ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κι' άλλο απορρυπαντικό ;;;;


Μάλιστα !! Η φράξια Νοτιά των «σωτήρων» του 2004 ανακάλυψε ένα ΑΕΚτζη κρυμμένο κάπου στο Σικάγο να συνεχίσει το «σωτήριο» έργο που ξεκίνησαν οι δύο –πλέον- φράξιες της πάλαι ποτέ «σωτήριας» ….οντότητας του 2004. Έχουν γραφτεί πολλά ανυπόστατα και αστήρικτα από διάφορους δημοσιογράφους όλες αυτές τις μέρες που τρέχει το σενάριο του ΑΕΚτζη Bob Kozonis. «Πληροφορίες» που προκαλούν γέλωτα μέχρι δακρύων αλλά και απορίες αν υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ που να μπορούν να τρώνε και να χωνεύουν τέτοιο απίστευτο σότο.

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα ψυχρά χωρίς τις «πληροφορίες» και τα οράματα του Bob Κοζώνη όπως αυτά δημοσιεύτηκαν προς κατανάλωση όλον αυτόν τον καιρό.
Ένας άγνωστος επιχειρηματίας από το Σικάγο αμφιβόλου οικονομικής επιφάνειας (προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι χαμηλότατου βεληνεκούς) ξαφνικά φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ , την υπερχρεωμένη ΑΕΚ παρ’ όλο που ο χώρος δραστηριοποίησης του είναι η πόλη του Σικάγο. Αν αυτό δεν θυμίζει Σκλαβενίτη τότε τι θα μπορούσε να θυμίζει ;;; Τι πιο αφύσικο να αποφασίζει ένα πολίτης του Σικάγου να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ και μάλιστα από αγάπη προς αυτήν; Όπως και τότε …τι πιο αφύσικο ένας Έλληνας του Μεξικού να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ ;;; Και μάλιστα ο κάθε Bob ή Alejandro να αδιαφορεί και για την υπερχρέωση της ΑΕΚ, να αδιαφορεί δηλαδή για χρέη 40+ εκατ ευρώ.

Τα οράματα του Bob που δημοσιεύθηκαν και την πρόθεση επαναπατρισμού ( ε πως θα δέσει το σενάριο ;;;;) είναι για τα άγρια θηρία και για όσους διαθέτουν IQ νηπίου.
Βρωμάει η δουλειά λοιπόν…πλυντήριο το deal. Ναι το πλυντήριο είναι μια καλή αιτία να ενδιαφερθεί κάποιος από το Μεξικό, το Σικάγο την Κύπρο, τον Λονδίνο ή ακόμη και από την Κίνα για την ΑΕΚ. Ναι το πλυντήριο είναι μια καλή αιτία να συνειδητοποιήσει κάποιος από το Μεξικό, το Σικάγο την Κύπρο, τον Λονδίνο ή ακόμη και από την Κίνα την αγάπη του για την ΑΕΚ.

Άντε και μπήκε ο Bob μέσα στην ΑΕΚ αυτό σημαίνει άραγε ότι η ΑΕΚ θα έχει λόγο δυνατό στα κέντρα αποφάσεων, θα γίνουν οι σωστές επιλογές ,θα υπάρχει γενικά η αποτελεσματικότητα που απαιτείται από ένα άσχετο διοικούντα εξ’ αποστάσεως και δια αντιπροσώπων ;;; Φυσικά και όχι. Εκτός από τις θολές προθέσεις, εκτός από το πλυντήριο η αναποτελεσματικότητα θα πρέπει να θεωρείται πιο βέβαιο από την αποτελεσματικότητα.

Ποιος είναι λοιπόν ο σκοπός της φράξιας του αγνού «ΑΕΚτζη» Νοτιά ; Διασφάλιση επιστροφής των χρημάτων του ΑΛΛΑ και κέρδους από το προπονητικό και παραχώρηση της διαχείρισης (με όλες τις δυνατότητες …πλυντηριακών καταστάσεων) σε νέους συνδιαχειριστές. Οι πρώην «σωτήρια» οντότητα του 2004 ( που τώρα είναι όπως φαίνεται δυο φράξιες) υπερχρέωσαν την ΑΕΚ, ανεύθυνα δεν καλυβουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν -παρά τις κατά καιρούς ΑΕΚτζήδικες κορώνες τους -και προσπαθούν να βάλουν και άλλους στο κόλπο ενώ παράλληλα η ΑΕΚ θα απαξιώνεται συνεχώς ,θα πλησιάζει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) επίπεδα Πανιωνίου.

Ποια είναι η λύση ; Ουσιαστικά ποια είναι η λύση να υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον από οικονομικά δυνατούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα ; Κατά την γνώμη μου θα πρέπει αυτοί που δημιούργησαν (και δημιουργούν με ΑΚΟΜΗ με την παύση πληρωμών !!) τα περιέργως δημιουργηθέντα μεγάλα χρέη-θηλιά στο λαιμό της ομάδας - που είναι ζεστά ακόμη να τα ξεπληρώσουν και να παραδώσουν ολες τις μετοχές τους στον νέο αγοραστή που σίγουρα τότε θα υπάρξει. Θα πρέπει να ξεπληρώσουν τα ζεστά, φρέσκα χρέη ΤΟΥΣ προς :

• τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές
• Τον Φερερ
• Τον Δώνη
• Το ΟΑΚΑ
• την ιατρική περίθαλψη των ποδοσφαιριστών μας
• Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ( που αυτοί οι ίδιοι τα άφησαν απλήρωτα)
• Τα ομολογιακά τους δάνεια προς Morgan Stanley και σε όποιες άλλες τράπεζες ανάγκασαν την ΑΕΚ να οφείλει
• Και όποιες άλλες υποχρεώσεις που αυτοί δημιούργησαν προ λοιπούς τρίτους


και αφού εκπληρώσουν αυτό το χρέος τους προς την ΑΕΚ και τον κόσμο, τον μέγα χορηγό τους, που με χίλιες δυσκολίες τους στήριξε οικονομικά και όχι μόνο, να παραδώσουν τον πλήρη έλεγχο σε οικονομικά δυνατό αξιόπιστο επιχειρηματία ή επιχειρηματίες που έχει συμφέρον εντος Ελλάδος. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ύποπτη και επικίνδυνη για την ΑΕΚ. Και προδίδει τις προθέσεις τους, τις πραγματικές προθέσεις τους.

Ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να τους αναγκάσει να οδηγηθούν προς την σωστή λύση για την ΑΕΚ η οποία μάλλον δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala ena tetoia ar8ro mono enas xazos 8a mporoyse na to grapsei...
1 poios eipe oti h AEK exei xreh 40ek....
2 bres moy enan poy na exei thn omada epeidh thn agapaei...
3 ayto poy to endiaferei einai fysika kai panw ap ola to kerdos.kai apo poy 8a to bgalei ayto????apo to proponhtiko kai apo to ghpedo.poy ena einai sigoyro.den 8a ginei sth filadelfia.twra bebaia gia na exei kerdos ap ola ayta shmainei oti 8a prepei h omada na paei kala...etsi exoyn ta pragmata.alla kapoioi nomizoyn oti 8a er8ei h psipsinel me thn agaph kai ta xrhmata na kanei megalh thn AEK xwris na exei skopo to kerdos.kala koita3te to hmerologio prwta kai meta alla3te pleyro

GPZ είπε...

Κατ’ αρχήν θα έπρεπε να το διαγράψω το ποστ λογω υβριστικού χαρακτηρισμού προς το πρόσωπο μου. Θα κάνω την παράβλεψη όμως και θα σου απαντήσω.
1. Ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε για την χρήση 01/7/2007-30/6/2008 έδειχνε χρέη συνολικά 43 εκατ. Ευρω περίπου. Ακολούθησε η χρονιά που αποκλειστήκαμε από Αύγουστο κιόλας από το κύπελλο UEFA.Με μια συντηρητικότατη εκτίμηση για αυτή την χρονιά (2008-2009) για ζημιές γύρω στα 7 εκατ ευρώ (βάση των προηγούμενων χρήσεων) τα χρέη θα πήγαν τουλάχιστον στα 50 εκατ την χρήση 2008-2009 της οποία ο ισολογισμός θα δημοσιευτεί σύντομα. Στην φετινή χρονιά 2009-2010 αν κάνουμε την έστω αυθαίρετη υπόθεση ότι θα είναι κερδοφόρα (το πιθανότερο είναι να έχει ζημιές και πάλι) άντε να πάνε στα 45 εκατ περίπου στην καλύτερη περίπτωση. Μιλάμε πάντα για συνολικά χρέη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα διότι τα χρέη είναι χρέη όπως και να το κάνουμε.
2. Γράφεις : «bres moy enan poy na exei thn omada epeidh thn agapaei...»
οι Απιθανόπουλοι διαρρέουν στους δημοσιογράφους και με αυτά ταΐζουν τον κόσμο ότι είναι ΑΕΚτζης ο μπάρμπα Bob και ότι αγαπάει την ομάδα. Σε αυτές τις διαρροές-παραμύθιασμα απαντάω και εγώ.
3. Λες ότι αυτό που ενδιαφέρει τον Bob είναι το κέρδος . Θα συμφωνήσω αλλά θα διαφωνήσω στον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί . Γιατί και το πλυντήριο είναι ένας τρόπος επίτευξης του επιδιωκόμενου κέρδους.

Ωραία τα παραμύθια που διοχετεύονται από τους απιθανόπουλους αλλά η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή και εκ διαμέτρου αντίθετη με την φαντασία και την προπαγάνδα.

Έχεις διαβάσει τα οράματα του Σκλαβενίτη όταν επρόκειτο να έρθει ;;;

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω τι εστί κοζώνης, αλλά τουλάχιστον για το νοτιά θεωρώ πολύ σημαντικό να αποκτήσει η ΑΕΚ - επιτέλους - ένα προπονητικό κέντρο από έναν επιχειρματία που έχει στόχο το παράπλευρο κέρδος

αυτά τα πράγματα θέλει η ΑΕΚ, αυτά τις λείπουν

άνθρωποι που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και θα προσπαθήσουν να τις ικανοποιήσουν μέσω της ΑΕΚ, οπότε και η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη

μακάρι να γίνει το ίδιο και για το γήπεδο, από κάποιον που έχει σκοπό να κονομήσει

o AEΚτζής κροίσος που θα σηκώσει στις πλάτες του την ΑΕΚ να τη στείλει στα ουράνια

που θα χαλάει αβέρτα την περιουσία του για να μας κάνει εμάς μάγκες κάθε δευτέρα στις δουλειές μας

που θα μας χτίσει γήπεδα και προπονητικά γιατί έτσι του καυλώνει

απλά δεν υπάρχει

GPZ είπε...

Δεν μίλησα για κροισους εγω ανώνυμε. Για κροισους μιλαγανε οι απιθανοπουλοι ολο το καλοκαιρι στο τυπο ηλεκτρονικο και μη.

Παραπλευρα κέρδη ;; μαλλον για παραπλευρη αισχροκέρδια μιλάμε Ανώνυμε για να αποσβεστει το χρημα που εβαλε πιο γρηγορα και να παει πισω στο σπιτακι του. Διοτ δυστυχως το συμφερον του δεν ταυτιζεται με της ΑΕΚ πλεον.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κουράστηκα πολύ να βρω αυτό σε μια παλαιότερη ανάρτησή σου:

"Και ξανά υπενθυμίζω : ενδιαφέρον από πάρα πολύ δυνατούς επιχειρηματίες υπάρχει για την ΑΕΚ αρκεί οι διαχειριστές α-"μέτοχοι" να φύγουν και να παραδώσουν τα κλειδιά στο χέρι και να μην επιδιώκουν συνδιαχείριση."

Εντάξει, δεν είπες τη λέξη κροίσος, έγραψες κάτι παραπλήσιο. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Το θέμα είναι - και θα ήθελα να μας πεις - πως θεωρείς ότι θα είναι σωστό να εργαστούν οι εν λόγω τύποι (οι πολύ δυνατοί επιχειρματίες);
να τα χώνουν για την ΑΕΚ χωρίς κέρδος για να πηγαίνουμε μάγκες κάθε δευτέρα στη δουλειά;
να μας χτίσουν γήπεδο στα φιλαδέλφεια για να γουστάρουμε εμείς;

δεν υπάρχει αυτό φίλε...

αν δούνε ότι έχουν συμφέρον από την ΑΕΚ, από το γήπεδο στα φιλαδέλφεια κλπ, ναι θα έρθουν

αν αυτό συνδυαστεί και με αγάπη για τη ΑΕΚ θα είναι και το ιδανικότερο

όλα τα άλλα είναι επιστημονική φαντασία...

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι μήπως και πανηγυρίζοντας τώρα , κλάψουμε πικρά μόλις χαλάσει το πλυντήριο.