ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Είσαι θεατής ;; ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ



Ούτε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να κερδίσει η ΑΕΚ. Με αυτή την ήττα συνεχίζει τον κατήφορο της όπου κανένας δεν ξέρει που θα σταματήσει. Άλλο ένα κακό αποτέλεσμα, άλλο ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα αν κρίνουμε την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ από τα φιλικά μέχρι και σήμερα. Όλα τα δύσκολα παιχνίδια τα έχει χάσει και τα παιχνίδια με μικρότερες ομάδες είτε δυσκολεύτηκε να τα κερδίσει είτε δεν κατόρθωσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το κοινό όλων των αγώνων όμως είναι η τραγική εικόνα που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Όταν μια ομάδα έχει συνεχώς πολύ κακή εικόνα στο γήπεδο (κυρίως) αλλά και άσχημα αποτελέσματα τότε μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αντιθέτως πρέπει να εκληφθεί ως ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα σημαντικό πρόβλημα. Οπότε πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του.
Όσο αφορά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο κόσμος που αντέδρασε έριξε ευθύνες στους παίκτες . Αυτό σημαίνει ότι -εντελώς λανθασμένα κατά τη γνώμη μου- πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των παικτών έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για να κάνουν πρωταθλητισμό και να κερδίζουν δύσκολους αγώνες αλλά παρ'όλα αυτά δεν προσπαθούν κατά την διάρκεια του αγώνα. Οπότε οι οπαδοί φυσιολογικά εκδηλώνουν την οργή τους και την ενόχληση τους προς αυτούς.

Πιστεύω ότι ο κόσμος διαπράττει ένα τεράστιο σφάλμα όταν εναντιώνεται προς τους παίκτες και τους αποδίδει τις βασικές ευθύνες για την κατάντια της ομάδας.
Όταν υπάρχει κρίση το πρώτο που πρέπει να κάνεις και είναι ζωτικής σημασίας είναι ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ το ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση των συνεχών κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων και όχι του ενός σποραδικού αρνητικού αποτελέσματος ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Είναι ΟΙ Νοτιαδες, οι Αθηνηδες ,οι Θανοπουλοι και ΟΛΟΙ οι "ΜΕΤΟΧΟΙ" - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αλλά Α-ΜΕΤΟΧΟΙ. Το πρόβλημα είναι αυτοί γιατί αποφασίσανε την μη χρηματοδότηση της ομάδας. Οχι μόνο φέτος αλλά ουσιαστικά από το 2004 και μετά. ΠΟΤΕ δεν έβαλαν ουσιαστικά ποσά και γι'αυτο ΠΟΤΕ δεν έγιναν μεταγραφές πραγματικά καλών ποδοσφαιριστών όλα αυτά τα χρόνια. Παρ'ολη την σημαντικότατη στήριξη του κόσμου. ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ τάιζε τον κόσμο η διοίκηση των διαχειριστών όλα αυτά τα χρόνια. Τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας είναι απόλυτα αιτιολογημένα. Διότι όταν διώχνεις βασικές μονάδες της ομάδας και τους αντικαθιστάς με μετριότητες ή δεν τους αντικαθιστάς καν, τότε χαμηλώνεις σημαντικά την δυναμικότητα της ομάδας χαμηλώνεις το πήχη σε επικίνδυνο βαθμό και αρχίζει και αιμορραγεί η ομάδα τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Πετυχαίνεις δηλαδή ένα αποτέλεσμα το οποίο - υποτίθεται- προσπαθούσες να αποφύγεις με το .... περιβόητο cost cutting !!!!

Αλλά γιατί να γίνει το περιβόητο cost cutting ;;; Έχουμε χρέη μας είπαν. Πως δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη ;;; Δεν έλεγαν μέσω του Νικολαΐδη ότι δεν χρωστάμε τίποτα ;; Πως υπερδιπλασιάστηκαν τα χρέη που απέμειναν από το 44 και μετά αν λάβουμε υπόψη μας ότι όλα αυτά τα χρόνια ερχόταν παίκτες δανεικοί και χαμηλού κόστους ;;; Πήρανε Σισσεδες και Γκαλέτηδες ;;; ΟΧΙ. Εδώ ούτε ενα Dalla Bona ,ούτε ένα Ibagaza δεν αγοράσαμε. Δεν τους αγοράσαμε διότι οι διαχειριστές δεν βάζουν λεφτά...διαχείριση κάνουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί οι "μέτοχοι" έχουν πάρα πολλά λεφτά. Απλά δεν επενδύουν αλλά διαχειρίζονται. Και διαχειρίζονται με τρόπο ο οποίος είναι αναποτελεσματικότητα και άξιος ελέγχου. Αφύσικος λοιπόν και περίεργος ο υπερδιπλασιασμός των χρεών (κοντά στα 40-50 ) και ως εκ τούτου το cost cutting που αποφασίσανε Νοτιαδες θανοπουλοι αθηνηδες και λοιποί δεν θα έπρεπε να υπήρχε.
Δεν θα σχολιάσω σε αυτό το κείμενο την στασιμότητα του γηπεδικού όλη αυτή την πενταετία αλλά ούτε και την κοροϊδία του προπονητικού.
Ο κόσμος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι όσο παραμένουμε θεατές στην επικίνδυνη διαχείριση, όσο χαζεύουμε την πτώση της ομάδας τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν , τόσο θα μικραίνει η ομάδα σε βαθμό μη αναστρέψιμο αν δεν φύγουν ΑΜΕΣΑ οι λάτρεις των συνεντεύξεων και του τίποτα. Ας εστιάσουμε στην διοίκηση , εκεί που είναι το πραγματικό πρόβλημα της ΑΕΚ, εκεί που είναι η πηγή όλων των δεινών της ομάδας. Και ας δείξουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ την αποδοκιμασία μας στους ανίκανους διαχειριστές, ας τους αναγκάσουμε να σηκωθούν να φύγουν και να μην ζηταν συνδιαχείριση. Η πλήρης και οριστική έξοδος τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμφανιστεί το ενδιαφέρον που υπάρχει από οικονομικά δυνατούς επιχειρηματίες. Όσο πιο γρήγορα τους διώξουμε τόσο το καλύτερο για την ΑΕΚ. Το καλό της μέλλον, η επιστροφή στα πρωταθλήματα , η καλή της τύχη είναι στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούτε τι λέει.

Δεν υπάρχει κάνεις ηλίθιος επιχειρματίας να βάλει τα ωραία του λεφτουδάκια και να χαλάσει τη ζαχαρένια του για να λύσει τα ψυχολογικά συμπλέγματα του ΑΕΚτζή που θέλει κούπες ή για να του κάνει ο καθένας υψηλη κριτική στα μπλογκ καθησμένος στην αναπαυτική του πολυθρόνα ... να τον ονοματίζουν διαχειριστή, ότι χρέωσε την ομάδα και ένα σωρό άλλες ηλιθιότητες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς.

Κανείς.

Στήριξη στη διοίκηση και μόνο για αυτό που μπορεί. Δεν υπάρχουν άλλοι, μην έχετε αυταπάτες.

Θα ενδιαφερθούν άλλοι ΜΟΝΟ όταν η ομάδα γίνει σιγά - σιγά στρωμένο μαγαζί, με το προπονητικό της, με την οργάνωση της κλπ

Ακόμα κι ο μελισσανίδης έχει βαρεθεί να ακούει για σωτήρες, εσείς ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι εχεις δικιο Ανωνυμε.... Για να γινει στρωμενο μαγαζι παει να πει οτι δεν ειναι ... Σωστα? Αρα ο προηγουμενος προεδρος ελεγε ψεματα στον κοσμο οτι η ΑΕκ δεν χρωσταει πουθενα. Και ειναι προφανες οτι η σημερινη διοικηση αυτο που μπορει ειναι να κανει απλα διαχειριση. Συγνωμη φιλε αλλα ετσι κανω κι εγω τον προεδρο. Η ομαδα θελει ζεστο χρημα. Ας καταλαβουν οι νυν μετοχοι - ενεργοι και ανενεργοι - οτι μπηκαν στην ΑΕΚ και οχι σε ομαδα που παλευει για την παραμονη. Αν μπορουν , ας το κανουν και ας μεινουν οσο θελουν . Αν δεν μπορουν , στο καλο και να μας γραφουν. Το μοναστηρι να ειναι καλα...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ χρωστά δέκα εκατομ. σε προστίματα και φόρους (άρθρο 44), 6 και 4 εκ. σε δάνεια με εγγύση των μετόχων.
Όλα αυτά είναι διακανονισμένα με 2 ή 2,5 εκ. το χρόνο.
Κάθε χρονιά ήταν ελλειματική εκτός από τη χρονιά του CL και το έλλειμα καλύπτοταν από τους μετόχους.
Από τη χρήση 08-09 υπάρχει έλλειμα 14 εκ. και γι' αυτό γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15εκ., εκ των οποίων τα 5 ή 6 τα έχει βάλει ο Νοτίας και μένουν άλλα 9.
Στην ΑΜΚ ισχύει η παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας που έχει τα 9 εκατ. παίρνει περισσότερο από 50% και γίνεται ιδιοκτήτης.


Δηλαδή οι άνθρωποι το δίνουν το μαγαζί σε όποιον φιλόδοξο σωτήρα εμφανιστεί. Κι εγώ ρωτάω ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ; Τι είναι αυτό που τους εμποδίζει;

Kι όταν λέμε ότι "Η πλήρης και οριστική έξοδος των μετόχων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμφανιστεί το ενδιαφέρον που υπάρχει από οικονομικά δυνατούς επιχειρηματίες." ξέρουμε τι ακριβώς εννοούμε, τι θέλουμε και τι λέμε;
Δηλαδή να φύγουν (και πως θα γίνει αυτό άραγε, να καταθέσουν τις μετοχές του στο παρακαταθηκών και δανείων;) προκειμένου να δημιουργηθούν ποιες ακριβώς προϋποθέσεις; Θα διαγραφούν τα χρέη, τα δάνεια θα πάψουν να υπάρχουν; Εμείς θα περιμένουμε το σωτήρα να έρθει και εντωμεταξύ θα κάνει μεταγραφές το Πρωτοδικείο; Κι αν δεν έρθει τι θα γίνει; Μπoρεί να τα αναλύσει όλα αυτά ο συντάκτης του ποστ για να καταλάβουμε κι εμείς; Γιατί μόνο η γνωστή συνθηματολογία και ανούσια ξύλινη γλώσσα με τα ίδια και ίδια τσιτάτα διαβάζουμε.

Το πάθημα στο μπάσκετ δεν έγινε μάθημα; Έφυγε ο Φιλλίπου, και;

Δεν υπάρχει κορόιδο στον κόσμο να πάρει την ΑΕΚ που έχει 15 χρόνια να πάρει τίτλο και να αναλάβει να το καταφέρει αυτός. Να βάλει και λεφτά, να τα βάλει και με το παρασκήνιο με αμφίβολα αποτελέσματα. Κι αν δεν τα καταφέρει να έχει το κάθε ένα να τον λέει διαχειριστή και ανίκανο. Αλλά κι εν πάσει περιπτώσει αν υπήρχε τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να ασχοληθεί τώρα; Μπορεί να δωθεί εξήγηση; και είμαι διατεθιμένος να καταλάβω.

GPZ είπε...

Όταν λέμε ""Η πλήρης και οριστική έξοδος των μετόχων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμφανιστεί το ενδιαφέρον που υπάρχει από οικονομικά δυνατούς επιχειρηματίες." σημαίνει ότι αυτοί πρέπει να πωλήσουν(σε συμβολική τιμή κατά την προσωπική μου άποψη) τις μετοχές τους , να πάψουν να είναι μέτοχοι. Το να έχεις το 51% πχ (συμμετέχοντας στην ΑΜΚ καλύβοντας τα 9 εκατ.) αλλά να έχεις μέσα στα πόδια σου και στο ΔΣ μετόχους του 40% περίπου που δεν συνεισφέρουν και που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα σίγουρα είναι ένα ισχυρότατο αντικίνητρο.

Όσο για τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρεις ας περιμένουμε λίγο την δημοσίευση του φετινού ισολογισμού και το σχετικό ποστ οπού προτίθεμαι να γράψω. Θα σου πω μόνο τα εξής : α) για τα διακανονισμένα χρέη στην εφορία. Ο ορκωτός στον ισολογισμό της 30/6/08 αναφέρει οτι υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 2.442.570,67. Γιατί δεν πληρώθηκαν ;; Και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμα μόνο σε αυτόν το Ισολογισμό αλλά και σε αμέσως προηγούμενους β) Όταν λέμε οτι οι χρονιές είναι ελλειμματικές την στιγμή που τόνιζαν όλα αυτά τα χρόνια οτι το μπατζετ είναι με προϋπολογισμό ΟΥΕΦΑ (όπου συμμετείχες σχεδόν πάντα) και την στιγμή που έχεις τόσα πολλά διαρκείας σε ετήσια βάση τότε δεν δημιουργούνται εύλογες απορίες για την διαχείριση τους;; Αλλά για τα οικονομικά στοιχεία θα υπάρξει σχετικό ποστ όπως είπα με την δημοσίευση του ισολογισμού. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η εικόνα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που μας παρουσιάζουν.

mike είπε...

Η ομάδα θέλει λεφτα.Χωρις σοβαρή χρηματοδοτηση και απλα διαχειριση της φτωχειας μασ μην περιμένει κανένας αφελής ότι θα μπορέσουμε να κοντράρουμε τους άλλους δύο που και περισσότερο κόσμο έχουν και περισσότερα λεφτά.Γινόμαστε σιγά -σιγά Πανιώνιος και το χειρότερο όλων είναι ότι αρχίζουμε και συμβιβαζόμαστε με αυτό.Τις μεγάλες ομάδες τις τρέφουν οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα και εμείς έχουμε ξεχασει τι θα πεί αυτό.Πιστεύει κανείς ότι μπορει να αλλάξει αυτό το σκηνικό αν δεν γίνει ένα γερό μπάσιμο απο κάποια πολύ επιχειρηματική ομάδα?
Αυτοί που διαχειρίζονται τώρα την ομάδα απλά δεν μπορουν να την πανε παρακάτω.Είναι τέλος εδώ.Το μαγαζί κατεβάζει ρολά και αδυνατεί να πληρωνει άλλο.Αφου δεν μπορουν να παραδώσουν τα κλειδιά όπως είναι και να φύγουν,Χωρίς κανένα αντίτιμο. Δεν μπορουν να απαιτούνσυνέχεια απο το κόσμο της ομάδας μας να βάζει συνέχει το χέρι στην τσέπη. Τέλος.
Παραδώστε τα κλειδιά και στο καλό.Αν το κάνουν αυτό να είστε βέβαιοι ότι είναι τόσο γωνία το μαγαζί ΑΕΚ που δεν έχει ανάγκη απο σωτήρες.