ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Τι έγινε στην ΓΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (29-3-2009)

Πάνω σε δύο άξονες πραγματοποιήθηκε η σημερινή (29/03) Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο ξενοδοχείο "CROWNE PLAZA" παρουσία περίπου 300 φιλάθλων του δικεφάλου. Ο ένας ήταν η προσπάθειας επιστροφής της Ενωσης στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας μέσω της κατασκευής γηπέδου και ο δεύτερος οι οικονομικές "αμαρτίες" του παρελθόντος στον σύλλογο. Συγκεκριμένα, υπεψηφίστηκαν οι οικονομικοί και διοικητικοί απολογισμοί της νέας διοίκησης από το καλοκαίρι του 2008, ενώ αυτοί της περασμένης καταψηφίστηκαν.

"Οι ταμειακές διευκολύνσεις πέρασαν τη θηλιά στο σωματείο και θα κρατάνε την ΑΕΚ αιχμάλωτη για πολλά χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζητάνε ακόμα τα λεφτά τους αλλά θα τα ζητήσουν όταν τα χρειαστούν. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση των κατασχετηρίων και των εξωδίκων. Εννοείται ότι κάναμε λάθη και θα κάνουμε. Θέλουμε μια παρέα, θέλουμε κάποιους φίλους ή θέλουμε μια ομάδα που θα στηρίξει οικονομικά το πράγμα. Το μόνο που θέλω είναι να έρθει ένας "ίδης" που θα μας δώσει μια κλοτσιά και να φύγουμε. Το έχω ξαναπεί δεν είναι η θέση μας εδώ. Έχουμε κάνει πολλές δουλειές. Αγαπώντας την ΑΕΚ ένα πράγμα δεν μπορέσαμε να γίνουμε. Να γίνουμε οδοντίατροι. Οι στόχοι, οι φιλοδοξίες και τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ. Το 10.000 μέλη ισχύει και παραμένει. Τα μέλη της ΑΕΚ αυτή την στιγμή περνάνε τα 5.000 μέλη. Μέσα από τις διαφωνίες και τις αντίθετες απόψεις θα την οδηγήσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σε εννιά μήνες αναστατώσαμε το σύμπαν και βάλαμε πάλι το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια στο προσκήνιο. Ο σκοπός είναι να προσεγγίζουμε ανθρώπους που θα χαρίζουν. Να καταλάβετε ένα πράγμα, την επόμενη Γενική Συνέλευση να μην την κάνουμε σε αυτό το ξενοδοχείο αλλά στο γήπεδο μας. Με την ΠΑΕ θα τα πούμε την Τρίτη. Εδώ και ένα χρόνο η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πέσει στα πόδια του Μελισσανίδη. Η ΠΑΕ πνέει τα λοίσθια και εμφανίζονται ως υπηρεσιακοί. Ο Ανατολιωτάκης είχε καλές προθέσεις αλλά περιτριγυρίστηκε από λαμόγια. Στο θέμα του γηπέδου είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να σέρνουμε το χορό. Η ΑΕΚ σαν ιδεολογία πέθανε, λυπάμαι που το λέω" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και ηγέτης της Original Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ερασιτεχνικής Βασίλης Τόγελος που τόνισε "Βρήκαμε κάποιες εκχωρήσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση προς το πρόσωπο του κ. Ανατολιωτάκη με αποτέλεσμα να μην έχουμε πόρους και έσοδα για το σωματείο. Βρήκαμε πολλά χρέη, σε γήπεδα, προπονητές, αθλητές, ταβέρνες, βιβλιοπωλεία. Βρήκαμε δυο τρεις βαλίτσες με εξώδικα και αγωγές. Βάλαμε ορκωτούς λογιστές για να ελέγξουν την τελευταία τετραετία για να δούμε τι οφείλει η ΑΕΚ και σε ποιόν. Βήμα δεύτερο ήταν να προστατεύσουμε τα έσοδα μας. Με την ΠΑΕ ΑΕΚ για το 10% είμαστε στα δικαστήρια. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχουμε την ευτυχία να έχουμε δέκα ανθρώπους που κάνουν δωρεές και όχι δάνεια. Προτείνουμε την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού της πρώτης περιόδου και την υπερψήφιση του απολογισμού από την Ιούλιο και έπειτα. Έχουμε προτείνει στον Ανατολιωτάκη ρύθμιση να παίρνει το 50% σαν επιστροφή ταμειακής διευκόλυνσης και δεν το δέχτηκε. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί του αλλά δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μια λύση. Το σωματείο χρωστάει πάνω από 3,5 εκ ευρώ. Για το δικαστήριο η θέση μας είναι πάγια. Δεν συμβιβαζόμαστε και δεν δεχτήκαμε το ποσό που μας πρότειναν. Συνεχίζονται τα δικαστήρια για το σήμα, έχουμε κερδίσει την πρώτη μάχη και έρχονται άλλες έντεκα για το σήμα". Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ανδρέας Ανατολιωτάκης δεν παρέστη και έστειλε μία επιστολή που διαβάστηκε.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Πηγή : Δικέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: