ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΧΟΥΛΙΓΚΑΝ της 28-9-2008 (απο Scorelive)

ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ

Ο αγώνας (ως συνήθως) συνεχίζεται. Τελικά δε τα καταφέραμε στη Θέρμη. Αν είχαμε κόσμο όπως μου’ στειλε και σε μήνυμα ο Κώστας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν πειράζει όμως. Όλη αυτή η προσπάθεια των 250.000 ευρώ σε κατασχετήρια. Των 850.000 σε δίκες που εκκρεμούν και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα θα μας ξεφυτρώσει κανένα πρωινό με έχει «μαγέψει».

Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι χωρίς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αντέξουμε. Αν πάλι γίνει κανένα θαύμα, έχει καλώς. Ξέρεις τι είναι δικά σου λεφτά να μη σ’ αφήνει ο Ανατολιωτάκης να τα πάρεις; 162 άνθρωποι που ψήφισαν στις εκλογές τον κυρ Ανδρέα μπορούσαν άραγε να φανταστούν ποτέ τι κρυβόταν από πίσω;

Μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι ακόμα και από εποχής Νικόστρατου η ΑΕΚ χρωστάει σχεδόν σε όλη τη Φιλαδέλφεια; Μ’ αρέσει που θέλουμε να φτιάξουμε και το γήπεδο. Εμείς οι ξεβράκωτοι. Οι ξυπόλητοι πρίγκιπες των 35 ευρώ. Και των μεγάλων οραμάτων. Ξέρω πως οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό το κομμάτι θα έχετε πρόβλημα που δεν πήγαμε στη Νέα Σμύρνη. Όταν τα φωνάζαμε δυο χρόνια πριν μας αποκαλούσατε γραφικούς και πως το μόνο που μας ένοιαζε ήταν τα εισιτήρια.

Ο ρόλος του οργανωμένου οπαδού είναι να ακολουθεί την ομάδα του παντού και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην την αφήνει μόνη. Και ο ρόλος του ανοργάνωτου προέδρου είναι αφού δεν μπορεί να μετατρέψει σε ιδιωτικό στρατό τους οργανωμένους οπαδούς να προσπαθεί να πείσει το ευρύτερο κοινό ότι δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς, ότι μόνο κακό κάνουν στην ομάδα και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διοικούν και να κάνουν κουμάντο.
Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης βέβαια και την περίπτωση της Τούμπας δυο εβδομάδες πριν την είχαμε χάσει με τις ηλιθιότητες που κάναμε στο Χαριλάου, προσφέροντας τότε πολύτιμες υπηρεσίες στον Νικολαΐδη. Τώρα βλέποντας και αποβλέποντας ο Ντέμης αποφάσισε να πηγαίνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτή η υπόθεση έχει χαθεί προ πολλού φυσικά αφού όπως δείχνουν τα πράγματα οι δικοί μας οι νεολαίοι περισσότερο ενδιαφέρονται για τον τσαμπουκά της υπόθεσης, παρά για την ουσία του προβλήματος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά υπογράφηκε και το συμφωνητικό για το Σπόρτινγκ, το οποίο ευτυχώς είναι μικρό και όποιος κάνει την μαλακία θα έχει πάνω του καρφωμένα δυο χιλιάδες μάτια. Γιατί τόσο πρέπει να είναι τα μάτια σε κάθε αγώνα που θα κλαίνε από χαρά ή από λύπη.
Χθες το βράδυ όντως υπήρχε πρόβλημα. Ευχάριστο όμως.
Αφού εκεί στην Απομάχων είχα απέναντί μου όλα αυτά τα παιδιά που καλούνται φέτος να την ανεβάσουν μαζί με εμάς στην Α1. Κάθε φορά που πάω στο ΟΑΚΑ και βλέπω 15 και 20 χιλιάδες κόσμο, εκνευρίζομαι όταν βλέπω στη λίστα μητρώου των μελών του σωματείου όταν προσπαθούμε με τα χίλια ζόρια να αγγίξουμε το 4.000.

Προχθές μάλιστα που διάβασα σε μια εφημερίδα ότι μαζεύτηκαν 500 άνθρωποι σε ένα ΑΕΚshop για να δουν από κοντά τον Σκόκο, ενώ με τον Διομήδη με το ζόρι ήμασταν 200, κατάλαβα γιατί πολύ δύσκολα θα γίνει γήπεδο της ΑΕΚ οπουδήποτε και απ’ οποιονδήποτε. Και μια και θίξαμε το θέμα, εντάξει οι εφημερίδες κάνουν τη δουλειά τους και γράφουν μαλακίες, εμείς γιατί τις πιστεύουμε; Μήπως γιατί είμαστε μαλάκες σε τελική ανάλυση;
Μήπως γιατί είμαστε αφελείες; Υπάρχει έστω και ένας ΑΕΚτζής που δεν έχει καταλάβει πως το πρόβλημα δεν είναι που θα γίνει το γήπεδο αλλά ποιος θα το κάνει; Σοβαρό πρόβλημα στην ιστορία «γήπεδο ΑΕΚ», έχει να κάνει με αυτό ακριβώς το ερώτημα. Όσοι δεν θέλουν να το καταλάβουν σίγουρα χαλάνε τα λεφτά τους αγοράζοντας εφημερίδες. Αυτή την ώρα το πούλμαν (με τους παίκτες και όχι με μας) θα κοντεύει τη Λάρισα. Λίγο πριν παίξαμε και ένα φιλικό στο βόλεϊ ενώ στο Γέρακα δειλά – δειλά πρωτοεμφανίζεται ένα άλλο τμήμα του σωματείου.

Γιωργάκη συμφωνώ μαζί σου, και εγώ γουστάρω ενάντια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά με τους χορηγούς τι θα γίνει; Ενάντια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και με χορηγούς δεν γίνεται Γιωργάκη…

Η λίστα για την Καλαμάτα άνοιξε, την Τρίτη θα έχουμε στα χέρια μας όλα τα διαρκείας που μας λείπουν. Τα ακριβά του μπάσκετ αλλά και αυτά του χάντμπολ και του βόλεϊ. Λυπάμαι για το ειδησεογραφικό του σημερινού κομματιού αλλά το άλλο Σάββατο θα διορθώσουμε την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: