ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σχόλιο για τον Διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ

Επίκειται σύμφωνα με δημοσιεύματα η ανακοίνωση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ από τους ορκωτούς ελεγκτές.

Θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις πάνω σε αυτό το θέμα :

1ον Η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών θα πρέπει να δοθεί ΑΥΤΟΥΣΙΑ στην δημοσιότητα και όχι να επιλεχθούν ορισμένα τμήματα από αυτή και να δημοσιοποιηθούν εκλαϊκευμένα. Μόνο όταν δημοσιοποιηθεί η έκθεση ως έχει θα πληροφορηθεί ο κόσμος σωστά. Και το λέω αυτό διότι έχει γραφτεί ότι θα υπάρχει από πλευράς διοίκησης μια εκλαΐκευση της έκθεσης πριν δοθεί σε δημοσιότητα. Αν γίνει αυτό τότε λογικά δημιουργούνται υποψίες .

2ον Να μην μας διαφεύγει ότι ο ελεγχόμενος (δηλαδή το σινάφι του 2004 με τρέχοντα σκυταλοδρόμο τούς Παπά και Νοτιά ) αμείβει τον ελεγκτή δηλ μια εταιρεία ιδιωτικού τομέα για να τον ελέγξει. Δεν ελέγχεται η ΠΑΕ από ένα ανεξάρτητο δημόσιο φορέα. Αλλά έστω κι’ έτσι ας δούμε τι θα προκύψει.

3ον Θα πρέπει να υπάρξουν μηνύσεις για κακοδιαχείριση ή/και απάτη εις βάρος της Α.Ε.Κ. σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια στοιχεία από τον έλεγχο. Διαφορετικά με κανένα τρόπο δεν προστατεύονται τα συμφέροντα της ΑΕΚ και όλη η ιστορία γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Ο έλεγχος γίνεται για να αποδοθούν ευθύνες όχι στα λόγια αλλά μέσω δικαστηρίων. Όπως έγινε και με τον Μάκαρο δηλαδή. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά.

4ον Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστικός έλεγχος δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για καμία μερίδα του σιναφιού του 2004. Ούτε εξαγνισμό από τις πράξεις ή παραλείψεις του παρελθόντος. Είναι καταγεγραμμένο και επίσημο ποιοι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της ΑΕΚ δηλαδή στο όργανο το οποίο αποφασίζει και διαχειρίζεται τους οικονομικούς και μη πόρους της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σίγουρα από τα ανεπίσημα ή/και επίσημα κανάλια επικοινωνίας μέσα στην ΠΑΕ θα είναι γνωστά τα περισσότερα θέματα σε όλους αυτούς του σιναφιού του 2004.Μέχρι τώρα επέλεγαν την σιωπή και την ομερτά. Και όπως λένε η σιωπή είναι συνενοχή. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα από τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου.

ΥΓ : Έσκασε μύτη είδηση περί υψηλότατης και αδικαιολόγητης αμοιβής κάποιου εμπορικού διευθυντή. Επίσης διέρρευσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι τυχαία ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε διαφορά σε ποσά μεταγραφής μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και συλλόγου του εξωτερικού. Άλλα ποσά δηλωνόταν δηλ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και άλλα ποσά στον σύλλογο του εξωτερικού. Σύντομα θα επανέλθουμε για τα συγκεκριμένα θέματα με κάποια σχόλια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι είναι ιδιωτική εταιρεία σημαίνει πως θα ρισκάρουν την φήμη τους και μάλιστα για χάρη της ΑΕΚ;

GPZ είπε...

Η ιστορία βρίθει απο πλαστούς ισολογισμούς και λοιπές οικονομικές καταστάσεις που τους έχουν ελέγξει διάφορες γνωστές και μη εξαιρετέες ελεγκτικές εταιρείες. Οπότε το θέμα της φήμης έχει απαντηθεί από την πείρα και την ιστορία. Όσον αφορά στον έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν προεξοφλώ βέβαια τίποτα ούτε προδικάζω κάτι. Ας δημοσιευτεί ο έλεγχος και έπειτα θα σχολιάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ποια η γνώμη σας για τον διαχειριστικό έλεγχο;
Έπρεπε να δημοσιευτεί αυτούσια;