ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Οταν διοικείς ως θεατής τότε μπάτε σκύλοι αλλέστε

Λίγες μόνο μέρες πριν ολοκληρωθεί η περίοδος των μεταγραφών μαθαίνουμε οτι ο Ριβάλντο κατέληξε σε συμφωνία με τον Ντέμη (προφανώς και με τους λοιπούς) για μεταγραφή στην ομάδα του Ουζμπεκιστάν και ως εκ τούτου φεύγει.

Μετά την αποχώρηση Λύμπε Δέλλα φεύγει και ο Ριβάλντο λοιπόν. Από την μια όψη φαίνεται οτι η ομάδα εκκαθαρίζεται και ανανεώνεται ηλικιακά απο την άλλη φαίνεται οτι χάνει τους ηγέτες της και την χρήσιμη εμπειρία της.

Το θέμα δεν είναι εκεί όμως, ότι και να συμβαίνει. Το θέμα είναι η στάση της διοίκησης. Μια διοίκηση που "αφήνει" ελεύθερους τους παίκτες και σε χρονικά σημεία της μεταγραφικής περιόδου που σε περιορίζουν στις επιλογές σου. Ειδικά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Ριβάλντο είναι ανέκδοτο.

Η διοίκηση μοιάζει να μην μπορεί να επιβάλει την πολιτική της στην ομάδα, μοιάζει να είναι έρμαιο σε κάθε ένα που θέλει να φύγει, μοιάζει να υποκύπτει ανήμπορη στις ορέξεις του κάθε παλιού που θέλει να φύγει καλύβοντας αυτή την ανημποριά επικοινωνιακά με την ανακοίνωση που λέει για λύση συμβολαίου "κοινή συνεναίσει", μοιάζει να λειτουργεί με την λογική βλέποντας και κάνοντας και οχι βάσει κάποιου μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί αποφάσισαν οι παλιοί να φύγουν. Τι έχει αλλάξει και τους έκανε να αποφασίσουν ετσι?

Όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό μαρτυράνε οτι η διοίκηση δεν έχει το έλεγχο της κατάστασης πλέον και κάποιος με δυσκολία μπορεί να προβλέψει τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην ομάδα.

Ο απογοητευμένος και εξαπατημένος οπαδός της ομάδας μπορεί πλέον να ελπίζει μόνο με ανανέωση του μετοχικού σχήματος (δεν υπονοώ τον Μελισσανίδη απαραίτητα) που θα σημαίνει και σοβαρή εισροή ρευστού για επένδυση και αλλαγή προσώπων (συμπεριλαμβανομένου και του Ντέμη) έτσι ώστε οι αποφάσεις για την διαχείριση του χρημάτων και την επένδυση τους στην ποδοσφαιρική ομάδα να είναι ορθολογικότερες και πιο σωστές γιατί κακά τα ψέματα ο Ντέμης έχει κάνει τεράστια λάθη στην διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος παρ'όλο που έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Το να φέρνεις όμως τον κόσμο πίσω στο γήπεδο αλλά απο την άλλη να παίρνεις λάθος αποφάσεις οσον αφορά στην διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι δώρο άδωρον. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε πολύ έντονα φέτος. Επίσης μαζί με τον Ντέμη θα πρέπει να φύγουν και όσοι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν νέα επένδυση στην ομάδα και όσοι βλέπουν βραχυπρόθεσμα την σχέση τους με την ομάδα. Η ομάδα δεν μπορεί να μένει πίσω για κανένα λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: