ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Κάλιο αργά παρα ποτέ ή το γοργόν και χάρην έχει ;

Και ενώ πλησιάζουμε στην αρχή των επίσημων πλέον αγώνων και ενώ αρχίζουν να εντείνονται η φήμες για επιστροφή Κατσουράνη και ενώ οι ΠΑΟ, ΟΣΦΠ κλέβουν τις εντυπώσεις του μεταγραφικού παιχνιδιού, κάποιος παρατηρητής της πορείας των μεταγραφών της ΑΕΚ θα συμπέρανε ότι η μεταγραφική περίοδος της ΑΕΚ χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση έκανε αρκετές μεταγραφές που πρόφθασαν την προετοιμασία της ομάδας .Η δεύτερη φάση είναι η περίοδος της απραξίας χωρίς μεταγραφές και η τρίτη φάση, η φάση που διανύουμε είναι η περίοδος των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών Μπασινά και Κυργιάκου, Χουανφράν και των όποιων άλλων μεταγραφών απομένουν.

Προσωπικά θα προτιμούσα οι όποιες μεταγραφές να είχαν γίνει νωρίτερα έτσι ώστε να μπορούσαν όλοι όσοι ανήκουν στο ρόστερ να εγκλιματισθούν και να δέσουν καλύτερα σαν ομάδα. Έτσι κι' αλλιώς το επικοινωνιακό παιχνίδι ήταν χαμένο εξ' αρχής απέναντι τον νέο πολυμετοχικό ΠΑΟ και τον οικονομικά δυνατό ΟΣΦΠ από την στιγμή που οι νυν μέτοχοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα υπερβούν τον περυσινό προϋπολογισμό.

Αν η ΑΕΚ έκανε γρήγορα τις μεταγραφές βασικών που χρειαζόταν θα είχε το πλεονέκτημα της σωστής προετοιμασίας και του καλύτερου δεσίματος σαν ομάδα, γεγονός που θα φαινόταν πιο γρήγορα στο γήπεδο και στα αποτελέσματα. Την στιγμή δηλαδή που οι άλλοι πετάνε την μια φωτοβολίδα μετά την άλλη η ΑΕΚ θα έπρεπε να δούλευε αθόρυβα στην δημιουργία αξιόμαχου και αξιόπιστου συνόλου. Ενός συνόλου όμως που θα ήταν συμπληρωμένο τουλάχιστον όσον αφορά στη βασική της ενδεκάδα. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα χάθηκε. Χάθηκε γιατί η ΑΕΚ παίρνει παίκτες ενδεκάδας στο τέλος σχεδόν της προετοιμασίας και λίγο πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Ο σχεδιασμός των μεταγραφών έχει μεγάλη σημασία στην απόδοση της ομάδας στη νέα σαιζόν. Ελπίζω την νέα χρονιά οι τότε διοικούντες να το λάβουν σοβαρά υπ'όψη τους αυτό το γεγονός διότι καλές οι φωτοβολίδες των μεταγραφών αλλά καλύτερη και ουσιαστικότερη η προετοιμασία με πλήρες ρόστερ ,προετοιμασία που θα κάνει την ομάδα να μην είναι ένα σύνολο επιπόλαιων προσδοκιών του καλοκαιριού που θα αποδειχθεί στην χόρτο μια φούσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: