ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΕΚ - ΣΚΑΚΙ : Απονομή Κυπέλλου Γ` Εθνικής 2008 στην ΑΕΚ


Στο περιθώριο των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2009 και μετά τις απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ), πραγματοποίησε τις απονομές στις ομάδες που κατέκτησαν τα Πρωταθλήματα από τη Β` Εθνική, έως και τη Β` Τοπική. Ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες, ήταν και η ομάδα της ΑΕΚ, η οποία μετά τα Πρωταθλήματα της Β` και της Α` Τοπικής (2006 και 2007 αντίστοιχα), κατέκτησε και αυτό της Γ` Εθνικής 2008. Το τρόπαιο απονεμήθηκε σε έναν εκ των εφόρων του σκακιστικού τμήματος Μιχάλη Πρεβενιό.

Στα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2009, η συγκομιδή της ΑΕΚ ήταν ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικότερα, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε στην κατηγορία Αγοριών έως 16 ετών ο Κοσμάς-Λέκκας Δημήτριος (φωτό), την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, πήρε ο Γρηγοριάδης Μιχαήλ, στην κατηγορία Αγοριών έως 12 ετών και τέλος, την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε ο Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος, στην κατηγορία Αγοριών έως 10 ετών.

Τέλος, κοινοποιήθηκε από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ), η προκήρυξη του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Β` Εθνικής 2009, στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί στο 2ο όμιλο, με αντιπάλους το Σκακιστικό Όμιλο Νέας Φιλαδέλφειας, το Σκακιστικό Κύκλο Ιλίου, το ΣΜΑΟ Καισαριανής, τον ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" και την Εστία Νέας Σμύρνης. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν ο ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου, ο ΑΚ Ζωγράφου, ο ΣΟ Πετρούπολης, η ΑΕ Ποντίων Μελισσίων Αττικής , ο ΣΟ Χαλανδρίου και ο ΣΟ Περιστερίου. Οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης 10:30 το πρωί και συγκεκριμένα στις 18 και 25 Ιανουαρίου, 01, 08, 15 και 22 Φεβρουαρίου και 08 Μαρτίου 2009.

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες που βρίσκονται στον όμιλό της (άλλες εντός και άλλες εκτός έδρας). Αν με την ολοκλήρωση του 5ου γύρου, τερματίσει σε κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της, τότε θα αντιμετωπίσει τις δύο πρώτες ομάδες του άλλου ομίλου (του 1ου), σε ένα μίνι πρωτάθλημα 4 ομάδων, μεταφέροντας όμως το αποτέλεσμά της με την ομάδα που έχει ήδη συναντήσει στο δικό της όμιλο. Εκεί, αν καταφέρει να είναι στις δύο πρώτες θέσεις, θα κερδίσει την είσοδό της στον Προκριματικό Όμιλο Α` Εθνικής Αττικής (ΠΟΑ), ο οποίος αποτελεί τον προθάλαμο της Α` Εθνικής. Στην ΠΟΑ θα συμμετέχουν 8 ομάδες, όπου μέσα από ένα πρωτάθλημα 7 γύρων, θα προκύψουν οι 2 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Α` Εθνική το καλοκαίρι του 2010.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ


Πηγή: Δικέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: