ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Τα λάθη πληρώνονται Ντέμη




Μια διοίκηση κρίνεται ψυχρά χωρίς συναισθηματισμούς από τα αποτελέσματα που πετυχαίνει. Θα ήταν λάθος μεγάλο να κριθεί με βάση το συναίσθημα. Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 5 χρόνια του πενταετούς πλάνου και λίγο μετά την επίσημη αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη από την προεδρία του ΔΣ της ΑΕΚ αν κάποιος κάνει ένα απολογισμό το μόνο που θα αισθανόταν θα ήταν απογοήτευση. Και αυτό γιατί οι στόχοι και τα οράματα που δια στόματος Ντέμη έκαναν γνωστά στο κόσμο της ΑΕΚ δεν υλοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την σημαντική προσφορά στην εξυγίανση της ΑΕΚ που υλοποιήθηκε από τους επιχειρηματίες που αποτελούσαν την ομάδα Ντέμη με την αποφασιστικότατη συνδρομή του κόσμου της ομάδας. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί γιατί πολύ απλά η ζωή προχωράει και η ΑΕΚ δεν μπορεί να επαναπαυθεί στην εξυγίανση του 2004.


Αν θεωρήσουμε ότι η περίοδος του πενταετούς πλάνου χωρίζεται σε δύο υποπεριόδους τότε η πρώτη υπο-περίοδος είναι η περίοδος της εξυγίανσης και η δεύτερη η περίοδος της ανάπτυξης και ανάτασης της ομάδας. Σε αυτή την δεύτερη υπο-περίοδο η διοίκηση Ντέμη έχει να επιδείξει σχεδόν μηδενικό έργο. Με τον κόσμο ανεκτικό όσο ποτέ άλλοτε δεν επετεύχθητε ούτε η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ούτε και του Κυπέλλου, και τέλος καταβαραθρωθήκαμε στην βαθμολογία της UEFA. Στο γήπεδο είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν και σε ότι αφορά στο θέμα του προπονητικού μοιάζει να λύνεται με την πρωτοβουλία όχι του ΔΣ της ΑΕΚ αλλά με την προσωπική πρωτοβουλία του Νοτιά. Να δούμε βέβαια αν θα υλοποιηθεί και αυτή η ανακοίνωση.


Με τον κόσμο να είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης μέσω των εισιτηρίων διαρκείας θεωρώ άδικο εντελώς από τον Ντέμη Νικολαΐδη να ζητάει να βγάλουμε τα κασκόλ, αντί να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδινε και δίνει ακόμη και τώρα το παρόν να υποστηρίξει μια ΑΕΚ που όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει ένα τίτλο αλλά ούτε και καλό ποδόσφαιρο να παίξει , το οποίο καλό ποδόσφαιρο ήταν ένας από τους στόχους του Ντέμη.


Επίσης η απόπειρα αλλαγής νοοτροπίας του κόσμου είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά του Ντέμη και της διοίκησης. Ο κόσμος ξέρει μια ΑΕΚ με τσαμπουκά, μια ΑΕΚ που κάνει πρωταθλητισμό, μια ΑΕΚ με διακρίσεις στην Ευρώπη, μια ΑΕΚ που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, μια ΑΕΚ που δεν έχει δικαίωμα κανένας Ηρακλής να την κερδίζει, μια ΑΕΚ που δεν θεωρεί εφήμερη χαρά τους τίτλους. Σε αυτή την σωστότατη νοοτροπία για την ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΚ έπρεπε να προσαρμοστεί η διοίκηση και ο Ντέμης
και όχι να προσπαθήσει να αλλάξει την ψυχή της ομάδας δηλ τον κόσμο της. Τεράστιο λάθος για μένα αυτή η απόπειρα αλλαγής της νοοτροπίας σε αυτά τα θέματα.


Η αποχώρηση του Ντέμη για μένα δεν λύνει το πρόβλημα όσο η υπόλοιπη διοίκηση εξακολουθεί να σκέφτεται με την μέχρι τώρα λογική της , μια λογική του έσοδα - έξοδα , μια λογική της διαχείρισης των εσόδων αντί της λογικής της αρχικής σοβαρής επένδυσης ,μια λογική του επικονωνώ και προπαγανδίζω χρίς να παράγω έργο και αποτέλεσμα, μια λογική soft και οχι πρωταθληματική.


Οπότε είτε οι εναπομείναντες θα πρέπει να αλλάξουν λογική, να αλλάξουν στρατηγική, να επενδύσουν σοβαρά και να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με όλο τον κόσμο της ΑΕΚ είτε θα πρέπει να αποχωρήσουν και αυτοί φροντίζοντας να παραδώσουν την σκυτάλη σε χέρια αξιόπιστα ,τίμια και με διάθεση να οδηγήσουν ξανά την ΑΕΚ στις διακρίσεις και στην πρώτη θέση. Την θέση που της αξίζει.

5 σχόλια:

-billys- είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ.
ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΓΝΟ ΕΙΧΑΜΕ.
ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ.
ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΜΕΓΑΛΗ.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ.
Αυτοί έδιωξαν τον Μπάγεβιτς. Αυτοί συνεχίζουν να αμφισβητούν το μεγαλύτερο και λαμπρότερο αγωνιστικά κομμάτι της ΑΕΚ. Αυτοί συνεχίζουν να συντηρούν τον διχασμό γιατί η διχόνοια τους βολεύει. Αυτοί εμπόδισαν τον Μελισσανίδη να μπει στην ερασιτεχνική, αυτοί τον θέλουν πίσω. Αυτοί άνοιξαν πόλεμο στον Τροχανά με το καλημέρα. Αυτοί έμειναν άλαλοι στην ξενοκρατία των ENIC, Netmet. Αυτοί έφεραν τον Ντέμη κι αυτοί τον πολέμησαν, όχι τώρα αλλά από την αρχή της δεύτερης χρονιάς στο ματς με τον Ατρόμητο. Αυτοί πολέμησαν και τον θείο Λουκά για όποιον θυμάται.
ΕΓΩ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΕΙ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΑΕΚ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΩ.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ.

haridimos είπε...

Αυτό με την ΑΕΚ που γνωρίζουμε ισχύει και σε άλλα αθλήματα ;

πχ
"Ο κόσμος ξέρει μια ΑΕΚ με τσαμπουκά, μια ΑΕΚ που κάνει πρωταθλητισμό, μια ΑΕΚ με διακρίσεις στην Ευρώπη, μια ΑΕΚ που παίζει ελκυστικό μπάσκετ, μια ΑΕΚ που δεν έχει δικαίωμα κανένας Πανιώνιος να την κερδίζει"

GPZ είπε...

@ haridimos

ισχύει σε όποιο τμήμα της ΑΕΚ η διοίκηση της έχει την οικονομική δυνατότητα να πετύχει κάτι τέτοιο.

haridimos είπε...

Και γιατί θεωρούμε a priori πως στο ποδόσφαιρο την έχουμε ;

Ανώνυμος είπε...

O Ντεμης ειχε χρονο και ειχε τον κοσμο μαζι του απο την αρχη της θητειας του.Ωστοσο ειναι λιγος και σε οραμα και σε δυνατοτητες.
Οποτε εβγαινε να πει κατι τα εριχνε στον κοσμο.Ο κοσμος φταιει κυριε Νικολαιδη που δεν πηρε διαρκειας;Ο κοσμος φταιει που γιουχαρει αυτο το αισχρο θεαμα;Ο κοσμος φταιει που την πεμπτη χρονια της θητειας σου η ΑΕΚ ξεκινουσε με ενα μονο αριστερο μπακ,με δεξι μπακ τον Ραμος που στους δυο μηνες τον διωξατε;Ο κοσμος φταιει Ντεμη που την πεμπτη χρονια μενει εκτος Ευρωπης η ΑΕΚ;
Και ποσα αλλα να προσθεσω.Για ροστερ;Για προστασια ομαδας που εφτασε να ειναι ερμαιο και του Εργοτελη;
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ.Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕ ΕΣΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ.
Χριστοφορος.