ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΑΕΚ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2008 ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (Rapid Chess)



Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την ΑΕΚ είχαμε στην τελευταία διασυλλογική διοργάνωση για το έτος 2008. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος, κατέκτησε την 1η θέση στο 14ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αττικής Rapid (γρήγορο σκάκι). Η ΑΕΚ, με τον Κώστα Μουτούση (1η σκακιέρα), τον Βαγγέλη Παλαμίδα (2η σκακιέρα), τον Θωμά Μίχο (3η σκακιέρα) και τον έφορο της ομάδας Χρήστο Πιλάλη (4η σκακιέρα), στέφθηκε πρωταθλήτρια Αττικής, σε ένα πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 22/11, από τις 17:00 έως τις 22:30, στο κτίριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, στην οδό Δημοσθένους 117 (με συνδιοργανωτές την ΑΕΚ και την ΕΣΣΝΑ). Στους αγώνες γρήγορου σκακιού, ο χρόνος σκέψης κάθε παίκτη σε μια παρτίδα είναι 15΄ (με επιπλέον 10΄΄ για κάθε κίνηση). Δηλαδή ένα ματς διαρκεί το πολύ 40-45΄, ενώ στους αγώνες κανονικού χρόνου, η συνολική διάρκεια ενός ματς είναι μέχρι 4 ώρες! Στο φετινό πρωτάθλημα Rapid Αττικής συμμετείχαν συνολικά 23 ομάδες όλων των κατηγοριών (εθνικών και τοπικών), με την ΑΕΚ να συμμετέχει με συνολικά 4 ομάδες (!).
Η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ (Γιώργος Σαγκριώτης, Μιχάλης Πρεβενιός, Κώστας Σιαπαρίνας και Παύλος Χαραμής), κατετάγη στην 5η θέση της κατάταξης, πετυχαίνοντας 4 νίκες σε 6 αγώνες. Μέχρι και ένα γύρο πριν το τέλος, η Β’ ομάδα βρισκόταν στην 3η θέση, αλλά η κληρωτίδα είχε άλλη άποψη. Έφερε στον τελευταίο (6ο γύρο), αντιμέτωπες την ΑΕΚ (Α’) με την ΑΕΚ (Β’), γεγονός που σήμαινε την ήττα κάποιας από τις δύο. Νικήτρια στον Ενωσίτικο εμφύλιο ήταν η Α’ ομάδα με 3,5 – 0,5. Συνολικά σε 6 αγώνες, η πρώτη ομάδα νίκησε στους 5, ενώ έφερε και μία ισοπαλία (με το ΣΟ Αμπελοκήπων). Τέλος, η Γ’ και η Δ’ ομάδες, τερμάτισαν κάπου στη μέση της βαθμολογίας, αφού αγωνίστηκαν με αυτές κυρίως σκακιστές με μικρή σκακιστική εμπειρία.

Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας ήταν:

1η: Α.Ε.Κ. (Α’ ομάδα) 11 βαθμοί
2ος: Πανιώνιος ΓΣΣ 10 βαθμοί
3ος: ΣΟ Αμπελοκήπων 9 βαθμοί

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος της ΑΕΚ σε τρεις συμμετοχές (είχαμε κατακτήσει και το αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2005). Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο της όνομα, τον GM Στράτο Γρίβα, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου διεξάγεται η Σκακιστική Ολυμπιάδα (ο Στράτος είναι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: