ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Τα παραμύθια ενος "golden boy"


Έδωσε τελικά την συνέντευξη ο Θανόπουλος και απέσπασε θετικά σχόλια για την εικόνα που παρουσίασε από διάφορους δημοσιογράφους αλλά και πολλούς φίλους της ομάδας. Γεγονός που μου προξένησε απορίες και ερωτηματικά. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί θεωρείται προσόν μια γενικόλογη απάντηση που ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτα. Πως δηλαδή θεωρείται προσόν το λεγόμενο μπλα μπλα. Γιατί ο Θανοπουλος κατά κόρον απαντούσε με αυτό τον τρόπο. Τον τρόπο του τίποτα, τον τρόπο του θολού του γενικού του ευχολογίου.

Παρακολουθώ όλες της συνεντεύξεις όλων αυτών των μετόχων που εμφανίστηκαν το 2004 και μετά, με τον Νικολαΐδη συμπεριλαμβανόμενο και ομολογώ ότι , κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, οι αμέτοχοι και οι εκπρόσωποι τους δηλαδή πρώην πρόεδρος Νικολαΐδης ο νυν πρόεδρος θανοπουλος δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι περισσότερο από αυτές τις συνεντεύξεις. Η μάλλον εχουν να παρουσιάσουν : Δημιουργία χρεών σαν συνέπεια της τραγικής και ύποπτης κακοδιαχείρισης τους. Συνεντεύξεις επι συνεντεύξεων λοιπόν αλλά από έργα ΜΗΔΕΝ. Όλους τους στόχους που αυτή η μετοχική ομάδα έθεσε είναι στο σημείο μηδέν.

Προπονητικό

Το προπονητικό – ιδιοκτησίας Νοτιά - θυμίζει ιδιαιτέρως έντονα το γεφύρι της Άρτας. Χρόνια τώρα ακούμε τοποθεσίες, είδαμε και μακέτες και γενικώς ακούσαμε παχιά λόγια πολλούς και διάφορους λόγους αναβολών μα η ομάδα προπονείται ακόμα στους Θρακομακεδόνες. Το προπονητικό το συνοδεύει με μια σύμβαση πραγματικά επιβαρυντική για την ΑΕΚ σε μια εποχή μάλιστα που η ΑΕΚ έχει χρέη δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση τα έσοδα της.(θα εξηγήσω παρακάτω γιατί τα ποσά που είπε ο Θανόπουλος είναι ψευδή και δεν «βγαίνουν» ). Στην συνέντευξη του ο Θανόπουλος έδωσε άλλη μια αναβολή της μετακόμισης της ομάδας στα Σπάτα ενώ λίγες μέρες πριν διοχετεύτηκε η πληροφορία, η ψεύτικη δικαιολογία ότι θα καθυστερήσει και άλλο λόγω εκλογών. Αληθοφανέστατη η αιτία μα όχι αληθινή . Η επιβαρυντική δε σύμβαση είναι πέρα για πέρα αληθινή, συντεταγμένη, μα ευχή μου είναι να μην υπογραφεί, να μην αναλάβει η ΑΕΚ τέτοια υποχρέωση απέναντι στην εταιρεία των συμφερόντων του καλοθελητή , του παρά τη θέληση του μεγαλομετόχου που προσπαθεί να περάσει τη σύμβαση με οποιοδήποτε μέσο.

Γηπεδικό

Όσο για το θέμα του γηπέδου πρέπει να είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τις διπλωματικές απαντήσεις, με τις αερολογίες και τις υποκριτικά ευχολόγια ουσιαστικά ο Θανόπουλος έδειξε ξεκάθαρα στον προσεκτικό ακροατή και παρατηρητή ότι δεν σκοπεύει να προσπαθήσει πραγματικά για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προφανέστατα ο λόγος είναι τα συμφέροντα που ονειρεύονται, επιθυμούν και επιδιώκουν σε ένα γήπεδο εκτός Νέας Φιλαδέλφειας. Γι’αυτό και ορισμένοι είχαν αγοράσει διάφορες εκτάσεις στον ΟΔΔΥ -πριν «καεί» - για παράδειγμα …

συν- "σωτήρες" χαμηλού βεληνεκούς εκ μεγαλονήσου ορμώμενοι

Το πιο κρίσιμο θέμα της συνέντευξης ήταν αυτό των νέων "επενδυτών". Για μένα είναι η υπόθεση της εισόδου των Κυπρίων μικρό επιχειρηματιών είναι καθαρά και ξάστερα , είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για μεγίστη λαμογιά. Και λόγος της εισόδου τους με προοπτική το γήπεδο είναι η πιο γελοία δικαιολογία. Διότι πολύ απλά δεν είναι τα micro λαμόγια τα οικονομικά μεγέθη που θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ίδια συμμετοχή της ανέγερσης οποιουδήποτε γηπέδου. Ξέπλυμα χρήματος και νέοι συνδιαχειριστές. Αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή της πιθανής εισόδου αυτών των επιχειρηματιών. Και το ξέπλυμα χρήματος δημιουργεί και νέα χρέη βέβαια. Η πιθανή είσοδος τους θα είναι καταστροφική για την ΑΕΚ, θα βυθιστεί η ομάδα μας ακόμη περισσότερο στον βάλτο της ομάδας του 2004. Εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν η αρχική ομάδα του 2004 θα μπορέσουν να συνεννοηθούν 3 …οντότητες διαχειριστών – «μετόχων» ;;;;;;;;;; Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα πρόσωπα αυτών των δυο νέων ….οντοτήτων είναι άγνωστα και γνωστά μόνο τα μπροστινά λαμόγια !!!! Άγνωστα στους διοικούντες κατά δήλωση του φαιδρού προσώπου που έδωσε την συνέντευξη. Η ΑΕΚ με λίγα λόγια, με την πιθανή είσοδο των μικρό λαμογιων θα μεγαλώσει όχι σαν λίμνη αλλά σαν πλυντήριο.

Χρέη

Για το θέμα των χρεών. Τα νούμερα που είπε ο Θανοπουλος δεν βγαίνουν. Η ΑΕΚ στο τέλος της σαιζόν 2007-2008 (30/6/2008) είχε συνολικά χρέη 45.848.381,34. Τα 21.585.820,65 ήταν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και τα 24.262.560,69 βραχυπρόθεσμες που έπρεπε να πληρωθούν σε προθεσμίες εντός της επόμενης περιόδου (1/7/08-30/6/09). Από τα βραχυπρόθεσμα δεν μπορούσε να καλύψει τα 15.478.678,68. Είχε άνοιγμα δηλαδή 15.478.678,68. Άρα μπαίνει με άνοιγμα στην σαιζόν που τελείωσε (1/7/2008-30/6/2009) με 15.478.678,68. Η χρονιά 2008-2009 είναι η χρονιά που αποκλειστήκαμε από τον Αύγουστο από το κύπελλο UEFA και η χρονιά των μειωμένων εισιτήριων. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει μεγάλες ζημιές για την ΠΑΕ ΑΕΚ και πολλές ακάλυπτες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα σε αυτή την ζημιογόνα χρονιά. Αν υποθέσουμε ένα ποσό λογικό της τάξης των 10.000.000 ευρώ (περίπου όσες οι πραγματικές ζημιές της χρήσης 2007-2008) τότε το άνοιγμα των βραχυπρόθεσμων 15.478.678,68 που αδυνατούσε να πληρώσει πάει κοντά στα 25.500.000,00 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Το τονίζω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !!! Δηλαδή αυτό το νούμερο είναι το καλύτερο δυνατό. Στις 25/6 αποφασίζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15.000.000 και από ότι μαθαίνουμε ο Νοτιάς και άλλοι νυν μέτοχοι έχουν βάλει τα 6.000.000 (τα υπόλοιπα 9.000.000 από κυπριακά λαμόγια ;;;;) . Άρα το άνοιγμα μειώνεται στα (25.500.000-6.000.000=) 19.500.000 περίπου. Αν βάλουμε και τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις των 19.000.000 ευρώ που είπε στη συνέντευξη ο Θανόπουλος τότε στις 30/6/09 πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 38.500.000 οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ πρέπει να είναι κοντά στα 50.000.000 (συνολικά) διότι δεν θα είναι ακάλυπτες μόνο οι πιθανές ζημιές των 10.000.000 αλλά πολύ πολύ περισσότερες. Και αυτό γιατί αποκλείεται να πληρώθηκαν όλα τα έξοδα της τρέχουσας χρήσης εκτός από αυτά που περισσεύουν αν αφαιρέσουμε τα έξοδα από τα (μειωμένα) έσοδα. Και ενώ εμείς περιμένουμε τι εικόνα θα παρουσιάσει η ομάδα στο χορτάρι και αδιαφορούμε για τα υπόλοιπα, η ωρολογιακή βόμβα των χρεών είναι σε λειτουργία. Αν μάλιστα έρθουν τα λαμογια από την μεγαλόνησο τότε σίγουρα θα επισπευθει η έκρηξη της σε ανύποπτο χρόνο. Διότι πλυντήριο , λαμογιές και τα συναφή δεν γίνονται χωρίς να υπερχρεώσουν το όχημα της λαμογιάς που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι της ΑΕΚ. Όσο παθητικά αντιδράμε, όσο αδιαφορούμε τόσο τα τωρινά λαμόγια και τα επόμενα θα οργιάζουν στην πλάτη της ΑΕΚ με ευθύνη κυρίως δική μας. Των φιλάθλων της ομάδας.

2 σχόλια:

Perastikos είπε...

To θέμα των χρεών δημιουργεί προβληματισμό.
Ιδίως με τις παλινωδίες της διοίκησης και τις διάφορες αντιφάσεις που υποπίπτει.
Ωστόσο τα πενήντα εκατομμύρια μου φαίνεται νούμερο αρκετά υψηλό.
Καταρχήν οι ποδοσφαιριστές,οι ομάδες,οι προμηθευτές κτλ. πληρώνονται κανονικά ειδάλλως θα είχαμε προσφυγές ή τουλάχιστον αναφορές για οικονομική ασυνέπεια.
Έπειτα αν θυμάμαι καλώς οι ληξιπρόθεσμοι φόροι προς το κράτος ήταν 2,5 δις.
Έστω όμως πως η ΑΕΚ χρωστάει πολλά στο κράτος.
Υπάρχουν και τα δάνεια που εξυπηρετούνται έστω και με καθυστέρηση και επίσης δεν ήταν πολύ μεγάλου μεγέθους.
Δεν ξέρω,ας ελπίσουμε να είναι όπως τα παρουσίασαν.

Perastikos είπε...

Επίσης σχετικά με τα οικόπεδα και τον ΟΔΔΥ υπάρχει κάποια ένδειξη απτή για εμάς τους μη γνωρίζοντες πως είχαν αγοραστεί απο κάποιον μέτοχο;