ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΑΕΚ : Τότε που έπαιζαν για την φανέλα



Τους ανθρώπους που στις 4 Απριλίου του 1968, σαράντα χρόνια πριν, οδήγησαν την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης τίμησε την Τετάρτη (25/06) σε ειδική εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, η Νομαρχία Αθηνών.



"Ήταν η πρώτη μεγάλη διάκριση του ομαδικού ελληνικού αθλητισμού και συνάμα πολύ σημαντική. Ήταν άλλες οι εποχές τότε. Δεν υπήρχαν οικονομικά κίνητρα για τους παίκτες. Έπαιζαν μόνο για τη φανέλα", σημείωσε ο Νομάρχης Γιάννης Σγουρός.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης προσέθεσε: "Η ΑΕΚ άνοιξε το δρόμο των επιτυχιών. Έδωσε ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό. Έζησα αυτή την ομάδα τόσο ως αντίπαλος, όσο και ως οπαδός. Χαίρομαι που η Νομαρχία τιμά αυτή τη θρυλική ομάδα".

Εκ μέρους των παικτών, ο Γιώργος Αμερικάνος σχολίασε: "Με λύπη σας λέω πως τώρα σας χρειαζόμαστε. Θέλουμε τη στήριξή σας. Σας θέλουμε δίπλα σας. Τότε μπαίναμε πάντα για να νικήσουμε. Είχαμε αγάπη για τη φανέλα και τον κόσμο. Με τέτοιο κόσμο δεν ήταν δυνατό να χάσουμε με τίποτα. Ακόμη κι αν ξαναγεννιόμουνα τότε θα ήθελα να γεννηθώ. Σε αυτή την εποχή".


Πηγή : contra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: