ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Θεατές της καθόδου,συνυπεύθυνοι στην πτώση

Έχασε λοιπόν και από τον ολυμπιακό η ομάδα. Άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η ήττα αυτή από τον ολυμπιακό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν οφείλεται στην τυχη, αλλά είναι συνέχεια μια σειράς κακών αποτελεσμάτων , μιας σειράς κακών εμφανίσεων της ομάδας από τα φιλικά μέχρι και σήμερα. Άλλη μια εκδήλωση συμπτωμάτων δηλαδή. Δύο είναι η κύριες αιτίες της ήττας από τον ολυμπιακό.

Η μια αιτία είναι οι μέτριοι παίκτες στην μεσαία και αμυντική γραμμή της ομάδας. Αυτό όμως δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ των διαχειριστών όχι μόνο να μη επενδύσουν στην ομάδα αλλά να την αποδομήσουν πουλώντας τις καλύτερες μονάδες της ομάδας σε μια σταθερή βάση. ( Ο επόμενος ποιος να είναι άραγε ; Ο Μπλάνκο ή ο Σκόκο ;;) .Πουλάνε τις πιο αξιόλογες (και πωλήσιμες) μονάδες φέρνοντας μετρίους έως κακούς παίκτες σαν αντικαταστατές τους. Και αυτό φαίνεται στο χόρτο και στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα είναι απρόβλεπτη και ανίκανη να εκπέμψει αξιοπιστία ακριβώς γιατί συναποτελείται από μετριότητες κυρίως είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε εμείς εξυψώνουμε τις ποδοσφαιρικές ικανότητες κάποιων μετρίων είτε όχι. Και το πράγμα έχει συνέχεια βεβαία όχι μόνο στο Europa League αλλά και εντός Ελλάδος. Οι διαχειριστές θα κεράσουν τους 17.500 κατόχους διαρκείας δηλ τους υποστηρικτές τους (έτσι τουλάχιστον τους εμφανίζει ο Θανόπουλος στις συνεντεύξεις του) πολλά πικρά ποτήρια μέχρι το τέλος της σαιζόν. Αλλά θα κεράσει πίκρες όχι μόνο τους κατόχους διαρκείας αλλά και όλο τον κόσμο της ΑΕΚ. Είπαμε ότι ο κόσμος πρέπει να ενεργοποιηθεί να τους ωθήσει στην έξοδο ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εμφάνισης αγοραστή/ων οικονομικά δυνατών ώστε να μπορεί να ξαναγίνει η ομάδα όπως ήταν και όπως πρέπει να είναι. Όσο παραμένουμε απλοί θεατές οι διαχειριστές θα βυθίζουν την ομάδα στην λίμνη -που έγινε βάλτος- ακόμη περισσότερο με ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΜΑΣ τους ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Δεύτερη αιτία είναι η διαιτησία η οποία ξεκάθαρα είχε σκοπό να αλλοιώσει το αποτέλεσμα νίκης για την ΑΕΚ και να το μετατρέψει σε ισοπαλία η και νίκη για τον ολυμπιακό. Πράγμα που το κατόρθωσε ακριβώς συνεπικουρούμενος από την κακή ποιότητα των περισσότερων παικτών της ομάδας και του βάτραχου φυσικά. Μπαίνει και εδώ και το θέμα της προστασίας της ομάδας απέναντι σε αναμενόμενες διαιτητικές συμπεριφορές. Διότι αυτές οι διαιτητικές συμπεριφορές είναι προβλέψιμες και αναμενόμενες. Όμως οι περαστικοί διαχειριστές είναι απρόθυμοι μα και ανίκανοι να προστατέψουν την ομάδα. Από την μια λοιπόν –κρύβοντας επιμελώς τα πραγματικά χρέη της ομάδας που οι ίδιοι δημιούργησαν- δίνουν συνεντεύξεις για να καλύψουν το ΤΙΠΟΤΑ , επιπλέον ΔΕΝ επενδύουν στην ομάδα , ταυτόχρονα την αποδυναμώνουν και από την άλλη την αφήνουν απροστάτευτη. Την αφήνουν απροστάτευτη σε διαιτησίες και διαιτητικά καθεστώτα που είναι γνωστά και δεν εμφανίζονται ως κεραυνός εν αιθρία. Τα αποτελέσματα της διοίκησης τους αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο χόρτο και στον βαθμολογικό πίνακα. Τα αποτελέσματα της παθητικής μας στάσης απέναντι στους ύποπτους διαχειριστές αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο χόρτο και στον βαθμολογικό πίνακα.

Είμαστε θεατές και μάρτυρες της γρήγορης καθοδικής πορείας της ομάδας. Η συνέχεια του δράματος συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ, στα υπόλοιπα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα . Καλή μας "διασκέδαση" ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: