ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Και είμαστε ακόμα στην αρχή....

Εχουμε και λέμε

1ον) Νεα Ανακοίνωση (πολλοί μέτοχοι μαζί αυτή την φορά)
2ον) Αλλη μια ντροπιαστική ήττα και αποκλεισμός απο UEFA
3ον) Αγώνας με ΠΑΟ
4ον) Δύο μεταγραφές ("κατα πάσα πιθανότητα" κατα δήλωση Νικολαΐδη)

Απο Τετάρτη και μετά θα σχολιασουμε όλα αυτά μαζί τα κομμάτια του παζλ που πολύ φοβάμαι ότι αν τα συνθεσουμε η εικόνα θα είναι απογοητευτική.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Οταν διοικείς ως θεατής τότε μπάτε σκύλοι αλλέστε

Λίγες μόνο μέρες πριν ολοκληρωθεί η περίοδος των μεταγραφών μαθαίνουμε οτι ο Ριβάλντο κατέληξε σε συμφωνία με τον Ντέμη (προφανώς και με τους λοιπούς) για μεταγραφή στην ομάδα του Ουζμπεκιστάν και ως εκ τούτου φεύγει.

Μετά την αποχώρηση Λύμπε Δέλλα φεύγει και ο Ριβάλντο λοιπόν. Από την μια όψη φαίνεται οτι η ομάδα εκκαθαρίζεται και ανανεώνεται ηλικιακά απο την άλλη φαίνεται οτι χάνει τους ηγέτες της και την χρήσιμη εμπειρία της.

Το θέμα δεν είναι εκεί όμως, ότι και να συμβαίνει. Το θέμα είναι η στάση της διοίκησης. Μια διοίκηση που "αφήνει" ελεύθερους τους παίκτες και σε χρονικά σημεία της μεταγραφικής περιόδου που σε περιορίζουν στις επιλογές σου. Ειδικά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Ριβάλντο είναι ανέκδοτο.

Η διοίκηση μοιάζει να μην μπορεί να επιβάλει την πολιτική της στην ομάδα, μοιάζει να είναι έρμαιο σε κάθε ένα που θέλει να φύγει, μοιάζει να υποκύπτει ανήμπορη στις ορέξεις του κάθε παλιού που θέλει να φύγει καλύβοντας αυτή την ανημποριά επικοινωνιακά με την ανακοίνωση που λέει για λύση συμβολαίου "κοινή συνεναίσει", μοιάζει να λειτουργεί με την λογική βλέποντας και κάνοντας και οχι βάσει κάποιου μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί αποφάσισαν οι παλιοί να φύγουν. Τι έχει αλλάξει και τους έκανε να αποφασίσουν ετσι?

Όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μαρτυράνε οτι η διοίκηση δεν έχει το έλεγχο της κατάστασης πλέον και κάποιος με δυσκολία μπορεί να προβλέψει τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην ομάδα.

Ο απογοητευμένος και εξαπατημένος οπαδός της ομάδας μπορεί πλέον να ελπίζει μόνο με ανανέωση του μετοχικού σχήματος (δεν υπονοώ τον Μελισσανίδη απαραίτητα) που θα σημαίνει και σοβαρή εισροή ρευστού για επένδυση και αλλαγή προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Ντέμη) έτσι ώστε οι αποφάσεις για την διαχείριση του χρημάτων και την επένδυση τους στην ποδοσφαιρική ομάδα να είναι ορθολογικότερες και πιο σωστές γιατί κακά τα ψέματα ο Ντέμης έχει κάνει τεράστια λάθη στην διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος παρ'όλο που έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Το να φέρνεις όμως τον κόσμο πίσω στο γήπεδο αλλά απο την άλλη να παίρνεις λάθος αποφάσεις οσον αφορά στην διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι δώρο άδωρον. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε πολύ έντονα φέτος. Επίσης μαζί με τον Ντέμη θα πρέπει να φύγουν και όσοι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν νέα επένδυση στην ομάδα και όσοι βλέπουν βραχυπρόθεσμα την σχέση τους με την ομάδα. Η ομάδα δεν μπορεί να μένει πίσω για κανένα λόγο.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Αρχισε η μεταβατική περίοδος στην ΑΕΚ

Με την διευκρίνηση οτι δεν θα παραιτηθεί τώρα αλλά στο τέλος της σαιζόν ο Ντέμης Νικολαΐδης ηρέμησε το τεταμένο κλίμα που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα της ΕΞΕΔΡΑΣ τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο. Τώρα είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι αποχωρεί. Άρα η φετινή σαιζόν είναι μια σαιζόν εξελίξεων και ζυμώσεων τόσο για την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δηλ. για το ΔΣ όσο και για την ιδιοκτησιακή κατάσταση της. Ο Κανελλόπουλος είπε ότι οι μέτοχοι δεν αποχωρούν απο την ΠΑΕ αλλά δεν ήταν σαφής σε αυτό. Δηλαδή δεν είναι σαφές αν θα παραμείνουν μια αρραγής ομάδα με την παρούσα σύνθεση ή κάποιοι από αυτούς θα αποχωρήσουν ή τέλος αν θα εισέλθουν νέοι μέτοχοι (πχ Μελισσανίδης). Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην πορεία. Πιστεύω ότι -παρ' όλο που η παραίτηση δεν είναι άμεση- θα επηρεάσει το γενικότερο κλίμα τόσο όσον αφορά στην ομάδα αλλά και στον κόσμο. Τις δηλώσεις για προπονητήριο και γήπεδο τις προσπερνάω γιατί τις θεωρώ πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και δεν θεωρώ οτι διαφέρουν απο τις προηγούμενες.

Συνοπτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο που -ως εκ τούτου - είναι μια περίοδος αβεβαιότητας , ζυμώσεων και διεργασιών. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να βγει ενισχυμένη από αυτές τις διεργασίες και να μπει σε μια ανοδική τροχιά που όλα αυτά τα χρόνια μετά την εξυγίανση δεν την είχε. Επίσης να παρατηρήσω ότι όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ντέμη δεν είναι πρώτος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου και έτσι η παρούσα διοίκηση έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες του κόσμου που ζητά επίμονα ένα τίτλο μετά από τόσα χρόνια. Και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην όλη λειτουργία της ΑΕΚ (σύλλογος, κόσμος).

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Εριξαν την ασπίδα οι Ντέμης&Σια στα δύσκολα.


Τώρα που βρίσκομαι σε άδεια και διακοπές έμελλε να βγει η είδηση περί παραίτησης του Ντέμη ?

Ρίψασπις ο Ντέμης στα δύσκολα μα κυρίως οι πίσω από αυτόν είναι δέκα φορές ριψάσπιδες.

Είναι ριψάσπιδες γιατί ποτέ μάλλον δεν ΑΓΑΠΗΣΑΝ πραγματικά την ΑΕΚ και γι'αυτό ποτέ δεν την χρηματοδότησαν όπως της αξίζει της ομάδας όπως αξίζει και στο φανταστικό κόσμο της. Τι περίμεναν δηλαδή να σπρώχνει ο κόσμος χρήματα για τα διαρκείας απο το υστέρημα του και αυτοί να επιδίδονται σε ανακοινώσεις και σε χαμηλή χρηματοδότηση ?

Συνοπτικά να πω πως 4 χρόνια είναι πολλά για να μην έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ πλην της εξυγίανσης (αν και φημολογείται πως υπάρχουν και ληξιπρόθεσμα χρέη).

Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να μην έχεις καταφέρει να φτιάξεις προπονητήριο.


Τέσσερα χρόνια ανακοινώσεων "στο τέλος του μήνα", μακέτες προπονητηρίου σε έκταση που τελικά αποδείχθηκε ... δασική !!! Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει έκταση στον 1ο κιόλας χρόνο του Ζαγοράκη και ο Πανιώνιος ανακοίνωσε το νέο προπονητήριο και ότι ξεκινάει εκεί πλέον τις προπονήσεις του!!!!

Τέσσερα χρόνια πέρασαν και η ομάδα χτυπάει ακόμη 35χρονους Ρατζίνσκι ή όπως αλλιώς τον λένε.

Τέσσερα χρόνια και τα μάτια μας πονάνε ακόμα

Τέσσερα χρόνια και ακόμη βάζουμε κολλύριο στα μάτια

Τέσσερα χρόνια και ακόμα να γίνουμε Τσέλσι. Τουλάχιστον ας γινόμαστε Α.Ε.Κ. κύριοι Γκουμες, Νοτιάδες Κανελλόπουλοι & Σια

Τέσσερα χρόνια επιτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής αλλά μηδενικού έργου δηλαδή τέσσερα χρόνια αναποτελεσματικότητας, ανικανότητας, αδυναμίας να φέρουν την ΑΕΚ στη θέση που δικαιούται και αξίζει : την πρώτη θέση.

Τέσσερα χρόνια με μαθήματα περί αναγκαιότητας χαμηλού μπάτζετ αλλά και

Τέσσερα χρόνια υπο-χρηματοδότησης της ΑΕΚ

Τέσσερα χρόνια και στο γηπεδικό είμαστε στο σημείο ΜΗΔΕΝ (0) πλην των ανακοινώσεων και εδώ όπως και στο προπονητήριο φυσικά.

Τέσσερα χρόνια και ακόμη το πούλμαν είναι το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο

Τέσσερα χρόνια και... και... και... βάλτε /προσθέστε ότι εσείς πιστεύετε

Το θέμα δεν είναι να φύγει ο Ντέμης , το θέμα είναι να φύγουν οι από πίσω από αυτόν. Οι μη χρηματοδότες δηλαδή ή έστω οι υπο-χρηματοδότες . Και νομίζω οτι ο καιρός είναι πολύ κοντά πια.

Τουλάχιστον κύριοι ας φροντίσετε να την παραδώσετε σε καλά χέρια την ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ. Είναι η ύστατη ευκαιρία σεβασμού προς την ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ της Ελλάδας αν αυτό σας λέει κάτι. ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ κύριοι , ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ.

Περισσότερα μετά την συνέντευξη του Νικολαΐδη.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Οταν σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει


Δεν θα αναλύσω το ΑΙΣΧΟΣ που είδαμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Ομόνοια. Είναι περιττό άλλωστε αφού και οι τυφλοί καταλαβαίνουν και συνειδητοποιούν οτι αυτό που είδαμε με την Ομόνοια αλλά και στα άλλα ματς είναι ΝΤΡΟΠΗ, είναι υποβιβασμός της ΑΕΚ σε επίπεδο Εργοτέλη. Μπορεί λοιπόν και οι τυφλοί να βλέπουν οτι το δημιούργημα του Γ.Δ. δηλαδή του ελπιδοφόρου Δώνη ουσιαστικά είναι μια ομαδούλα της σειράς υπάρχουν όμως και κάποιοι εθελοτυφλούντες που αρνούνται να πιστέψουν αυτό που βλέπουν με τα μάτια που τους χάρισε ο Θεός. Και αυτό είναι κρίμα, πολύ κρίμα.

Για μένα το να συζητάς για τα συμπτώματα μια ασθένειας, το να προσπαθείς να βρεις πως θα καταπραΰνεις τα συμπτώματα μια ασθένειας είναι άσκοπο. Το θέμα είναι να χτυπήσεις όχι τα συμπτώματα αλλά τα αίτια της ασθένειας. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ, η αιτία είναι μια : Η διοίκηση της και ο μυστακοφόρος υπεύθυνος επικοινωνιακής προπαγάνδας της. Από εκεί ξεκινούν όλα τα δεινά της ομάδας, από εκεί ξεκινούν οι αποφάσεις να κρατήσουν συνειδητά το περήφανο Δικέφαλο Αετό σε χαμηλή πτήση κόντρα στην ιστορία του και στις λογικότατες προσδοκίες του κόσμου για πρωταθλητισμό. Από εκεί ξεκινά και η λάθος νοοτροπία,η απροθυμία μα και η ανικανότητα να δυναμώσουν ,να μεγεθύνουν την ΑΕΚ και να την τοποθετήσουν στη θέση που της αξίζει και δικαιούται.

Ακόμη και αν πάει καλά στα δύσκολα παιχνίδια πιστεύω ότι το φετινό τους δημιούργημα δεν μπορεί να έχει ΔΙΑΡΚΕΙΑ και στο τέλος πάλι ο οπαδός της ομάδας θα φύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Περισσότερα μετά τις διακοπές.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Τελειώνουν λοιπόν τα ψέματα...

Τελειώνουν λοιπόν τα ψέματα. Αρχίζουν οι επίσημοι αγώνες της ομάδας. Τελειώνουν οι ανταποκρίσεις των διαφόρων δημοσιογράφων που διαπίστωναν πόσο καλή δουλειά κάνει ο Δώνης, πόσο μεγάλοι παίκτες είναι οι φετινές μεταγραφές και δεν συμαζεύεται. Τελειώνουν και οι δηλώσεις που γίνονται σωρηδόν απο τους νέους και παλιούς παίκτες για κατάκτηση πρωταθλήματος ,για πορείες στο UEFA κλπ ,κλπ κλπ.

Απο σήμερα που αρχίζουν οι επίσημοι αγώνες , όλοι θα κριθούν στο γήπεδο. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες. Για να δούμε αν η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ έχει σχέση με την πραγματικότητα. Για να δούμε αν η Διοίκηση με την πολιτική της μπορεί να δώσει κάποια ...εφήμερη χαρά στους οπαδούς μας....

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Οι μεταγραφές του Τόνι Σαβέφσκι για την ομάδα Νέων της ΑΕΚ

Εξι ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ρότσα απέκτησε η ομάδα Νέων της ΑΕΚ. Απαντες επιλογές του Τόνι Σαβέφσκι. Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι: Αντώνης Δελάρδας (16 ετών, μεσοεπιθετικός), Γιώργος Φώλιας (15 ετών, επιθετικός), Ανδρόνικος Βογιατζόγλου (15 ετών, δεξί χαφ), Βαγγέλης Πέππας (15 ετών, λίμπερο), Γιάννης Ιλιού (14 ετών, τερματοφύλακας), Αλέξανδρος Βασιλείου (16 ετών, στόπερ).

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Δώνης για Μπλάνκο,Σκόκο και λοιπά θέματα της ομάδας

Για πολλά σημαντικά θέματα μίλησε ο Δώνης μετά τον αγώνα με την Μπόλτον.

Η συνεντευξη παρακάτω :

Από πλευρά φυσικής κατάστασης ήταν ένα παραπάνω βήμα; Από το κάθε φιλικό παιχνίδι από πλευράς φυσικής κατάσταση και τακτικής κερίζεις πράγματα. Νομίζω ότι στο σημερινό παιχνίδι, που δεν ήταν και το καλύτερο, έχουμε κερδίσει κάποια πράγματα.

Για τον Ενσαλίβα και τον Κονέ; Και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι εκτός πλάνων.

Θα αντικατασταθούν; Όχι.

Είδαμε μόνο ατομικές ενέργειες, εμπνεύσεις του Σκόκο, το σουτ του Χετεμάι που έφερε το γκολ, σε αυτόν τον τομέα θα δουλέψει η ομάδα; Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας μας μέσα στο παιχνίδι ώστε να απελευθερώσουμε τους παίκτες μας που έχουν το ταλέντο να πάνε ένας εναντίον ενός. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιρνε ο Σκόκο τη μπάλα στα πόδια ήταν δουλεμένος , δεν ήταν τυχαίο. Αναγκαζόμαστε να βάλουμε τους πλάγιους μέσα, να περάσουμε τη μπάλα κάθετα σε αυτά τα σημεία πίσω από τις δύο ζώνες που είχε σχηματίσει ο αντίπαλος και να από εκεί και πέρα να βγάλουμε είτε τους μπακ μας είτε τους φόρ μας με κάθετη κίνηση, όπως έγινε και η φάση του Παυλή για παράδειγμα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και προσπαθούμε και στην προπόνηση είναι και ο ρυθμός μας να είναι πιο γρήγορος και να παίζουμε πιο γρήγορα και να βγάζουμε πολλούς παίκτες από πίσω.

Είδαμε τον Σάββα Γκέντσογλου να παίζει και ως αμυντικός μέσος και ως στόπερ, τον υπολογίζετε και για τις δύο θέσεις; Από αυτό που βλέπω από την προπόνηση ναι τον υπολογίζω και για τις δύο θέσεις αλλά ο Σάββας χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά.

Ο Μπλάνκο πιστεύετε ότι είναι έξω από τα νερά του; Επειδή τον ξέρω ως παίκτη και τον έχω παρακολουθήσει και πέρσι, είναι ένας παίκτης που και πέρσι δεν δημιουργούσε πράγματα έξω από την περιοχή. Είναι ένας παίκτης, όπως λένε στην Αγγλία, περιοχής, όπου οι υπόλοιποι ομάδα θα πρέπει να δουλέψει για αυτόν. Άρα η συμμετοχή του Μπλάνκο και πέρσι δεν ήταν μεγαλύτερη στη δημιουργία του παιχνιδιού αλλά ήταν πολύ μεγάλη στα τελειώματα. Αρα λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι είναι να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή με πλαγιοκοπήσεις ή κάθετες πάσες για να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του και φυσικά από τον Blanco δεν περιμένω ούτε την ατομική προσπάθεια εύκολα, ούτε το ένας εναντίον ενός αλλά την εκτελεστική του ικανότητα.

Είδαμε στην αρχική ενδεκάδα έξι νεαρούς παίκτες... Αυτή είναι μια ενδεκάδα που θα τη βλέπουμε και στα επίσημα παιχνίδια; Η ενδεκάδα που βλέπετε δεν είναι πειραματική, είναι η ενδεκάδα που υπολογίζω.

Θα δούμε τον Μπασινά και τον Κυργιάκο στο παιχνίδι με την Ομόνοια; Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, έχουν να διανύσουν χρόνο μπροστά τους, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Ο Κυργιάκος είναι ούτως ή άλλως απαραίτητος από τη στιγμή που έχουμε δύο στόπερ και είναι τραυματίας ο Ζεράλδο. Θα δούμε τον βαθμό ετοιμότητας και θα κρίνουμε ανάλογα. Αλλά για το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολα τα πράγματα.

ΑΕΚ - ΜΠΟΛΤΟΝ 1-0

Με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και με ένα Ιγκνάσιο Σκόκο σε εκπληκτική φόρμα η ΑΕΚ νίκησε σήμερα (08/08) την Μπόλτον με 1-0 στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 10.000 οπαδούς της. Ο Αργεντίνος έκανε πράγματα και θάματα στο γήπεδο... Η πρόβα για το ματς με την Ομόνοια ήταν καλή αν και οι Μπασινάς - Κυργιάκος ήταν στην κερκίδα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε και άλλα γκολ μια και ο Ριβάλντο έχασε πέναλτι. Οι Αγγλοι δεν απείλησαν με την Ενωση αμυντικά να παραδίδει μαθήματα.


Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

O Δημήτρης Παπανικολάου παραμένει στην ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι πιο κοντά από ποτέ στην παραμονή του στην ΑΕΚ και έτσι η νέα διοίκηση της ομάδας και ο Κώστας Φλεβαράκης τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ετσι, η "Βασίλισσα" όλα δείχνουν ότι κρατά τον ηγέτη της για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο "Παπ" θέλει να μείνει να βοηθήσει την Ενωση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να χαλάσει την συμφωνία. Ο Φλεβαράκης στηρίζει πολλά στις αγωνιστικές ικανότητες και στην προσωπικότητα του 30χρονου Ελληνα φόργουορντ.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Κάλιο αργά παρα ποτέ ή το γοργόν και χάρην έχει ;

Και ενώ πλησιάζουμε στην αρχή των επίσημων πλέον αγώνων και ενώ αρχίζουν να εντείνονται η φήμες για επιστροφή Κατσουράνη και ενώ οι ΠΑΟ, ΟΣΦΠ κλέβουν τις εντυπώσεις του μεταγραφικού παιχνιδιού, κάποιος παρατηρητής της πορείας των μεταγραφών της ΑΕΚ θα συμπέρανε ότι η μεταγραφική περίοδος της ΑΕΚ χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση έκανε αρκετές μεταγραφές που πρόφθασαν την προετοιμασία της ομάδας .Η δεύτερη φάση είναι η περίοδος της απραξίας χωρίς μεταγραφές και η τρίτη φάση, η φάση που διανύουμε είναι η περίοδος των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών Μπασινά και Κυργιάκου, Χουανφράν και των όποιων άλλων μεταγραφών απομένουν.

Προσωπικά θα προτιμούσα οι όποιες μεταγραφές να είχαν γίνει νωρίτερα έτσι ώστε να μπορούσαν όλοι όσοι ανήκουν στο ρόστερ να εγκλιματισθούν και να δέσουν καλύτερα σαν ομάδα. Έτσι κι' αλλιώς το επικοινωνιακό παιχνίδι ήταν χαμένο εξ' αρχής απέναντι τον νέο πολυμετοχικό ΠΑΟ και τον οικονομικά δυνατό ΟΣΦΠ από την στιγμή που οι νυν μέτοχοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα υπερβούν τον περυσινό προϋπολογισμό.

Αν η ΑΕΚ έκανε γρήγορα τις μεταγραφές βασικών που χρειαζόταν θα είχε το πλεονέκτημα της σωστής προετοιμασίας και του καλύτερου δεσίματος σαν ομάδα, γεγονός που θα φαινόταν πιο γρήγορα στο γήπεδο και στα αποτελέσματα. Την στιγμή δηλαδή που οι άλλοι πετάνε την μια φωτοβολίδα μετά την άλλη η ΑΕΚ θα έπρεπε να δούλευε αθόρυβα στην δημιουργία αξιόμαχου και αξιόπιστου συνόλου. Ενός συνόλου όμως που θα ήταν συμπληρωμένο τουλάχιστον όσον αφορά στη βασική της ενδεκάδα. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα χάθηκε. Χάθηκε γιατί η ΑΕΚ παίρνει παίκτες ενδεκάδας στο τέλος σχεδόν της προετοιμασίας και λίγο πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Ο σχεδιασμός των μεταγραφών έχει μεγάλη σημασία στην απόδοση της ομάδας στη νέα σαιζόν. Ελπίζω την νέα χρονιά οι τότε διοικούντες να το λάβουν σοβαρά υπ'όψη τους αυτό το γεγονός διότι καλές οι φωτοβολίδες των μεταγραφών αλλά καλύτερη και ουσιαστικότερη η προετοιμασία με πλήρες ρόστερ ,προετοιμασία που θα κάνει την ομάδα να μην είναι ένα σύνολο επιπόλαιων προσδοκιών του καλοκαιριού που θα αποδειχθεί στην χόρτο μια φούσκα.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Και τρίτη μεταγραφή η ΑΕΚ

Το τρίτο της μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε σήμερα (05/08) η ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Περικλής Δορκοφίκης και επισήμως ανήκει στην Ένωση και λίγο μετά τις υπογραφές των συμβολαίων έκανε τις πρώτες τους δηλώσεις ως αθλητής της ΑΕΚ.

"Είμαι ευτυχισμένος που συμφώνησα με την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων μας θα υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί", δήλωσε ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ που έχει αγωνιστεί στην καριέρα τους στις ομάδες του Ολυμπιακού, του Περιστερίου, του Ιωνικού Ν.Φ, της Αβελίνο, της Ρέτζιο Εμίλια και της Ολυμπιάδας Πατρών, στην οποία πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ με 10.2 πόντους. Η μεγαλύτερη αθλητική του στιγμή είναι το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (1998).

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕΚ : Τα νέα της προετοιμασίας

Στην Αθήνα βρίσκεται και πάλι η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ μετά από το πέρας του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της στην Πορόια Σερρών. Η ομάδα του Χριστόφορου Κόλα έδωσε τρία φιλικά με απολογισμό δύο νίκες και μια ήττα. Η Ενωση κέρδισε 1-0 στο πρώτο φιλικό της την Πλαγιά Κιλκίς με γκολ του Περικλή Μηνά. Στο δεύτερο φιλικό η ΑΕΚ ηττήθηκε 4-3 από την Γουμέννισα Κιλκίς (αγωνίζεται στο Περιφερειακό) με σκόρερ Μηνά (2) και Νικόλτση. Στο τελευταίο φιλικό της στις Σέρρες ο δικέφαλος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Λευκώνος τον οποίο συνέτριψε με 4-0. Τα γκολ για την ΑΕΚ σημείωσαν οι Μηνάς (2), Κεμαβόρ και Παπαδόπουλος.

Ο Χριστόφορος Κόλα δοκίμασε και στα τρία φιλικά το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο και έμεινε αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του. Η ΑΕΚ έχει ρεπό σήμερα (03/08) και από αύριο (04/08) ξεκινούν και πάλι οι προπονήσεις στο Καπανδρίτι. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες και το οριστικό ρόστερ της ομάδας.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

AEK - Aνκαραγκουτσού 5 - 0

Βελτιωμένη στην κυκλοφορία της μπάλας και στον επιθετικό τομέα (όπως υποδηλώνει και το τελικό σκορ) εμφανίστηκε η ΑΕΚ σε αυτό το φιλικό. Χωρίς τους Μπασινά και Κυργιάκο, η ΑΕΚ έπαιξε αρκετά καλά παρά το σκληρό παιχνίδι των Τούρκων. Το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι το μεγάλο σκορ αφου στα προηγούμενα παιχνίδια η ΑΕΚ δυσκολευόταν επιθετικά. Ελπίζω το σκορ και η απόδοση να είναι ένα δείγμα οτι βαδίζουμε σε καλό δρόμο βασιζόμενοι σε μια συστηματική προσπάθεια που τώρα δείχνει τα αποτελέσματα και όχι κάτι περιστασιακό.

Στην ΑΕΚ ο Αμερικανός Ντι Τζέι Τόμπσον

Την δεύτερη μεταγραφή της πραγματοποίησε η ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε τον Ντι Τζέι Τόμπσον. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην πολωνική Κοζαλίν και σημείωνε 15.7 πόντους ανά παιχνίδι.

«Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την μεταγραφή του Ντι Τζέι Τόμπσον, ο οποίος έχει ύψος 1μ.74 και γεννήθηκε το 1985. Πρόκειται για έναν γρήγορο πλέι μέικερ, εξαιρετικό σουτέρ, ο οποίος παίζει άμυνα στην μπάλα. Στην πολωνική Κοζαλίν είχε 15,7 πόντους (5ος στην Λίγκα), μάζεψε τρία ριμπάουντ μέσο όρο, 4,1 ασ. μ.ο., 1, 7 κλεψίματα μέσα σε 34 λεπτά μ.ο. (52% διπ., 43,3τριπ., 71% βολές). Από το 2003 ως και την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 αγωνιζόταν στο κολέγιο Appalachian. Την περίοδο 2006-7 σε 33 παιχνίδια σημείωσε 15,6 πόντους και την προηγούμενη 19,1», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Απο το exedrasports.gr

Στην ΑΕΚ ο Γιάννης Κυριακόπουλος

Την πρώτη της μεταγραφή για την νέα σεζόν έκανε η ΑΕΚ. Ο Γιάννης Κυριακόπουλος θα φορά πλέον τα "κιτρινόμαυρα", καθώς συμφώνησε σε όλα με την νέα διοίκηση. Ο 29χρονος Έλληνας πλέι μέικερ έχει ύψος 1,87μ. και έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο, την Ολυμπιάδα Πατρών, το Ρέθυμνο, το Αιγάλεω, τα Άνω Λιόσια και την Λάρισα. Πέρυσι με την θεσσαλική ομάδα σε 24 αγώνες σημείωσε 94 πόντους, ενώ είχε 25 ασίστ και εννιά κλεψίματα.

"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η μεταγραφή μου σε μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ" τόνισε ο Γιάννης Κυριακόπουλος και κατέληξε "Θα συμβάλω τα μέγιστα προκειμένου η νέα ομάδα μου να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα".

Απο τον Δικέφαλο

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Τρείς μεταγραφές της ΑΕΚ στο ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της και ήδη μετά από εισηγήσεις του Γιάννη Αρβανίτη, έγιναν τρεις μεταγραφές. Τα "κιτρινόμαυρα" θα φορούν πλέον οι Παναγιώτης Σαμλίδης (αριστερός ίντερ – εξτρέμ), Γιώργος Ασαρίδης (πίβοτ) και Μάκης Κουτσής (πλέι μέικερ).

Παράλληλα, στην Ένωση θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος πλέι μέικερ θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας που θα γίνει την επόμενη χρονιά. Αντιθέτως αρνητικός στο να παραμείνει στην ΑΕΚ, είναι ο Χριστόφορος Μπακαούκας. Ο δεξιός εξτρέμ ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά έχει τονίσει ότι θέλει να αποχωρήσει από τον δικέφαλο. Ο Δούκας έκανε πρόταση για την απόκτηση του, όμως ήταν αρκετά χαμηλή οικονομικά και απορρίφθηκε.


Απο τον Δικέφαλο

ΑΕΚ - ΤΖΕΝΟΑ 0 - 1

Με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Τζένοα στον πέμπτο φιλικό της στην Αυστρία. Η Ένωση είχε για 45 λεπτά πολύ καλή κυκλοφορία λόγω της παρουσίας των Ρίκκα - Καφέ - Χετεμάι στο κέντρο και των Σκόκο - Ζορμπά - Παυλή στην επίθεση, ενώ σιγουριά ενέπνεαν στην άμυνα οι Αλεξόπουλος - Μαϊστόροβιτς και οι Ράμος - Χουναφράν. Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ οι Ζορμπάς και Σκόκο που έκαναν φοβερά πράγματα στην επίθεση της ομάδας.

Το παρών στο γήπεδο έδωσαν και οι Σωτήρης Κυργιάκος και Άγγελος Μπασινάς που μίλησαν πριν τον αγώνα με τον Γιώργο Δώνη, καθώς και ο Ντέμης Νικολαϊδης με τον Άκη Ζήκο.


Απο τον Δικέφαλο

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Με την Ομόνοια κληρώθηκε η ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA

Με την Ομόνοια των Γιαννάκη Οκκά - Στάθη Αλωνεύτη κληρώθηκε η ΑΕΚ να παίξει τον β` προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το πρώτο ματς με τους Κύπριους θα γίνει στις 14 Αυγούστου στην Κύπρο και το ΓΣΠ και το δεύτερο στις 28 του ίδιου μήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Απο τον Δικέφαλο


Προγνωστικά δεν κάνω. Και ο λόγος είναι ότι σε τέτοια περίοδο όλα είναι ρευστά. Οπότε θεωρώ παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των αναμετρήσεων.

Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ διότι και αυτοί δεν είναι ούτε θηρία ούτε μεγαθήρια όπως ασκόπως και ανεπιτυχώς προσπαθούν να τις παρουσιάζουν οπαδικές αλλά και ανεξάρτητες αθλητικές εφημερίδες.




Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπασινάς και Κυργιάκος

Κυργιάκος και Μπασινάς υπέγραψαν στην ΑΕΚ τελικά. Εύχομαι να σεβαστούν την ιστορία τους, το όνομα τους μα πάνω απ'όλα την ΑΕΚ και τον κόσμος της και να προσφέρουν αυτά που μπορούν και δικαιούται η ΑΕΚ. Τα παραπάνω ισχύουν περισσότερο για τον Μπασινά που φάνηκε να ενεργεί ψυχρά και ωφελιμιστικά σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υπήρχε η φημολογία για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ας διαψεύσει την εντύπωση αυτή με την παρουσία του στο γήπεδο προσφέροντας πραγματική βοήθεια στην ομάδα και με ΔΙΑΡΚΕΙΑ ανεξαρτήτως του μικρού ή μεγάλου αντιπάλου. Ιδωμεν ...