ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Χατζηχρήστος: «Κώλωσαν οι μέτοχοι!»

«Χείμαρρος» ο Δημήτρης Χατζηχρήστος σε συνέντευξή του στη «SportDay». Ο ηγέτης της «Original 21» και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής δεν δίστασε να δηλώσει πως «… οι μέτοχοι της ΑΕΚ κώλωσαν και δεν βγήκαν μπροστά» και «… δεν υπάρχουν». Παράλληλα τόνισε ότι «… επί ημερών Νικολαΐδη υπήρχε αλαζονεία», ενώ υποστήριξε πως αν και «δεν μου αρέσει ο Μπάγεβιτς, η συγγνώμη που ζήτησε ήταν από την καρδιά του». Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Χατζηχρήστου, που δημοσιεύεται ολόκληρη στην πρωτοχρονιάτικη «SportDay»:

• Πώς θα λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα; Όλη η ΑΕΚ –από το ποδόσφαιρο μέχρι και το χάντμπολ– έχει σοβαρό πρόβλημα.

«Εκ των πραγμάτων συμβαίνει. Όταν δεν έχεις σπίτι, δεν υπάρχεις πουθενά. Η ΑΕΚ δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο στις καρδιές του λαού της. Η ΑΕΚ δεν έχει πολιτική βούληση, στερείται πολιτικών προσβάσεων. Δεν έχει ακρούλες πουθενά. Και κάποιοι που –όπως λένε δημοσίως– αγαπούν την ΑΕΚ και κατέχουν θέσεις-κλειδιά στην πολιτική, τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν υπάρχει πλάνο σ' εμάς εδώ, υπάρχει μόνο διάθεση. Μπορούμε να φιλήσουμε μέχρι και κατουρημένες ποδιές, αν χρειαστεί, προκειμένου γίνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να βρούμε γήπεδα να αγωνίζονται τα τμήματά μας, για να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε όλα».

• Ποιες οι σχέσεις της Ερασιτεχνικής με την ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη;

«Επί ημερών Νικολαΐδη υπήρχε μια ακατάσχετη αλαζονεία, η οποία εκδηλωνόταν κυρίως από τη μεριά του Ντέμη. Φεύγοντας, αυτό το στοιχείο της αλαζονείας έλειψε. Υπάρχει, όμως, ένα άλλο στοιχείο, που λέγεται "χρονοτριβούμε". Ένα άλλο που λέγεται "πελαγοδρομούμε", ένα άλλο που λέει ότι ενώ χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις, διυλίζουμε τον κώνωπα. Η ΑΕΚ ασφυκτιά, δεν μπορεί να αναπνεύσει, χρειάζεται οξυγόνο, δηλαδή λεφτά. Είμαστε στα δικαστήρια για 2,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οφείλονται στην Ερασιτεχνική. Είναι κατάντια οι δύο ΑΕΚ να είναι στα δικαστήρια. Εμείς κάναμε 2-3 ραντεβού και είμαι στη δυσάρεστη θέση να αναγκάζομαι να παίρνω ως Ερασιτεχνική 50.000 ευρώ κάθε 2-3 μήνες από τους μετόχους της ΠΑΕ ως δωρεά».

• Τους οποίους, όμως, σε τηλεοπτική σας εμφάνιση τους αποκαλέσατε «ανίκανους και φυτά».

«Στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, το μέλλον και τις τύχες της ΠΑΕ, ναι, είναι. Έχουν βάλει κάποια λεφτά. Έπιασαν τόπο; Να βάζω λεφτά και να μην πάρω πρωτάθλημα, να μην πάρω Κύπελλο; Καθ' ομολογία του Γιώργου Κιντή, αν δεν πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ σ' ένα χρόνο, θα πλακώσει τον εαυτό του στο ξύλο. Τι διαφορετικό είναι αυτό από τα "φυτά" που είπα εγώ; Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ λέει ότι θα πάρει τον εαυτό του στο κυνήγι αν δεν κατακτήσει πρωτάθλημα. Το ίδιο πράγμα δεν λέμε; Στην κοινωνική και οικονομική τους ζωή και στην πολιτική τους διαφάνεια είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και ικανότατοι. Στην ΑΕΚ, όμως, δεν υπάρχουν πουθενά. Ένα μήνα τώρα, για να κάνουν μια μεταγραφή. Παρακαλάει ο Καμπάνταης και τρέχουν από δω και από κει».

• Η γνώμη σας για τον νέο πρόεδρο Γιώργο Κιντή; Ποιος ο λόγος που πιστεύετε ότι δεν ανέλαβε κάποιος από τους μετόχους αυτή τη θέση;

«Καλό παιδί, “τρελοκομείο”. Όσο για το γιατί δεν βγήκε μπροστά κανείς από τους μετόχους, η απάντηση είναι απλή: κώλωσαν. Εννοείται πως θα έπρεπε να βγουν μπροστά. Εγώ τους συμπαθώ και έχω και καλές σχέσεις, αλλά… δεν υπάρχουν. Έχω το θάρρος και το γνώθι σαυτόν να λέω ότι δεν… υπάρχω ως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Το ξέρω και το λέω, επειδή δεν μπορώ να δώσω λύσεις στα «καυτά» προβλήματα του σωματείου. Είμαι εδώ αναγκαστικά, δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο. Είμαι πρόεδρος για τον κόσμο που δεν καταλαβαίνει. Για εκείνους που καταλαβαίνουν είμαστε μια παρέα που τρέχουμε σαν… μαλάκες όλη μέρα να λύσουμε προβλήματα. Και έχουμε τον λαό της ΑΕΚ να μας παρακολουθεί διακριτικά από τη γωνία».

• Ο Νικολαΐδης έχει «κατηγορηθεί» για πολλά πράγματα. Δεν έκανε, όμως, τίποτα σωστό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;

«ΑΕΚάρα είναι. Και ο Ψωμιάδης ΑΕΚάρα είναι και ο Τροχανάς ΑΕΚάρα, όλοι ΑΕΚάρα δηλώνουν ότι είναι. Το διά ταύτα τι λέει. Κι αυτό λέει μηδέν. Πρωτάθλημα μηδέν. Τι καλό έκανε ο Νικολαΐδης; Συσπείρωσε, οραμάτισε και ενέπνευσε τον κόσμο της ΑΕΚ τον πρώτο χρόνο και κάθε λίγο και λιγάκι έβγαινε και έλεγε "οικονομική διαφάνεια" και "δεν χρωστάμε πουθενά και σε κανέναν". Για βγες μια βόλτα παραέξω να δεις το τι χρωστάνε και πού. Ποιος άνθρωπος που βγήκε από τα σπλάχνα της ΑΕΚ μεγαλούργησε; Το ίδιο έγινε και με τον Πατρίκ Κομνηνό, τον Μάκη Ψωμιάδη».

• Σας αρέσει η κίνηση της επιστροφής κάποιων παλαιμάχων όπως ο Μανωλάς, ο Νικολάου;

«Βέβαια μου αρέσει. Ο Μπάγεβιτς δεν μου αρέσει».

• Ήταν πιστεύετε λάθος κίνηση ο ερχομός του Μπάγεβιτς;

«Εμένα δεν μου αρέσει. Μέσα απ' όλη αυτή την ανακολουθία καταφέραμε να βγάλουμε τις παρωπίδες. Οι οποίες έβλεπαν Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς, Μανωλά και Δημητριάδη και πλέον βλέπω μόνο ΑΕΚ, μόνο δικέφαλο, μόνο φανέλα. Έχω υπάρξει φανατικός θαυμαστής. Είχα τοποθετηθεί δημοσίως ότι πολύ καλή λύση ήταν ο Νίκος Κωστένογλου. Μας πίκρανε πολύ. Ένας που αγαπάει πολύ πικραίνεται και πολύ».

• Ζήτησε, όμως, συγγνώμη. Δεν ήταν αληθινό αυτό;

«Ήταν πολύ καλά διαβασμένος. Πιστεύω, όμως, ότι το έκανε με την καρδιά του. Στον κόσμο τον πολύ μέτρησε. ΑΕΚ δεν είναι ο Μπάγεβιτς, δεν είναι τα πρόσωπα, δεν είμαι εγώ. Είναι το έμβλημα, τα χρώματα, η φανέλα, η ιστορία».

• Ο Μελισσανίδης πρέπει να μπει στην ΑΕΚ; Θα του κάνετε επίσημο κάλεσμα;

«Ο κάθε Μελισσανίδης πρέπει να μπει. Ο συγκεκριμένος μέχρι στιγμής, όμως, μας έχει απογοητεύσει. Παρακολουθεί διακριτικά. Όσο για το κάλεσμα, ως Δημήτρης μπορώ να το κάνω και κάποια στιγμή θα το κάνω και αυτό για το καλό της ΑΕΚ, όχι ως πρόεδρος. Είναι ΑΕΚάρα, δεν το αμφισβητεί κανείς. Το μήνυμά μου σε όλους είναι ότι είμαστε εδώ και σας περιμένουμε. Η μόνη λύση είναι ο λαός της ΑΕΚ».

• Πώς βλέπετε την «Original»;

«Ό,τι έκανε, κάνει. Τρέχει πίσω από την ΑΕΚ παντού, κάνει αγώνα να μην την αφήνει ποτέ μόνη. Προσπαθεί να μη χάνει τα κεκτημένα, τις φωλιές της στην Αθήνα και τον Πειραιά. Όπου υπάρχει ΑΕΚ θα υπάρχει πάντα και η "Original". Αυτές είναι δύο έννοιες αλληλένδετες από το 1975. Πολλοί προσπάθησαν, πολλοί ονειρεύτηκαν να τη στριμώξουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ούτε ο φίλος μου ο Ντέμης, ούτε ο Τροχανάς, ούτε ο Ψωμιάδης. Η "Original" αντέχει».

Πηγή : Sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: