ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Σπάτα ; ΟΧΙ Ευχαριστώ !!

Μπήκαμε στο νέο προπονητικό της Μεσογαίας ΑΕ συμφερόντων του Νοτιά και από ότι βλέπω οι οπαδοί της ομάδας χαίρονται ιδιαίτερα. Λογικό είναι άλλωστε να χαίρεσαι όταν κοιτάς τη βιτρίνα.

Διότι είτε αγνοούν είτε υποβαθμίζουν το γεγονός ότι το κόστος ενοικίου που πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Μεσογαία ΑΕ (συμφερόντων Νοτιά) είναι υπερδιπλάσιο από αυτό των Θρακομακεδόνων χωρίς να δικαιολογείται από πουθενά αυτός ο διπλασιασμός περίπου του τρέχοντος κόστους ενοικίασης των Θρακομακεδόνων. Δεν δικαιολογείται από πουθενά δηλαδή η χρήση 2 ή 3 γηπέδων να κοστίζει διπλασία από τα αντίστοιχα γήπεδα των Θρακομακεδόνων.

Επιπλέον αυτό το υπέρμετρο ενοίκιο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη (από τους αμέτοχους) υπερχρεωμένη ΠΑΕ στερώντας της έτσι πόρους που θα μπορούσε να τους διαθέσει για παράδειγμα στις μεταγραφές αντί να βοηθάνε το Νοτιά να επιταχύνει την απόσβεση των λίγων ουσιαστικά χρημάτων που έχει δώσει στην ΠΑΕ.

Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν πανηγυρίζω την ενοικίαση μιας πχ γκαρσονιέρας με τίμημα ενοικίου 2.000 ευρώ αντί του εύλογου για παράδειγμα 600 ευρώ. Δεν πανηγυρίζω δηλαδή την υπερχρέωση της ΑΕΚ με παράλογα ενοίκια που ζημιώνουν ακόμη περισσότερο την μελλοντική της πορεία.
Οι χαρές και τα πανηγύρια για αυτούς που δεν γνωρίζουν,για το ΔΣ της Μεσογαία και τον ίδιο τον ..."ευεργέτη" Νοτιά.


Και για οσους θέλουν λίγο περισσότερο ψάξιμο και φρεσκάρισμα της μνήμης τους σχετικά με το προπονητικο ας διαβάσουν και το παρακάτω αρθρο απο το contra της 23/4/2010:

Ποιος χτίζει τα Σπάτα; Μα, η ΑΕΚ φυσικά!


Μια προσεκτική ανάγνωση στους όρους της σύμβασης για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ οδηγεί στο προφανές συμπέρασμα: ότι η ΑΕΚ... χτίζει στον Νοτιά το προπονητικό κέντρο που ο ίδιος χτίζει για την ΑΕΚ.


Μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τις επιλογές των αφεντικών της. Μια πολύ ωραία οικογένεια, που πέρσι σημαίνοντα μέλη της διαφωνούσαν με τους όρους της σύμβασης για το προπονητικό και τώρα, δίχως να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό προς όφελος των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ΑΕΚ, δίνουν και την ψήφο τους.
Τι όνειρο είδε ο Παππάς και από κει που οι όροι της σύμβασης, εξυπηρετούσαν μονάχα την μια πλευρά, ξαφνικά φορτώνει με τη δική του ψήφο (38%) στην ΑΕΚ μια σύμβαση που “μπάζει” από παντού, μονάχα ο ίδιος το ξέρει. Ή μάλλον είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε. Να νιώσουμε την αγωνία του. Για τον Παππά εκείνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσει “ζεστό” τον Νοτιά. Να μην κλείσει εντελώς την κάνουλα από τη Ν.Υόρκη η οικογένεια Νοτιά. Να μην μείνει ολομόναχος στην χρηματοδότηση της ΑΕΚ ο Παππάς. Του περνάει τη σύμβαση την οποία και αυτός και πολλοί ακόμα είχαν αντιμετωπίσει με αρκετή δόση δυσπιστίας, η οποία δικαιολογείται με μια απλή ανάγνωση των όρων της.

Ναι, το γνωρίζουμε όλοι πως είναι ένα έργο ζωής. Είναι ένα έργο με το οποίο μπορεί να αλλάξει επίπεδο η ΑΕΚ (τα μεγαλόπνοα σχέδια, ωστόσο, για τη στέγαση των ακαδημιών και αυριανών πρωταθλητών δεν τα βλέπω να περιγράφονται και τόσο αναλυτικά στη σύμβαση). Είναι ένα έργο που δικαιούται η ΑΕΚ και η ιστορία της.

Τούτη όμως είναι η μια πλευρά (δεν αντιλέγω, η πιο ενδιαφέρουσα) της ιστορίας. Υπάρχει και το άλλο σκέλος, άκρως σημαντικό, που έχει να κάνει με δοσοληψίες. Σου δίνω, μου δίνεις. Και αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν υπάρχει “ευεργεσία Νοτιά”, διότι η ευεργεσία ως γνωστόν είναι μια πράξη χωρίς αντάλλαγμα. Εδώ όμως υπάρχουν και ανταλλάγματα και ρήτρες και ποινές και τόκοι υπερημερίας. Θα μου πείτε, έτσι είναι οι συμβάσεις, θα πρέπει να προβλέπονται όλα, να τηρούνται όλα. Το τυπικόν της ιστορίας. Για το ουσιαστικό, το ηθικό κανείς δεν νοιάζεται.

Για να μην το κουράζουμε πολύ. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν είναι “καλά” ή αν το πληρώνει για “χρυσάφι” η ΑΕΚ. Για το κτίριο και 3 γήπεδα, 60.000 ευρώ τον μήνα νοίκι. Ετησίως 720.000. Και επιπλέον 3,5% αναπροσαρμογή ετησίως. Χωριστά τα λειτουργικά και τα έξοδα συντήρησης, που επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου η ΑΕΚ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πρόβλεψη πόσα θα είναι (έστω κατά προσέγγιση).

Προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικό το ποσό, αλλά δεν έχει σημασία η δική μου γνώμη. Τα γύρω-γύρω είναι που σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι μια σύμβαση... καραβίσια, σαν τον καφέ που πληρώνουμε χρόνια τώρα, δυο και τρεις φορές πάνω, όταν ταξιδεύουμε στη θάλασσα.

Απαιτεί ο Νοτιάς προκαταβολικά το νοίκι. Στις 30 κάθε μήνα το νοίκι του επόμενου μήνα. Τόση μεγάλη εμπιστοσύνη έχει στην ΑΕΚ. Και για κάθε μέρα καθυστέρησης θα παίρνει επιπλέον... 200 ευρώ το 24ωρο. Θέλει και 3 μηνιάτικα μπροστά, λες και νοικιάζει καμιά γκαρσονιέρα στον πρώτο τυχόντα αλλοδαπό, από τον οποίο άντε να πάρεις και δυο ενοίκια μπροστάντζα. Θέλει και 3 εκατομμύρια (η ρήτρα που λέγαμε) αν η ΑΕΚ, μετά την υπογραφή της σύμβασης, αλλάξει γνώμη και δεν παραλάβει προς χρήση το έργο (αν θυμάμαι καλά στην προηγούμενη σύμβαση ήταν μικρότερη αυτή η “ποινή”).

'Έχει και άλλα... πέναλτι (σε βάρος της ΑΕΚ) η σύμβαση, αν δεν παραλάβει εκείνο, το άλλο και το παρακάτω. Η “Μεσογαία” έχει παντού το πάνω χέρι. Αν κάνουμε τους υπολογισμούς, με 720.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, συν την αύξηση του 3,5 % ετησίως, προκύπτει ότι μέσα σε 12 χρόνια η ΑΕΚ θα έχει δαπανήσει λίγο πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ (για το μίσθωμα). Ουσιαστικά δηλαδή θα χτίσει η ίδια στον Νοτιά, το προπονητικό κέντρο που ο ίδιος... χτίζει για την ΑΕΚ! Άλλωστε με δικές τους τιμές ανακοίνωσαν (οι της “Μεσογαίας”) κόστος κατασκευής στα 13 εκατομμύρια.

Και όταν με το καλό περάσει η 12ετία, γεροί να ‘μαστε όλοι και σ' αυτό το διάστημα να αξιωθούν οι νεώτεροι να δουν και να απολαύσουν όσα έχουν ζήσει οι παλαιότεροι, η ΑΕΚ θα έχει χτίσει (πληρώνοντας η ίδια) ένα προπονητήριο για το οποίο δεν γνωρίζει εκ των προτέρων (σήμερα) πως και με ποιο τρόπο θα περιέλθει στην κυριότητα της. Στα 11 χρόνια και 3 μήνες, ο τότε... Αδαμίδης της ΑΕΚ θα ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με τη “Μεσογαία” για να πετύχει συμφωνία εξαγοράς. Χωρίς να είναι γνωστό εκ των προτέρων, πως και πόσο θα εκπέσει το ποσό εξαγοράς συνυπολογίζοντας τα καταβληθέντα μισθώματα. Θολό, ασαφές, αδιευκρίνιστο όλο αυτό το πακέτο, με τρία (υποκειμενικά) κριτήρια.

Όσο για τα στρέμματα, τον Σεπτέμβριο του 2008 ξέραμε για 70. Τότε βεβαίως οι παροχές ήταν δεκαπλάσιες. Προσφάτως μάθαμε για 50. Στη σύμβαση της Παρασκευής θα ορίζονται 33 στρέμματα. Και εξ όσων μαθαίνω δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα άλλα 17, που είναι η δεύτερη φάση του έργου, με τέταρτο γήπεδο, κοιτώνες και άλλα χρηστικά για την ομάδα πράγματα. Προφανώς η δεύτερη φάση των έργων, θα συνοδευτεί με δεύτερη σύμβαση, καινούριο μίσθωμα κτλ.

Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα και επειδή η ΑΕΚ σύρεται να υπογράψει κάτι το οποίο επί της ουσίας κατήγγειλε (πέρσι) ότι ζημιώνει τα συμφέροντα της, μονάχα ένα πράγμα μου 'ρχεται στο μυαλό: Ένας... Κιντής τους χρειαζόταν το μεσημέρι της Παρασκευής στη γενική συνέλευση! Μπορεί να διαφωνήσεις (με τον πρώην του πρώην) σε χίλια δυο πράγματα μαζί του, ένα όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Την εντιμότητα του...


σχετικό link : http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/AEK/270751.html

1 σχόλιο:

Eagle Eye είπε...

Φίλε είσαι λάθος.

Ψάξε λίγο πόσα δίνει η ΠΑΕ για τα γραφεία τα τριτοκοσμικά στην Κηφισιά,πόσα δίνουν για τις ακαδημίες,περίμενε να δείς και τις συμφωνίες με χορηγούς για το προπονητικό και κάτσε ξανασκέψου αν στο ζύγι σου βγαίνουν περισσότερα πάλι τα λεφτά τι είναι καλύτερο;Να τα δίνουμε εκεί ή όπου τα δίναμε τόσα χρονια(μισθούς σε υπαλλήλους φαντάσματα,κινητά,αυτοκίνητα υπαλλήλων,παίχτες αμφιβόλου ποιότητας)

Μόνο και μόνο που θα παίζουν τα πιτσιρίκια εκεί πέρα και το κάθε ταλαντούχο πιτσιρίκι που θα έρχεται να παίξει αντίπαλος θα παρακαλάει να προπονείται και αυτό εκεί πέρα αρκεί για να γλιτώσεις 2 3 Πατσατζόγληδες στο μέλλον)