ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη Θανόπουλου : Φώτισε -έστω και ελάχιστα- πίσω από την βιτρίνα


Παραχώρησε ο Θανοπουλος άλλη μια συνέντευξη, μια συνέντευξη που προανήγγειλε την αποχώρηση του. Έκανε την αυτοκριτική του και επιβεβαίωσε πολλά από όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς από τον τύπο έντυπο ηλεκτρονικό ή άλλης μορφής. Άφησε θετικές εντυπώσεις από οτι λένε. Παρ’ όλα αυτά τα χρέη ΤΟΥΣ παραμένουν χρέη, το πρόβλημα ύπαρξης της ομάδας εξακολουθεί να ισχύει και να υφίσταται και μετά την συνέντευξη. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε σαν μοναδική (;) λύση κάποιον Κοζώνη που ακόμη και σήμερα, μετά από τόσο καιρό η οικονομική του επιφάνεια παραμένει θολή και ως εκ τούτου αμφισβητήσιμη.


Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση που δεν ακούγεται από κανένα: αποπληρωμή των χρεών ΤΟΥΣ και αποχώρηση των α-μετόχων Σε αυτό το τραγικό χάλι μας έφεραν ο Νικολαΐδης και η α-μετοχη ομάδα του : Κοζωνης ή πρωτοδικείο. Και ενω το χρήμα του κοσμου εμπαινε στα ταμειο της ομάδας με πρωτοφανείς ρυθμούς και ποσά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την τραγική κατάσταση που είμαστε τώρα ο Θανόπουλος την χαρακτήρισε πολύ καλύτερη από το 2004 μόνο που η σύγκριση αυτή είναι γελοία .Αρκεί να σκεφτεί κάνεις ότι με τόσα χιλιάδες διαρκείας και με τόσο ζεστό χρήμα που εισέρευσε από το υστέρημα του κόσμου της ΑΕΚ επί πέντε ολόκληρα χρόνια που θα μπορούσαμε να ήμαστε αν δεν υπήρχε η κακοδιαχείριση (που χρήζει σοβαρότατου έλεγχου και αποδόσεων τυχόν ποινικών ευθυνών) .Και είναι ευνόητο ότι η ΑΕΚ ,η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ( και όχι μόνο) θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ ψλα αν αντικαθιστούσαμε την κακοδιαχείριση με την σωστή διαχείριση. Πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά μπήκαν όλη αυτή την πενταετία και θα πρέπει να διερευνηθεί που «επενδύθηκαν». Λανθασμένα μιλάει ο Θανοπουλος για λάθη και απειρία στην διαχείριση των χρημάτων του υστερήματος του κόσμου της ΑΕΚ και των άλλων εσόδων της ομάδας. Τόσα πολλά λεφτά, για πέντε ολόκληρα χρόνια και να είμαστε σε σημείο όπου ακούγεται όλο και πιο έντονα η πιθανότητα πρωτοδικείου ;; την στιγμή που θα έπρεπε η ομάδα να είναι πραγματικά δυνατή και υπολογίσιμη σε Ελλάδα και Ευρώπη ;; Ας το ψάξει καλύτερα ο Θανόπουλος .Γιατί μπορεί και να μην έγιναν λάθη επί πέντε συναπτά έτη …



Όσο για τα χρέη και πάλι ο Θανόπουλος δεν έδωσε την πραγματική εικόνα. Είναι πολύ μεγαλύτερα. Στις 30/6/2008 τα συνολικά χρέη ήταν 45.848.381,34 εκατ (σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό)και άνοιγμα συνολικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα 37.064.499,33 από το οποίο άνοιγμα τα 15.500.000 περίπου ήταν βραχυπρόθεσμα. Αυτά στις 30/6/2008.Και έρχεται η χρονιά 2008-2009, η υπερβολικά ζημιογόνα χρονιά του αποκλεισμού από τον Αύγουστο και της μειωμένης προσέλευσης. Σίγουρα μια ζημιογόνα χρονιά επιβαρύνει τα χρέη της χρονιάς 2007-2008, χρέη με τα οποία μπαίνει η ΑΕΚ στην σαιζόν 2008-2009. Ειδικά όταν δεν έχει γίνει καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Περιμένουμε την δημοσίευση του ισολογισμού αυτής της χρονιάς (2008-2009) το αργότερο μέχρι 10 Δεκεμβρίου…

Μίλησε και ο Νικολαΐδης ,ο θιγμένος Νικολαΐδης, ο θλιβερός Νικολαΐδης . Ότι και να λέει όμως πλέον είναι λόγια του αέρα ,πέφτουν στο κενό. Οι πράξεις ,τα χρέη και τα εξώδικα φωνάζουν δυνατά και δεν σβήνονται. Ούτε από την ιστορία ούτε από την συνείδηση του κόσμου. Κακό πράγμα η φιλαργυρία, η ματαιοδοξία και η αλαζονεία και το ψέμα αγαπητοί αναγνώστες …..

ΥΓ : τα 40(;;;) κάποιου από το Σικάγο τα συζητάμε έστω και μέσω προφορικής γνωστοποίησης από δικηγόρους. Τα 70 όμως όχι ….


ΥΓ2 : Οι ευθύνες είναι ΙΣΕΣ και τόσες των αμέτοχων που εξουσιοδότησαν τον Νικολαΐδη για νε λευκώ διαχείριση (μεταξύ των άλλων και του υστερήματος του κόσμου της ΑΕΚ) όσο και του εξουσιοδοτημένου Νικολαΐδη. Εξουσιοδοτών και εξουσιοδοτούμενος αμοιβαία υπεύθυνοι. Και υπόλογοι έναντι όποιου κριτή .Και με πρώτο κριτή το κόσμο της ΑΕΚ. Γελοία η αποποίηση ευθυνών από οποιοδήποτε αμέτοχο ενεργό ή ανενεργό.

ΥΓ3 :Και ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας …έμπρακτα όμως.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΚ - ΣΚΑΚΙ : Πρωταθλήτρια στο γρήγορο σκάκι η ΑΕΚ

Πρωταθλήτρια Αττικής για το έτος 2009, στο γρήγορο σκάκι, αναδείχθηκε η ομάδα της ΑΕΚ. Στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Φυλή, με συνδιοργανωτές τον τοπικό σκακιστικό όμιλο, τον ΑΟ Δήμου Φυλής και την ΕΣΣΝΑ, η ΑΕΚ κατέκτησε αήττητη την 1η θέση, μαζεύοντας 9 βαθμούς σε 5 αγώνες (4 νίκες και 1 ισοπαλία στον τελευταίο γύρο). Την ομάδα της ΑΕΚ, αποτελούσαν ανά σκακιέρα, ο Κώστας Μουτούσης, ο Θωμάς Μίχος, ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης και ο Δημήτρης Κοσμάς-Λέκκας. Στη 2η θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η Σκακιστική Άνοιξη και στην 3η θέση ο ΣΟ Παγκρατίου με 8 βαθμούς (ύστερα από την άρση ισοβαθμίας, 4ος κατετάγη ο ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ `89). Συνολικά συμμετείχαν 25 ομάδες απ` όλη την Αττική. Για το Δικέφαλο, στην εν λόγω διοργάνωση, αυτή ήταν η 3η κατάκτηση κυπέλλου, στην 5χρονη Ιστορία του σκακιστικού τμήματος. Όμως η ΑΕΚ δεν παρατάχθηκε μόνο με μία ομάδα, αλλά με συνολικά τρεις. Η δεύτερη ομάδα (Πρεβενιός, Πετσετίδη, Σιαπαρίνας και Μπαγατέλας), τερμάτισε μόνη της στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 7 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Η τρίτη ομάδα (Γρηγοριάδης Μιχάλης, Πιλάλης, Αρμπής, Φραγκίσκος-Βλάσης Τσίρος και Δημήτρης Τσίρος), κατέλαβε την 11η θέση, αφού συγκέντρωσε 5 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες).

Πηγή : dikefalos.gr

AEK - ΣΤΙΒΟΣ : Δεύτερος ο Καραβίδας

Πιστός στο «ραντεβού» του με το βάθρο για μια ακόμη χρονιά ο Γιώργος Καραβίδας. Ο πρωταθλητής της ΑΕΚ κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Μαραθώνιο με χρόνο 2:27:20 ανάμεσα στους Έλληνες και κατετάγη 13ος στη γενική κατάταξη. Να θυμίσουμε πως ο Καραβίδας ήταν ο νικητής του μαραθωνίου τις 2 προηγούμενες χρονιές. Από την ΑΕΚ την δέκατη θέση κατέκτησε Θοδωρής Ρούσσος.
Πηγή : dikefalos.gr

AEK - ΧΑΝΤΜΠΟΛ : Ηττα απο τον Διομήδη

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 28-26 απο τον Διομήδη στο Άργος. Στο δεύτερο μέρος η κούραση αλλά και οι απουσίες στοίχισαν στην Ένωση που γνώρισε την τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 1-7, 7-10, 11-14 (ημίχρονο), 16-18, 23-21, 28-26

Διομήδης (Χ. Γεροδήμος): Χρυσόπουλος, Οικονόμου 1, Μούγιτς, Γρηγοράκης 1, Πριόβολος 1, Τρουπής 6, Ιωαννίδης 6, Ντορντίγεβιτς 8, Τσούλος, Γκιουλές 1, Πανκόφερ 4, Ελευθερίου, Ρόντος, Δημητρούλιας

ΑΕΚ (Γ. Αρβανίτης): Καφφάτος, Κουλούρης, Μπακαούκας 4, Κόντης, Κουτσής, Μεγαλοοικονόμου 6, Ασαρίδης, Λάσιτσα 7, Τσίγκης, Βασιλόπουλος, Βακάλης 1, Τσαούσης 2, Γεωργίου, Παπαδόπουλος 6

Διαιτητές: Ανταλής, Τσάμος Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 2/4-1/2

Πηγή : dikefalos.gr

ΑΕΚ - ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ : Σημαντική νίκη επί της Καλαμαριάς

Την πρώτη εντός έδρας νίκη και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε χθες το βράδυ η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο κατάμεστο για μια ακόμη φορά Νέο Ηράκλειο.

Τα σετ: 25-16, 16-25, 26-24, 25-11

ΑΕΚ: Εστράδα 8 (5/8 επ., 3 άσοι), Γκιρτζίκης 4 (3/6 επ.), Τσέργας 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Νταραϊντού 20 (18/35 επ., 2 μπλοκ), Καριπίδης 14 (14/22 επ., 33% υπ. - 25% άριστες), Κονσεϊσάο 11 (7/13 επ., 3 μπλοκ, 1 άσο, 75% υπ. - 67% άριστες), / Κουλιέρης -λ 51% υπ. - 44% άριστες, Μπέλλος, Θάνος, Πελτέκης, Καπίρης.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Κυριακίδης 13 (10/27 επ., 2 μπλοκ), Φίνος 15 (12/24 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 50% άριστες), Νικηφορίδης 6 (3/13 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 61% άριστες), Παπαϊακώβου 6 (5/9 επ.), Τέσιτς 12 (10/18 επ., 1 μπλοκ), Δημητριάδης Μ. 2 / Παπαδημητρίου-λ 73% υπ. - 65% άριστες, Βλασσακίδης, Δημητριάδης Αν.

Πηγή : dikefalos.gr

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

AEK - ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Νική και με τον Ηλυσιακό

Το τρία στα τρία πέτυχε σήμερα η γυναικεία ομάδα βόλει που επικράτησε και του Ηλυσιακού με 3-0 σετ στα Ιλίσια για το εξ΄αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ ήταν κλάσεις ανώτερη και με τον κόσμο στο πλευρό της δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.

Τα σετ: 9-25, 16-25, 9-25

ΑΕΚ: Μεμετζή, Μπλάμη, Καλαϊτζίεβα, Γεωργοπούλου, Γκιουζέλη, Σιώρη, Καραγρηγορίου, Ψυλλάκη, Παυλοπούλου, Κουνάδη, Τικταπανίδου

Πηγή : dikefalos.gr