ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη Θανόπουλου : Φώτισε -έστω και ελάχιστα- πίσω από την βιτρίνα


Παραχώρησε ο Θανοπουλος άλλη μια συνέντευξη, μια συνέντευξη που προανήγγειλε την αποχώρηση του. Έκανε την αυτοκριτική του και επιβεβαίωσε πολλά από όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς από τον τύπο έντυπο ηλεκτρονικό ή άλλης μορφής. Άφησε θετικές εντυπώσεις από οτι λένε. Παρ’ όλα αυτά τα χρέη ΤΟΥΣ παραμένουν χρέη, το πρόβλημα ύπαρξης της ομάδας εξακολουθεί να ισχύει και να υφίσταται και μετά την συνέντευξη. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε σαν μοναδική (;) λύση κάποιον Κοζώνη που ακόμη και σήμερα, μετά από τόσο καιρό η οικονομική του επιφάνεια παραμένει θολή και ως εκ τούτου αμφισβητήσιμη.


Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση που δεν ακούγεται από κανένα: αποπληρωμή των χρεών ΤΟΥΣ και αποχώρηση των α-μετόχων Σε αυτό το τραγικό χάλι μας έφεραν ο Νικολαΐδης και η α-μετοχη ομάδα του : Κοζωνης ή πρωτοδικείο. Και ενω το χρήμα του κοσμου εμπαινε στα ταμειο της ομάδας με πρωτοφανείς ρυθμούς και ποσά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την τραγική κατάσταση που είμαστε τώρα ο Θανόπουλος την χαρακτήρισε πολύ καλύτερη από το 2004 μόνο που η σύγκριση αυτή είναι γελοία .Αρκεί να σκεφτεί κάνεις ότι με τόσα χιλιάδες διαρκείας και με τόσο ζεστό χρήμα που εισέρευσε από το υστέρημα του κόσμου της ΑΕΚ επί πέντε ολόκληρα χρόνια που θα μπορούσαμε να ήμαστε αν δεν υπήρχε η κακοδιαχείριση (που χρήζει σοβαρότατου έλεγχου και αποδόσεων τυχόν ποινικών ευθυνών) .Και είναι ευνόητο ότι η ΑΕΚ ,η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ( και όχι μόνο) θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ ψλα αν αντικαθιστούσαμε την κακοδιαχείριση με την σωστή διαχείριση. Πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά μπήκαν όλη αυτή την πενταετία και θα πρέπει να διερευνηθεί που «επενδύθηκαν». Λανθασμένα μιλάει ο Θανοπουλος για λάθη και απειρία στην διαχείριση των χρημάτων του υστερήματος του κόσμου της ΑΕΚ και των άλλων εσόδων της ομάδας. Τόσα πολλά λεφτά, για πέντε ολόκληρα χρόνια και να είμαστε σε σημείο όπου ακούγεται όλο και πιο έντονα η πιθανότητα πρωτοδικείου ;; την στιγμή που θα έπρεπε η ομάδα να είναι πραγματικά δυνατή και υπολογίσιμη σε Ελλάδα και Ευρώπη ;; Ας το ψάξει καλύτερα ο Θανόπουλος .Γιατί μπορεί και να μην έγιναν λάθη επί πέντε συναπτά έτη …Όσο για τα χρέη και πάλι ο Θανόπουλος δεν έδωσε την πραγματική εικόνα. Είναι πολύ μεγαλύτερα. Στις 30/6/2008 τα συνολικά χρέη ήταν 45.848.381,34 εκατ (σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό)και άνοιγμα συνολικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα 37.064.499,33 από το οποίο άνοιγμα τα 15.500.000 περίπου ήταν βραχυπρόθεσμα. Αυτά στις 30/6/2008.Και έρχεται η χρονιά 2008-2009, η υπερβολικά ζημιογόνα χρονιά του αποκλεισμού από τον Αύγουστο και της μειωμένης προσέλευσης. Σίγουρα μια ζημιογόνα χρονιά επιβαρύνει τα χρέη της χρονιάς 2007-2008, χρέη με τα οποία μπαίνει η ΑΕΚ στην σαιζόν 2008-2009. Ειδικά όταν δεν έχει γίνει καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Περιμένουμε την δημοσίευση του ισολογισμού αυτής της χρονιάς (2008-2009) το αργότερο μέχρι 10 Δεκεμβρίου…

Μίλησε και ο Νικολαΐδης ,ο θιγμένος Νικολαΐδης, ο θλιβερός Νικολαΐδης . Ότι και να λέει όμως πλέον είναι λόγια του αέρα ,πέφτουν στο κενό. Οι πράξεις ,τα χρέη και τα εξώδικα φωνάζουν δυνατά και δεν σβήνονται. Ούτε από την ιστορία ούτε από την συνείδηση του κόσμου. Κακό πράγμα η φιλαργυρία, η ματαιοδοξία και η αλαζονεία και το ψέμα αγαπητοί αναγνώστες …..

ΥΓ : τα 40(;;;) κάποιου από το Σικάγο τα συζητάμε έστω και μέσω προφορικής γνωστοποίησης από δικηγόρους. Τα 70 όμως όχι ….


ΥΓ2 : Οι ευθύνες είναι ΙΣΕΣ και τόσες των αμέτοχων που εξουσιοδότησαν τον Νικολαΐδη για νε λευκώ διαχείριση (μεταξύ των άλλων και του υστερήματος του κόσμου της ΑΕΚ) όσο και του εξουσιοδοτημένου Νικολαΐδη. Εξουσιοδοτών και εξουσιοδοτούμενος αμοιβαία υπεύθυνοι. Και υπόλογοι έναντι όποιου κριτή .Και με πρώτο κριτή το κόσμο της ΑΕΚ. Γελοία η αποποίηση ευθυνών από οποιοδήποτε αμέτοχο ενεργό ή ανενεργό.

ΥΓ3 :Και ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας …έμπρακτα όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: