ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Οι αιθεροβάμονες μπορούν να ελπίζουν ξανά ;


Υποτίθεται ότι διανύουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία, ελπίδα και ανάκαμψη στην σκέψη και στην στάση των ταλαιπωρημένων οπαδών της ομάδας με μπροστάρηδες αλλά και μπροστινούς κάποιους Αδαμίδηδες , Καψήδες Κουδουνες Καπετανακηδες και λοιπούς αλεξιπτωτιστές. Ας δούμε όμως μια συνοπτική εικόνα της ΠΑΕ ΑΕΚ στις μέρες μας με βάση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα σε ποια πλαίσιο που κινείται το σινάφι του 2004 ώστε η επικοινωνιακή πολιτική που ασκούν να μην καταπίνεται αμάσητη.

Α) ΧΡΕΗ
Από τα συνολικά (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) χρέη των 28.310.544,24 όπως εμφανίζονται στον δημοσιευμένο ισολογισμό της ΠΑΕ της 30/6/2005 (δηλ. μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44) φτάσαμε στα 61.301.381,88 του δημοσιευμένου ισολογισμού της 30/6/2009 και στην συνέχεια στα 69.017.613,22 (πόρισμα του πρώτου ελέγχου BDO σελ. 6 ) την 30/11/2009 !!!!! Το άνοιγμα ή αλλιώς η μαύρη τρύπα συμφώνα με το πρώτο πόρισμα της BDO ήταν την 30/11/2009 55.925.474,32 !!!!! από τα 24.523.816,00 του ισολογισμού της 30/6/2005.
Με λίγα λόγια οι σωτήρες και παρά την μοναδική οικονομική στήριξη από τον κόσμο της ΑΕΚ κατόρθωσαν να υπερδιπλασιάσουν την μαύρη τρύπα και τις συνολικές υποχρεώσεις από το 2005 εως το 2009 !!!! . Με λίγα λόγια, ενώ από τα 2.000 εισιτήρια του Ακράτητου φτάσαμε σε ένα μέσο όρο εισιτήριων κοντά στις 20.000 και κάνοντας ταυτόχρονα κατά κύριο λόγο μεταγραφές χαμηλού κόστους μετρίων, φτηνών, ελεύθερων η δανεικών παικτών οι αμέτοχοι σωτήρες υπερδιπλασίασαν τα χρέη και την μαύρη τρύπα. Ύποπτο έως υπερβολικά ύποπτο για να είναι μια απλή κακοδιαχείριση 6ετιας !!!!!!
Να το πούμε και διαφορετικά , τα χρέη δεν υπερδιπλασιάστηκαν μόνα τους ….αυτοί οι ίδιοι κατόρθωσαν και τα υπερδιπλασίασαν παρά την ταυτόχρονη ουσιαστική οικονομική στήριξη από τον μέγα χορηγό τον κόσμο και τις μεταγραφές χαμηλού ή μέτριου κόστους . Τυχαίο ? δεν νομίζω … μια απλή πλην τίμια Κακοδιαχείριση ;;; ΔΕΝ νομίζω ….

Β) ΓΗΠΕΔΟ
Αν στο 2004 είμαστε στο σημείο μηδέν (0) μετά από 6 χρόνια δεν είμαστε στο σημείο μηδέν άλλα στο -10 διότι ο χρόνος είναι χρήμα σε τέτοια θέματα και ο χρόνος που χάθηκε με τις ονειρώξεις τους για μάσα από το γήπεδο (ΟΔΔΥ και λοιπές τοποθεσίες) το μόνο θύμα που έχει είναι η ΑΕΚ και ο κόσμος της. Φυσικά, προεκλογική περίοδο δημοτικών εκλογών διανύουμε αυτή την εποχή οπότε είμαστε μάρτυρες και θύματα ενός καλού παραμύθιασματος και μιας καλής επικοινωνιακής πολιτικής που κάνουν οι … Αδαμιδαρος (προσφιλής προσφώνηση αιθεροβαμόνων ΑΕΚτζήδων) Κουδούνες, Καπατενάκηδες Παπάδες και δεν συμμαζεύεται.

Γ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ
Μια ληστρική σύμβαση έχει υπογραφεί η οποία χρεώνει την ΑΕΚ για χάρη του σωτήρα Νοτιά για να ρεφαρει τα ψίχουλα που έχει βάλει ως τώρα ο επίδοξος ευεργέτης. Η ΑΕΚ εξακολουθεί να μην έχει ΔΙΚΟ ΤΗΣ προπονητικό αλλά να ΜΙΣΘΩΝΕΙ με αδικαιολόγητα υψηλό μίσθωμα ένα προπονητικό με μια ζημιογόνα για την ΑΕΚ (και άρα κερδοφόρα για την εταιρεία συμφερόντων Νοτιά) πολυετή σύμβαση που της στερεί χρηματικούς πόρους για πολλά έτη υπέρ του «ευεργέτη» Νοτιά και εις βάρος της ομάδας φυσικά.


Δ) Ροστερ
Τελικά - μετά απο έξι (6) χρόνια σωτηρίας - δεν είμαστε Τσέλσι, ούτε Μπαρτσα αλλά μια ομάδα με μέτριο ροστερ χαμηλού κόστους ακόμη και για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και απλήρωτο. Ενας Χιμενεθ δεν φέρνει την άνοιξη και κυρίως δεν φέρνει άνοιξη μακράς διαρκείας.
Σύγκριση με ροστερ των δυο άλλων ανταγωνιστών μας περιττό.


Ε) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Το συνάφι του 2004 παρέλαβε μια ΑΕΚ στην 34η θέση της κατάταξης της UEFA και την παρέδωσε στην 82η θέση !!!! Άλλη μια επιτυχία των σωτήρων του 2004 !!!
Κατάταξη UEFA 2004 : http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2004.html
Κατάταξη UEFA 2009 :
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/trank2009.html
τα λόγια και τα σχόλια περιττά.


ΣΤ) Κόσμος
Προσέλαβαν τον άνθρωπο που δίχασε όσο κανένας άλλος τον κόσμο της ομάδας, του ανανέωσαν τον συμβόλαιο και τον έδιωξε η ανικανότητα του. Δεν μας έφτανε ο κοντός μας έφεραν και το βάτραχο να δέσει το θέμα !!!


Ζ ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ανίκανοι και απρόθυμοι να προστατέψουν την ομάδα όλοι έχουμε δει τα αποτελέσματα της αποχής των περιβόητων σωτήρων και από αυτό τον τομέα και το κόστος της. Δεν μας φτάνει που δεν φτιάχνουμε μια αξιοπρεπή ομάδα για βάσιμο πρωταθλητισμό την αφήνουμε και στο έλεος των κάθε κόρακα και της κάθε παράγκας. Έργο αμέτοχων φυσικά.

Κατά τα άλλα οι αμέτοχοι καθώς και οι ευνοούμενοι του Παπα (και όχι μόνο) αλεξιπτωτιστές Αδαμιδης & Σια δεν φείδονται ανακοινώσεων, συνεντεύξεων, επισκέψεων αβάντας σε προεκλογική περίοδο. Φείδονται όμως χρηματοδότησης των χρεών ΤΟΥΣ (δηλαδή των χρεών τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν κατά την περίοδο της …σωτηρίας της ομάδας) και φείδονται ,κλασσικά πλέον, χρηματοδότησης μεταγραφών για πρωταθλητισμό και ας δήλωνε ο μπροστινός Αδαμίδαρος (προσφιλής προσφώνηση αιθεροβαμόνων ΑΕΚτζήδων ) περί νταμπλ και άλλων ανεκδότων στα πλαίσια της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των ΑΕΚτζήδων.

ΥΓ : Εχουν παρελάσει τόσοι και τόσοι μπροστινοί απο το 2004 και μετα...Τι κοντοί, τι Θανόπουλοι, τι Κιντηδες, τι Αδαμιδηδες και λοιποί αλεξιπτωτιστές ...οπότε αναρωτιέμαι στον δύσμοιρο τον Σκλαβενίτη γιατί δεν του δώσαμε μια μικρή έστω ευκαιρία ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: