ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΧΑΝΤΜΠΟΛ : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από δύο παρατάσεις και ένα συγκλονιστικό τελικό η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας 33-31 τον Φίλιππο Βέροιας στο κλειστό των Σερρών!!!

Η ΑΕΚ, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε 33-31 του Φιλιππου Βεροιας μετά από δύο(!) παρατάσεις (27-27 κ.α., 30-30 1η παράταση) στον τελικό του final-4 του Κυπέλλου χάντμπολ Ελλάδας των ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Η «Ένωση» κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο! Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, τόσο ο Φίλιππος, όσο και η ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια, οι Ημαθιώτες κατάφεραν να "ανεβάσουν" την απόδοσή τους και να ξεφύγουν με διαφορά τριών τερμάτων 14-11, όμως δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η Ενωση μείωσε στο γκολ, 14-13.

Η ΑΕΚ είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και, με σερί 8-1, κατάφερε να προηγηθεί 19-15. Ο Δικέφαλος, από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, διατηρώντας μια διαφορά δύο-τριών τερμάτων. Πλησιάζαμε προ το τέλος του αγώνα, με τον Φίλιππο να αντιδρά και, με ένα σερί 4-0, μετέτρεψε το εις βάρος του 25-23 σε 27-25, περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ, μετά από αρκετή ώρα! Ο αγώνας ήταν πραγματικά "διαφήμιση" του αθλήματος, η ΑΕΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε ένα κρίσιμο σημείο 27-27 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της παράτασης, ο Φίλιππος Βέροιας ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, 30-28. Στο δεύτερο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ έφερε ξανά στα ίσα το ματς, περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και, όπως αναμενόταν, θα είχαμε δραματικό φινάλε, καθώς οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση των δέκα λεπτών… Πλέον, είχαμε μπει στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης παράτασης και, για ακόμη μία φορά, το παιχνίδι παρέμεινε ισόπαλο 31-31. Τελικά, αυτή που χαμογέλασε τελευταία, ήταν η ΑΕΚ, η οποία, μετά από ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι, αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, νικώντας 33-31 τον Φίλιππο Βέροιας με τους παίκτες της να έχουν φοβερά ψυχικά αποθέματα και τους 700 ηρωικούς φιλάθλους να κάνουν το κλειστό... Σκεπαστή!

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ


Πηγή : Δικέφαλος

ΑΕΚ - ΧΑΝΤΜΠΟΛ : "ΑΕΚαρα φέρε μας το Κύπελλο..."

Την μεγάλη πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της, εξασφάλισε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/05) η ΑΕΚ στο χάντμπολ. Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη υπερέβαλαν εαυτούς και με την θερμή συμπαράσταση 500 και πλέον "κιτρινόμαυρων" πιστών που μετέτρεψαν τις Σέρρες σε Νέα Φιλαδέλφεια, πήραν στην παράταση περήφανη νίκη επί του Διομήδη Αργους.

Η Ενωση (στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ, καθώς ακολουθεί το ματς του Φίλιππου Βέροιας με τον ΓΑΣ Κιλκίς) επικράτησε 30-28 του Διομήδη Αργους στην παράταση. Εκεί, οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη ήταν ψυχωμένοι και αποφασισμένοι, παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά τον αγώνα, προηγήθηκε νωρίς, αλλά κάποια λάθη στην άμυνα έφεραν το ματς στα ίσια και μετά τον Διομήδη μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΚ αντέδρασε ισοφάρισε σε 24-24 και με ήρωα τον Κουλούρη έφτασε στην παράταση καθώς ο πορτιέρο απέκρουσε πέναλτι. Στην παράταση και πάλι ο Κουλούρης ήταν εκεί και η ΑΕΚ πήρε την ιστορική πρόκριση.

Δεκάλεπτα: (με την ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη) 4-7, 9-11, 15-14 (ημίχρονο), 20-18, 22-21, 24-24 κανονική διάρκεια, Α΄ημίχρονο παράτασης 26-27, 28-30 τελικό

ΑΕΚ: Κουλούρης, Στρμπακ 7, Mπακαούκας 5, Σαμλίδης 3, Κούτσης, Βελιτσιάνος 5, Ανδρώνης, Γερουλάνος, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Ν. 6, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 3, Γρηγοράκης, Κρεμόνας

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ: Χρυσόπουλος, Ρέντας, Μλαντένοβιτς 8, Χατζόπουλος, Βίντιτς, Bλαχοσπύρος, Μουζακιώτης, Τρουπής 4, Βίτενς, Σάβιτς 3, Τσούλος, Γκούλες, Δημητρούλιας 4, Παπακυπριανού 9

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Πηγή : Δικέφαλος



Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

H Πόλις εάλω

H Πόλις εάλω

Ενας χρόνος ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΥΤΙ !!


Σήμερα αυτό εδώ το blog συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. Ένας χρόνος ενασχόλησης με τα δρώμενα στον κόσμο της ΑΕΚ. Ένας δύσκολος χρόνος ,για την ομάδα και τον κόσμο της. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια είτε υπάρχει αυτό το blog είτε όχι να είναι χρόνια ανά(σ)τασης και ανάκαμψης αυτής της ομάδας. Χρόνια αφύπνισης του κόσμου της ομάδας. Χρόνια με τίτλους και μεγέθυνση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα , σε όλα τα αθλήματα. Αυτή η ιστορική ομάδα το δικαιούται και με το παραπάνω.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

29 Μαΐου 1453 : Ημέρα μνήμης και πένθους

“Η πόλις εάλω! Αλίμονον, όμως εάν την αφήσωμεν να αλωθεί εντός μας”


Της Αγια-Σοφιάς

Σημαίνει ο Θιός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγια Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
κι απ΄την πολλήν την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να 'βγει ο βασιλέας,
φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ' αρχαγγέλου στόμα:
"Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα 'αγια,
παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστήτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μόν' στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να 'ρτουνε τρία καράβια°
το 'να να πάρει το σταυρό και τ' άλλο το βαγγέλιο,
το τρίτο το καλύτερο, την άγια τράπεζά μας,
μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν".
Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες.
"Σώπασε κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζεις,
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας είν
αι".











Πληροφοριες σχετικές με την Αλωση της Πόλης εδώ : http://www.hri.org/MPA/gr/other/1453/index.html

ΑΕΚ - ΧΑΝΤΜΠΩΛ : Δίψα για την κούπα !

Η ΑΕΚ ταξιδεύει για τις Σέρρες ενόψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (30-31/05). Ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε για το φάιναλ φορ "Στόχος μας δεν είνα άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να φτάσουμε στην κατάκτηση αυτή πρέπει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα το γηπεδικό που μας ταλαιπώρησε να μην έχουμε στο μυαλό μας όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν αυτή την χρονιά. Πιστεύω πως με την συμπαράσταση των φιλάθλων μας θα έχουμε τη θετική ενέργεια. Όπλα μας είναι η ο κόσμος μας, η δίψα για τίτλο και η αγωνιστικότητα που μας διακρίνει. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και αξίζει αυτό τον τίτλο πέρα από τις όποιες δυσκολίες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δεν ήταν κίνητρο για εμάς. Εμείς τον στόχο αυτό, τον είχαμε από την πρώτη στιγμή της χρονιάς", ενώ ο Γιώργος Ασαρίδης είπε "Πιστεύω θα γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση. Στόχος της ΑΕΚ είναι το κύπελλο. Εμείς είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη γηπέδου είναι άθλος που φτάσαμε στο φαϊναλ φορ. Είμαστε μια ομάδα που μας δένει το πείσμα. Είμαστε μια καλή παρέα".

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Πηγή : Δικέφαλος


Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ : Διεθνής επιτυχία για τον Ροβάκη


Νέα τεράστια επιτυχία για το ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ! Ο Δημήτρης Ροβάκης ανέβηκε στο βάθρο της κορυφής στην Πορταριά της Μαγνησίας στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 4η αγωνιστική του Διεθνούς Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας "Outsports". Ο Ενωσίτης πρωταθλητής έκοψε πρώτος νήμα στην κατηγορία 30-39 ετών έχοντας να αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους. Ο χρόνος του Ροβάκη (2:40) είναι εξαιρετικός αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες της διαδρομής. Στην αναμέτρηση συμμετείχαν και συναγωνίστηκαν ο πρωταθλητής Ελλάδας Περικλής Ηλίας και σημαντικά ονόματα της ποδηλασίας από την Σερβία, την Ουκρανία ακόμη και τη Βραζιλία.

Ο Ροβάκης με δηλώσεις του στο επίσημο site του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ λίγο μετά την ολοκλήρωση του σκληρού αγώνα σχολίασε: "Ήταν η πιο δύσκολη διαδρομή από τις 4 που έχουμε συμμετάσχει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Διεθνούς Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας. Είχαμε συμμετοχές από μεγάλα ονόματα και αυτό ανέβασε την ποιότητα του αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από την δική μου εμφάνιση. Φυσικά κάθε φορά υπάρχει και καλύτερα. Προπονούμαι πάντα σε εντατικούς ρυθμούς για να είμαι αγωνιστικά έτοιμος για τέτοιου είδους αγώνες. Είμαι χαρούμενος που η ΑΕΚ η οποία μέχρι πέρυσι δεν είχε καν συμμετοχή σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας έχει κερδίσει τόσα μετάλλια μέχρι σήμερα στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν".

Από κει και πέρα, ο Χρήστος Μυλωνάς επιβεβαίωσε την συνεχή αγωνιστική του άνοδο κατακτώντας στην τέταρτη θέση της κατηγορίας 30-35. Πιο πίσω μέσα στην πρώτη οκτάδα ο Θανάσης Τσούλος με χρόνο 3 ώρες και οκτώ λεπτά. Πολύ καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη είχε και ο Στέλιος Μανώλαρος ο οποίος ταξίδεψε από την Σάμο όπου διαμένει μόνιμα για την συμμετοχή. Ο Μανώλαρος που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου στο τέλος Ιουνίου τερμάτισε πέντε λεπτά μετά τον Τσούλο και βρίσκεται σίγουρα μέσα στην δεκάδα.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ


Πηγή : Δικέφαλος

Περισσότερα εδώ

ΑΕΚ : Εκπροσώπηση στην Ελπίδων


Τέσσερις ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ κάλεσε ο Νίκος Νιόπλιας στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για την προετοιμασία της για τον αγώνα με τη Λιθουανία (06/06) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Συγκεκριμένα πήρε ανάμεσα στους 26 παίκτες τους Βασίλη Πλιάτσικα, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Σάββα Γκέντζογλου και Μιχάλη Παυλή, ενώ κάλεσε εκ νέου και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που είναι μέλος και της πρώτης ομάδας.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, αλλά οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης θα ενσωματωθούν μετά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στις 31 Μαΐου. Μία ημέρα νωρίτερα η εθνική θα δώσει φιλικό με την Κύπρο στον Αγιο Κοσμά.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Πηγή : Δικέφαλος

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ : ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ


Την άνοδο στην Α’ εθνική "σφράγισε" (11/05) η ΑΕΚ κερδίζοντας 10-5 (ημίχρονο 7-3) την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων στα πλέι οφ για τον επαναληπτικό και παράλληλα προκρίθηκε στον τελικό της Β’ εθνικής. Ετσι, η Ενωση στην δεύτερη σεζόν της λειτουργίας του τμήματος ποδοσφαίρου Σάλας θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Τα γκολ του αγώνα: 3’ Σκυβαλάκης (0-1), 7’ Σκυβαλάκης (0-2), 8’ Γαλούσης (1-2), 10’ Ρουμελιώτης (1-3), 12’ Σκυβαλάκης (1-4), 13’ Καπούτσος (1-5), 15’ Χονδροματίδης (2-5), 16’ Ζητούνης Η.Β. (3-5), 18’ Κριτσωτάκης (3-6), 19’ Κριτσωτάκης (3-7), 22’ Χάρακας (4-7), 24’ Κριτσωτάκης (4-8), 26’ Σκυβαλάκης (4-9), 28’ Ζητούνης Η.Β. (5-9), 39’ Κριτσωτάκης (5-10).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ: Παπούδης, Ζητούνης Η.Β., Χρήστου, Χάρακας, Μαχαίρας, Χονδροματίδης, Ζητούνης Η.Δ., Γαλούσης, Λιακάτης.

ΑΕΚ: Παπαδήμας, Κριτσωτάκης, Μηλαδόπουλος, Αλεξιάδης, Σκυβαλάκης, Μαντούκας, Καπούτσος, Μάρκου, Ιατρού, Σούλης, Ρουμελιώτης, Κωστόπουλος.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Πηγή : Δικέφαλος

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΜΠΑΣΚΕΤ : Τρία εκατ. ευρώ τα χρέη της ΚΑΕ

"Με κύρια ευθύνη του Γιάννη Φιλίππου η ΑΕΚ έχει φτάσει να χρωστά αυτήν την στιγμή τρία εκατ.ευρώ. Τόσο είναι το χρέος της Ενωσης μετά και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου υπολογισμένο με αυτό που έχει διακανονιστεί με την Εφορία. Ήταν μεγαλύτερο, αλλά η νυν διοίκηση κλήθηκε να πληρώσει κάποια χρήματα που οφειλόντουσαν από παλαιότερα χρόνια. Για αυτό και τώρα δυσκολεύεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της στους παίκτες της φετινής ομάδας.

Η ΑΕΚ έχει μία θηλιά στον λαιμό της και αν δεν βοηθήσουν κάποιοι επιχειρηματίες τους Μπάμπη Καραμανλή και Βασίλη Βάσσιο θα δυσκολέψει πολύ η κατάσταση τους επόμενους μήνες. Οσο για τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτά τα χρέη συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τα γιαουρτάκια του βλέποντας την Βασίλισσα να ζει με τεχνητές αναπνοές…

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ "


Πηγή : Δικέφαλος

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ολυμπιακός : Agaphtoi oloi Kalhnyxta


Δεν έγινε το θαύμα για το οποίο μιλάει ο Θανόπουλος στην επιστολή του η οποία διέρρευσε πρόσφατα .Χάθηκε λοιπόν άλλη μια εφήμερη χαρά.. Και μάλιστα στο τέλος του περιβόητου πενταετούς πλάνου, στο τέλος του πλάνου που προέβλεπε να είμαστε Chelsea,στο τέλος του πλάνου που προέβλεπε το καλύτερο ροστερ όλων των εποχών. Πικράθηκε πολύ ο κόσμος της ΑΕΚ βλέποντας να χάνεται μέσα από τα χέρια του αυτή η εφήμερη χαρά ενώ η ομάδα προηγούνταν αρκετά νωρίς με 2-0. Πικράθηκε ο κόσμος γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι όλοι αυτοί οι αμέτοχοι που βρεθήκαν στα διοικητικά της και στο μετοχικό της κεφάλαιο έκαναν ότι έκαναν με μισή καρδιά και με μισά λεφτά. Πικράθηκε γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι στο μονό τομέα που διέπρεψαν ήταν ο επικοινωνιακός. Στο παραμύθιασμα δηλαδή. Σε όλα τα αλλά όχι απλά υπάρχει ανεπάρκεια αλλά είναι και επικίνδυνοι. Όλο αυτό το τιμ (του Νικολαΐδη –πάντα- συμπεριλαμβανομένου) που ακούει στο όνομα «ομάδα Ντέμη» το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει πολύ μεγάλα χρέη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .Χρέη που δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν. Ειδικά με αυτό το ροστερ και με αυτές τις εισροές χρημάτων .

Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμα και αν κατακτούσαμε αυτήν την μικρή και εφήμερη χαρά τα χρέη που οι αμέτοχοι δημιούργησαν υπάρχουν ,όσο περνά ο καιρός μεγαλώνουν και αναζητάνε χρηματοδότη για να τα καλύψει. Τα χρέη που δημιούργησαν από το 2004 και μετά είναι η θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Είναι η θηλιά που της έβαλαν οι αμέτοχοι και η κάλυψη τους είναι η λύση που θα δώσει μια από τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει η ΑΕΚ πραγματικά μεγάλη ομάδα όπως της αξίζει.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Εύχομαι αυτή η απώλεια της εφήμερης χαράς του κυπέλου Ελλάδας να είναι η αρχή του τέλους των αμέτοχων, η αρχή του τέλους μιας διοίκησης και ενός μετοχικού σχήματος που δεν οδηγεί την ΑΕΚ πουθενά ή – καλύτερα- που οδηγεί την ΑΕΚ προς τα πίσω . Η αρχή του τέλους μια διοίκησης και ενός μετοχικού σχήματος που –μέσω της επιστολής Θανόπουλου- ομολογεί ότι την έκανε προβληματική (!!!!) μέσα σε 5 χρόνια και μετά το άρθρο 44 !!!!

Κλείνοντας φαντάζομαι τον Θανόπουλο να στέλνει μια επιστολή μετά την απώλεια της εφήμερης χαράς του κυπέλλου ως εξής :
« Agaphtoi oloi kalhnyxta
Telika den egine to thayma kai xasame to kypelo. To kalytero pou exoume na kanoume einai na apoxwrhsoume.Aw mhn ksexname oti katanthsame thn AEK ksana provlhmatikh.
GIA TO KALO THS AEK ………. O NOON NOEITO………”