ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΧΑΝΤΜΠΟΛ : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από δύο παρατάσεις και ένα συγκλονιστικό τελικό η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας 33-31 τον Φίλιππο Βέροιας στο κλειστό των Σερρών!!!

Η ΑΕΚ, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε 33-31 του Φιλιππου Βεροιας μετά από δύο(!) παρατάσεις (27-27 κ.α., 30-30 1η παράταση) στον τελικό του final-4 του Κυπέλλου χάντμπολ Ελλάδας των ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Η «Ένωση» κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο! Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, τόσο ο Φίλιππος, όσο και η ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια, οι Ημαθιώτες κατάφεραν να "ανεβάσουν" την απόδοσή τους και να ξεφύγουν με διαφορά τριών τερμάτων 14-11, όμως δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η Ενωση μείωσε στο γκολ, 14-13.

Η ΑΕΚ είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και, με σερί 8-1, κατάφερε να προηγηθεί 19-15. Ο Δικέφαλος, από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, διατηρώντας μια διαφορά δύο-τριών τερμάτων. Πλησιάζαμε προ το τέλος του αγώνα, με τον Φίλιππο να αντιδρά και, με ένα σερί 4-0, μετέτρεψε το εις βάρος του 25-23 σε 27-25, περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ, μετά από αρκετή ώρα! Ο αγώνας ήταν πραγματικά "διαφήμιση" του αθλήματος, η ΑΕΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει σε ένα κρίσιμο σημείο 27-27 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της παράτασης, ο Φίλιππος Βέροιας ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, 30-28. Στο δεύτερο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ έφερε ξανά στα ίσα το ματς, περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και, όπως αναμενόταν, θα είχαμε δραματικό φινάλε, καθώς οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση των δέκα λεπτών… Πλέον, είχαμε μπει στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης παράτασης και, για ακόμη μία φορά, το παιχνίδι παρέμεινε ισόπαλο 31-31. Τελικά, αυτή που χαμογέλασε τελευταία, ήταν η ΑΕΚ, η οποία, μετά από ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι, αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, νικώντας 33-31 τον Φίλιππο Βέροιας με τους παίκτες της να έχουν φοβερά ψυχικά αποθέματα και τους 700 ηρωικούς φιλάθλους να κάνουν το κλειστό... Σκεπαστή!

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ


Πηγή : Δικέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: