα μεσάνυχτα άκουγα τον Ανδρέα να μου εξηγεί. Στην κωλο-Βαλαωρίτου (που μόνο εκείνη την ώρα είναι όμορφη) κατάφερα να ανακαλύψω μαζί με τον Βασίλη (όχι τον απόρρητο) τις νομικές ανταύγειες του ΑΕΚάρα Σάλα (θα κάνουμε και τμήμα σε λίγο), που όπως είναι λογικό είναι και αυτός πάνω απ' όλα επιχειρηματίας. Που βρίσκεται το μέλλον σου ΑΕΚάρα μου; Πόσο κορόιδευε ο Ανατόλ, όταν μας παραμύθιαζε για τον...πόλεμο που κάνει στον ρουφιάνο (sic) Νικολαΐδη για το περιβόητο 10% και τώρα ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ να ζήσει μπλοκάροντάς το για πάρτη του;


Γιατί ντε και καλά πρέπει πάντα μα πάντα όποιος ασχολείται με την ΑΕΚ να οσμίζεται επιχειρηματικά το πτώμα της; Πόσο μελαγχολικά νιώθω όταν σαν πρόεδρος (λέμε τώρα) διαβάζω για τα πετρελαιοφόρα του Τίγρη, αλλά και για την Trojan που έχει έδρα στον Πειραιά και την οδό Κανάρη...; Χρόνια τώρα προσπαθώ αυτό που χρόνια αποφεύγεις. Να βγάλεις δηλαδή στην σέντρα τους σωτήρες ΑΕΚΑΡΑ μου. Κάθε σωτήρας και μια χαρακιά, κάθε σωτηρία και μια μαχαιριά. Κι αυτό το μεγαλόπιασμα! Αμάν βρε παιδί μου μ' αυτό το μεγαλόπιασμα. Μου 'ρχεται να βάλω τα κλάματα, όταν κάθε τόσο συνειδητοποιώ ότι ο κόσμος, ο λαός της ΑΕΚ, όσο πάει κι εγκλωβίζεται από το θέαμα, αιχμαλωτίζεται από το αποτέλεσμα και προσπαθεί να χωρέσει όπως όπως στην ιδέα του σκορ. Άνθρωπος με ευασθησίες λέει, είναι γνωστός στο Μανχάταν για την προσφορά του, αλλά και τις δωρεές. (Τι είδους δωρεές άραγε;) Έχει μάλιστα οικολογικές ανησυχίες και συνδράμει οικονομικά παγκόσμιες οικολογικές ενώσεις. (Άκου παγκόσμιες). Τον περισσότερο χρόνο τον αφιερώνει στην "indepedence maritime agency" στη Νέα Υόρκη, όπου κατέχει μάλιστα και τη θέση του αντιπροέδρου. Θεωρείται από τους πολύ καλούς γνώστες σε παγκόσμιο επίπεδο της αγοράς ξηρού φορτίου.


Την τελική φάπα την έφαγες ΑΕΚΑΡΑ μου από τον γίγαντα Ρέστη, ο οποίος έψαξε από εδώ, έψαξε από εκεί και τελικά μέσω Ντουμπάι πήγε κι έβαλε 40 εκατομμύρια ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι της Αγγλίας. Θα μπορούσες ρε φίλε να καταφύγεις και στη Βάρδα. Ή και στο Κλουζ. Όλα αυτά (κι άλλα πολλά) τα βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο μου και κάθε πρωί στον ξύπνιο μου, όταν πετιέμαι με δύναμη έντρομος από τον κρύο ιδρώτα που με περιλούζει, φωνάζοντας δυνατα: "εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί".


Μόνο το λαό σου έχεις πραγματικά Βυζαντινογέννητη ιδέα μου. Και ειδικά ό,τι του έχει απομείνει, γιατί και απ' αυτόν τα πήρανε ΟΛΑ. Σκέψη, συμπεριφορά και συναίσθημα. Πόσοι άραγε να με νιώθουν; Πόσοι να μπορούν να μπουν στον τρόπο ανησυχίας μου; Κοιτάξτε πόσο απλά και ήσυχα η ΑΕΚ του 1968, του παγκόσμιου Γιώργου Αμερικάνου και των παλαιών μεγαλείων πήγε στο περιθώριο. Ούτε τους μοϊκανούς δεν θυμόμαστε πια...Θα φύγουμε κι εμείς και ο Φρίξος Κώνστας και η ΑΕΚ θα ψάχνει να βρει παίχτες, γήπεδο και κόσμο.


Χτυπάω τη σκέψη μου από παντού κι έρχομαι σε αδιέξοδο! Τι γράμμα να γράψω, ποια γλώσσα να μεταχειριστώ γαι να καταλάβουμε ότι τώρα πια μόνο εμείς μπορούμε να κρατήσουμε όρθιο ό,τι προλαβαίνει ακόμη να κρατηθεί. Εμείς με την ποσότητά μας (δυστυχώς) και όχι με την ποιότητά μας. Και όσοι ΑΕΚτζήδες μικρομεγάλοι επιχειρηματίες μπορούν, προφασιζόμενοι αστεία και υποτιμητικά επιχειρήματα, προτιμούν να βοηθήσουν την ομάδα της γειτονιάς τους ή του χωριού τους για καθαρά ευνόητους λόγους.


Ποιος θα σώσει λοιπόν, τη χαμένη αξιοπιστία της Βασίλισσάς μας; της θεάς που έρχεται όπως φωνάζαμε παλιά και εξεδρικά για να...Νικήσει όλα τα μπουρδέλα και όλα τα σκατά; Ντέμη σ' ευχαριστώ για ό,τι καλό έκανες στην αρχή, με χάλασες απίστευτα όμως, όταν στη συνέχεια την ψώνισες. Είναι αυτό που λέμε, όταν μπει στη ζωή του ανθρώπου το...σκάφος. Προφασιζόμενος την "αναπηρία" του Ανατόλ και πατώντας στο γραφικό επιχείρημα "Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια" χτύπησες την ΑΕΚ, κόβοντας το 10% και δίνοντάς του δική σου ερμηνεία ετσιθελικά, παρέσυρες τον πολύ, λεγόμενο και αγνό κόσμο της ΑΕΚ, να απαξιώσει το θεσμό της Ερασιτεχνικής, η οποία φυτοζωούσε και θα φυτοζωεί πάντα και πέρασες με άψογο επικοινωνιακό τρόπο ότι σε πολεμάνε. Ποιοι άραγε ρε φίλε, σε πολεμάνε; Τα τριάντα χουλιγκάνια, όπως τα αποκαλείς; Ποιος είναι τόσο δυνατός για να πολεμήσει εσένα και ό,τι σε ντύνει, ό,τι σε στολίζει κι ό,τι σε προστατεύει; Από αρρωστάκι και δικός μας άνθρωπος, από νυχτερινός επισκέπτης του συρματοπλέγματος μεταλλάχθηκες σε πλήρη αποπροσανατολιστή ιδεολογίας. Και γενικά όλα αυτά τα χρόνια επιχειρήθηκε η έντονη διαστρέβλωση του όποιου ιδεολογικού υπόβαθρου μπορούσε να συναντήσει κανείς στον μέσο ΑΕΚτζή.


Κι όλα αυτά που στις αρχές εμφανίστηκαν ως πιν και υπάρχουν μέχρι σήμερα ως προοπτική ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν μόνο η βιτρίνα. Πατώντας επάνω σε νόμους που άλλοτε εφαρμόζονται και άλλοτε δεν εφαρμόζονται, εμπλούτισες το βιογραφικό σουυ σε μια ενδεχόμενη κάθοδό σου στην πολιτική σκηνή.


Λοιπόν για να τελειώνουμε: ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ακούω "πληρώνουμε δύο εκατομμύρια ευρώ για το λάθος του Φερέρ". ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να διαβάζω κάθε τρεις και λίγο για αυξήσεις Μ.Κ. και τρελά λεφτά που μπαίνουν στην ΑΕΚ, όταν πουλιέται ο Παπασταθόπουλος. ΠΕΡΙΜΕΝΩ μια λογική εξήγηση γιατί μείναμε τόσες μέρες (για πρώτη φορά στην ιστορία μας) χωρίς μεταγραφές για να τις κάνουμε όλες σχεδόν σε χρόνο ρεκόρ και κατόπιν εορτής με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλά λεφτά από το κάζο της Ομόνοιας. Και καλώ όποιον αγνό ΑΕΚτζη μπορεί και θέλει να καταλάβει, πως η ΑΕΚ θα ζήσει μόνο δυστυχώς από τον απλό φίλο της, να βρει το δρόμο να φτάσει εκεί που πρέπει κι εκεί που σίγουρα ξέρει.


...πρόεδρος ΑΕΚ

φίλος ΑΕΚ

φίλος ORIGINAL

Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 2008


Υ.Γ.1 Να θυμόμαστε όλοι:ποτέ κανένας επενδυτής δεν έπιασε τον πόνο του απλού οπαδού. Στο μόνο σημείο που πονάει κάθε επενδυτής είναι η τσέπη του.

Υ.Γ.2 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, σταματήστε να είστε ΜΟΝΟ μέρος της εμποροπανήγυρης και του τζίρου. Μη γίνεστε συμμέτοχοι συμφερόντων, που χοροπηδάνε στην πλάτη της ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: