ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Δώνης για Μπλάνκο,Σκόκο και λοιπά θέματα της ομάδας

Για πολλά σημαντικά θέματα μίλησε ο Δώνης μετά τον αγώνα με την Μπόλτον.

Η συνεντευξη παρακάτω :

Από πλευρά φυσικής κατάστασης ήταν ένα παραπάνω βήμα; Από το κάθε φιλικό παιχνίδι από πλευράς φυσικής κατάσταση και τακτικής κερίζεις πράγματα. Νομίζω ότι στο σημερινό παιχνίδι, που δεν ήταν και το καλύτερο, έχουμε κερδίσει κάποια πράγματα.

Για τον Ενσαλίβα και τον Κονέ; Και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι εκτός πλάνων.

Θα αντικατασταθούν; Όχι.

Είδαμε μόνο ατομικές ενέργειες, εμπνεύσεις του Σκόκο, το σουτ του Χετεμάι που έφερε το γκολ, σε αυτόν τον τομέα θα δουλέψει η ομάδα; Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας μας μέσα στο παιχνίδι ώστε να απελευθερώσουμε τους παίκτες μας που έχουν το ταλέντο να πάνε ένας εναντίον ενός. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιρνε ο Σκόκο τη μπάλα στα πόδια ήταν δουλεμένος , δεν ήταν τυχαίο. Αναγκαζόμαστε να βάλουμε τους πλάγιους μέσα, να περάσουμε τη μπάλα κάθετα σε αυτά τα σημεία πίσω από τις δύο ζώνες που είχε σχηματίσει ο αντίπαλος και να από εκεί και πέρα να βγάλουμε είτε τους μπακ μας είτε τους φόρ μας με κάθετη κίνηση, όπως έγινε και η φάση του Παυλή για παράδειγμα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και προσπαθούμε και στην προπόνηση είναι και ο ρυθμός μας να είναι πιο γρήγορος και να παίζουμε πιο γρήγορα και να βγάζουμε πολλούς παίκτες από πίσω.

Είδαμε τον Σάββα Γκέντσογλου να παίζει και ως αμυντικός μέσος και ως στόπερ, τον υπολογίζετε και για τις δύο θέσεις; Από αυτό που βλέπω από την προπόνηση ναι τον υπολογίζω και για τις δύο θέσεις αλλά ο Σάββας χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά.

Ο Μπλάνκο πιστεύετε ότι είναι έξω από τα νερά του; Επειδή τον ξέρω ως παίκτη και τον έχω παρακολουθήσει και πέρσι, είναι ένας παίκτης που και πέρσι δεν δημιουργούσε πράγματα έξω από την περιοχή. Είναι ένας παίκτης, όπως λένε στην Αγγλία, περιοχής, όπου οι υπόλοιποι ομάδα θα πρέπει να δουλέψει για αυτόν. Άρα η συμμετοχή του Μπλάνκο και πέρσι δεν ήταν μεγαλύτερη στη δημιουργία του παιχνιδιού αλλά ήταν πολύ μεγάλη στα τελειώματα. Αρα λοιπόν αυτό που πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι είναι να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή με πλαγιοκοπήσεις ή κάθετες πάσες για να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του και φυσικά από τον Blanco δεν περιμένω ούτε την ατομική προσπάθεια εύκολα, ούτε το ένας εναντίον ενός αλλά την εκτελεστική του ικανότητα.

Είδαμε στην αρχική ενδεκάδα έξι νεαρούς παίκτες... Αυτή είναι μια ενδεκάδα που θα τη βλέπουμε και στα επίσημα παιχνίδια; Η ενδεκάδα που βλέπετε δεν είναι πειραματική, είναι η ενδεκάδα που υπολογίζω.

Θα δούμε τον Μπασινά και τον Κυργιάκο στο παιχνίδι με την Ομόνοια; Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, έχουν να διανύσουν χρόνο μπροστά τους, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Ο Κυργιάκος είναι ούτως ή άλλως απαραίτητος από τη στιγμή που έχουμε δύο στόπερ και είναι τραυματίας ο Ζεράλδο. Θα δούμε τον βαθμό ετοιμότητας και θα κρίνουμε ανάλογα. Αλλά για το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολα τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: