ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Βάσιμες ελπίδες για την ανέγερση των προπονητικών εγκαταστάσεων της ΑΕΚ



Ανακοινώθηκε λοιπόν το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Ένα έργο που το είχε ανάγκη ΧΘΕΣ η ΑΕΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εγώ πάντως θα χαρώ και θα πανηγυρίσω ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ αρχίσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης του. Διότι ναι μεν τώρα μπορεί να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο σε σχέση με τις άλλες ανακοινώσεις όμως δεν παύει να είναι ανακοίνωση και αυτή. Να θυμίσω μόνο ότι και παλιότερα το 2005 ή το 2006 αν θυμάμαι καλά είχαν βγει και μακέτες προπονητικού και τελικά δεν προχώρησε το έργο. Η ανακοίνωση αυτή πάντως δεν μοιάζει να είναι ψεύτικη, επικοινωνιακή. Αν και η έκταση είναι ήδη αγορασμένη ο χώρος επιπλέον είναι χαρακτηρισμένος για αθλητικές χρήσεις και έτσι δεν προβλέπεται να "μπλοκαριστεί" απο κάποια σχετική νομοθεσία (έγκριση περιβαλλοντικών όρων και μελετών και έκδοση πολεοδομικής άδειας) .Επίσης και ο Δήμος Σπάτων είναι θετικός απέναντι στο έργο και αυτό επίσης διευκολύνει τα πράγματα. Σοβαρό μειονέκτημα είναι ότι το έργο δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ αν τελικά κατασκευαστεί αλλά σε εταιρεία του Νοτιά μέχρι -όπως ανακοίνωσαν- να επιτρέψει ο αθλητικός νόμος να έχουν οι ΠΑΕ ιδιόκτητα προπονητικά κέντρα και ακίνητα γενικότερα.(αν γνωρίζει κάποιος αναγνώστης τον νόμο και το άρθρο ας το κάνει ένα ποστ.)
Η σχετικη ειδησιογραφία απο το contra.gr :

"Ετοιμο το 2009 το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Νίκο Νοτιά, η ΑΕΚ θα αποκτήσει το 2009 το πολυπόθητο νέο προπονητικό κέντρο της. Αυτό θα βρίσκεται στα Σπάτα, θα κοστίσει 15-20 εκατομμύρια ευρώ και θα παραδοθεί στην ομάδα για προπόνηση τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Το contra.gr παρουσιάζει την περιοχή και όλες τις λεπτομέρειες του έργου.

Πληροφορίες:

Εγκεκριμένος χώρος 70 στρεμμάτων. (Συνολικά το έργο είναι 120 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 50 τα παραχωρεί ο Δήμος Σπάτων).

Περιοχή: Σπάτα, πολύ κοντά στο κλειστό γυμναστήριο και κλειστό κολυμβητήριο γυμναστηρίου Σπάτων.

Εγγυητής και χρηματοδότης είναι ο Νίκος Νοτιάς.

Η πρώτη προπόνηση στο νέο αθλητικό κέντρο αναμένεται να γίνει τον Ιούλιο του 2009.

Το έργο χωρίζεται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης:

1η φάση: Σεπτέμβριος του 2008 μέχρι Ιανουάριος του 2009
2η φάση: Φεβρουάριος 2009 μέχρι Ιούλιος 2009
3η φάση: Αύγουστος 2009 μέχρι Σεπτέμβριος 2010 όταν και το έργο θα ολοκληρωθεί τελείως.

Το προπονητικό κέντρο θα κοστίσει 15-20 εκατομμύρια ευρώ.

Ανήκει σε ανεξάρτητη εταιρεία του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά. Όταν αλλάξει η νομοθεσία και υπάρχουν οι κατάλληλες προποϋποθέσεις, το προπονητικό κέντρο θα ανήκει στην ΑΕΚ.

Πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα κριτήρια επιλογής της τοποθεσίας:
έκταση με αθλητική χρήση, δυνατότητα άμεσης μεταφοράς της ομάδας μετά την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, προϋποθέσεις για την ανάπτυξη όλων των οικοδομών και εγκαταστάσεων και έκταση με αξία και μελλοντική υπεραξία για την ομάδα.

Περιλαμβάνει:

4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης, γραφείο Τύπου, χώρους Ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πληροφορικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια: