ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ο Σουλτάνογλου

Έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό πως στο νέο Δ.Σ. της ΚΑΕ θα υπάρχουν αρκετες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και κυρίως νέα πρόσωπα. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την είσοδο του επιχειρηματία, Γιώργου Σουλτάνογλου στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:"Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια τον επιχειρηματία Γιώργο Σουλτάνογλου, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο νέο Διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Σουλτάνογλου είναι ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας"

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Πηγή : Δικέφαλος

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ο Καραμουλάς προπονητής στην ομάδα Νέων

Μετά την λύση της συνεργασίας με τους Ηλία Καλοπήτα, Βασίλη Καραούλη και Θανάση Διγγελίδη, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέβσκι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις με τους προπονητές που θα καλύψουν τις θέσεις για το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ. Αυτό αναμένεται να έχει γίνει το πιθανότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει επέλθει συμφωνία ήδη με έναν προπονητή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Νέων. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Καραμουλά ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Σαβέβσκι και απομένει να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο για να επικυρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το πιθανότερο είναι πως ο κ. Καραμουλάς θα αναλάβει τους Νέους U-18.

Επίσκεψη στα Γλυκά νερά Μέσα στην εβδομάδα ο Διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΚ, Ανδρέας Σταματιάδης αναμένεται να επισκεφτεί το γήπεδο των Γλυκών Νερών για να δει την πορεία των βελτιωτικών εργασιών που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Οι ιθύνοντες του σταδίου θέλουν το διάστημα αυτό να βελτιώσουν και την κατάσταση του χλοοτάπητα που πέρυσι δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Η Ένωση θα συνεχίσει άλλωστε την συνεργασία με όλα τα γήπεδα που συνεργαζόταν πέρυσι, Καπανδρίτι, Γλυκά Νερά, Άνοιξη, Παλλήνη, Δροσιά όπου θα κάνουν προπονήσεις τα μικρά τμήματα.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΖΥΚΑ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Η συνέντευξη Μελισσανίδη και ένα μικρό σχόλιο

Συνέντευξη έδωσε ο Μελισσανίδης στο σημερινό ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Κατά την γνώμη μου μια απάντηση πρέπει να κρατήσω. Και αυτή η απάντηση είναι οτι "στην ΑΕΚ πρέπει να γίνει γενναία χρηματοδότηση όπως και στις άλλες ομάδες". Πράγματι αυτή την περίοδο η ΑΕΚ έχει ανάγκη απο γενναία χρηματοδότηση και αυτο διότι η ομάδα δεν παίζει μόνη της , δεν παίζει διπλά παρά μόνο στις προπονήσεις. Μαζί με την οικονομική στήριξη του κόσμου χρειάζεται και οι μέτοχοι διοικούντες να επενδύσουν πραγματικά στην ομάδα. Και όπως έχουμε πει λεφτά έχουν, απλά δεν θέλουν να τα βάλουν. Σπρώχνουν τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να διαχειριστούν τα έσοδα έτσι ώστε να είναι ίσα με τα έξοδα. Αυτό στην ουσία σημαίνει οπισθοδρόμηση . Μαζί με τον κόσμο που στερείται σε δύσκολες οικονομικά εποχές για να βοηθήσει την ομάδα πρέπει και οι οικονομικά δυνατοί μέτοχοι να επενδύσουν. Και τονίζω ξανά οτι λεφτά εχουν και πάρα πολλά μάλιστα. Απλά δεν θέλουν να βάλουν στην ομάδα. Ομως, όταν δεν έχεις όραμα και στόχους για την ομάδα πως να επενδύσεις ;;;

Το σχετικό κομμάτι της συνέντευξης Μελισσανίδη για την ΑΕΚ είναι το εξής :

Το ποδόσφαιρο είναι...;

«Μία πραγματική τρέλα».

Την ΑΕΚ πώς τη βλέπετε;

«Νοικοκυρεμένη. Προσεκτική και με τον Μπάγεβιτς στο τιμόνι μπορεί να κάνει αρκετά».

Κατακτώντας επί προεδρίας σας τρία πρωταθλήματα σερί έχετε δημιουργήσει έναν μύθο στην ΑΕΚ. Ο κόσμος και τα Media σας πιέζουν να επιστρέψετε. Πώς νοιώθετε;

«Τα πρωταθλήματα δεν τα παίρνουν οι πρόεδροι. Τα κερδίζουν οι παίκτες και ο προπονητής. Κοίταξε, κολακεύομαι αλλά είναι έτσι οι καταστάσεις που δεν μπόρεσε να δέσει... Και από την άλλη δεν έχω ευχέρεια χρόνου. Στεναχωριέμαι που η ομάδα μου δεν πάει καλά τα τελευταία χρόνια και βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω για ανθρώπους που θέλουν να σώσουν την ΑΕΚ. Πραγματικά βαρέθηκα».

Από την ΑΕΚ λείπουν τα λεφτά ή το μοντέλο διοίκησης;

«Και τα δύο».

Μπορεί να ασχοληθείτε ξανά με την ομάδα;

«Δεν νομίζω. Έχω βγάλει και σχετική ανακοίνωση. Πιστεύω ότι στην ΑΕΚ πρέπει να γίνει γενναία χρηματοδότηση όπως και στις άλλες ομάδες».

Τι θυμάστε με νοσταλγία;

«Τα πρωταθλήματα, το παιχνίδι στην εμπόλεμη Σερβία, τους τσαμπουκάδες...»

Δηλώσατε ότι φέτος που ο Νίκος Πατέρας διανύει την πρώτη του ουσιαστικά χρονιά ως πρόεδρος του ΠΑΟ δεν θα θέλατε να βρεθείτε απέναντί του ως πρόεδρος. Γιατί;

«Γιατί είναι στενός φίλος μου. Τον αγαπάω και είναι από τους λίγους ανθρώπους που εκτιμώ τόσο στη ναυτιλία...»

ΑΕΚ : ΑΝΤΙΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ 19-07-2009


Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε το κείμενο.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Την Δευτέρα 20/7 κυκλοφορούν τα διαρκείας του ΤΑΠ ΑΕΚ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν τελικά σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της ανδρικής ομάδας βόλει της ΑΕΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:"Τη προσεχή Δευτέρα 20/07 θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας του ΤΑΠ ΑΕΚ για την αγωνιστική σεζόν 2009-10. Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να τα προμηθευτούν καθημερινά 09:00- 17:00 από τα Γραφεία της Ερασιτεχνικής (Δεκελείας 138-140, Ν. Φιλαδέλφεια) κι από τους συνδέσμους των φιλάθλων της ΑΕΚ. Οι τιμές τους είναι 60, 100 και 500 ευρώ. Η διοίκηση του ΤΑΠ αποφάσισε να διαθέσει μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Six Billions. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δράσεις τους και να συνεργαστούμε μαζί τους γιατί πιστεύουμε είμαστε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο".

Πηγή : Δικέφαλος

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Η θέση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για το προπονητικό και την σύμβαση Νοτιά

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ σχετικά με την σύμβαση Νοτιά για τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ :

Προς Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009
Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. 261/ΒΤ/ικ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ όπως ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ έχει πραγματικό και έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ στην περιοχή της Κάντζας το οποίο αδιαμφισβήτητα θα δώσει νέα πνοή στην ομάδα μας αλλά και θα την αναδείξει στην σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εκπροσωπώντας το 10% των μετοχών στη Γενική Συνέλευση ΠΑΕ ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση οφείλει να εξετάζει προσεκτικά την διακύβευση των συμφερόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, όπου και όποτε αυτά εκτίθενται.
Σχετικά με το συμφωνητικό που αφορά τη μίσθωση και την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρούμε πως μια τέτοια συμφωνία κομβικού συμφέροντος για ολόκληρη την ΑΕΚ πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
1. Την Κατασκευή προπονητικού κέντρου στην Κάντζα στην συνολική έκταση και με τις εγκαταστάσεις που παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2008 από την ΠΑΕ ΑΕΚ
2. Την αναλογία του μισθώματος με την αξία της υπό μίσθωσης έκτασης, αλλά και με την αξία της κατασκευής του έργου
3. Τη διασφάλιση της ΠΑΕ ΑΕΚ ως μισθώτριας από πάσης φύσεως καταχρηστικούς όρους που μελλοντικά θα μπορούσαν να ζημιώσουν την ΑΕΚ ως μισθώτρια.
4. Την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα της ΠΑΕ και της ΑΕΚ στο 100% για το παρόν και το μέλλον
5. Την προστασία του σήματος της ΑΕΚ από πιθανή εκμετάλλευση από την εκμισθώτρια εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ χωρίς τη συναίνεση της ΑΕΚ
6. Την συνεκτίμηση από την εκμισθώτρια εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ της συμβολής της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση του έργου και στην ανάπτυξη της έκτασής της
Δεδομένων των ανωτέρω, η προτεινόμενη σύμβαση την οποία καλούμαστε να εγκρίνουμε χαρακτηρίζεται από ασάφειες και δημιουργεί ερωτηματικά καθώς:

1. Το έργο που περιγράφεται στη σύμβαση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς σε αυτή εκμισθώνονται μόνο 20 στρέμματα και το προπονητικό κέντρο περιγράφεται ως αποτελούμενο μόνο από 2 γήπεδα και ένα κτίριο για όλες τις ανάγκες τις ομάδας
2. Δεν καθίσταται σαφές τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα 50 στρέμματα και πως θα χρησιμοποιηθούν χωρίς να ζημιώνεται η ΠΑΕ και η ΑΕΚ
3. Το ετήσιο μίσθωμα (312.000 ευρώ + 300.000 από χορηγίες + λειτουργικά έξοδα) κρίνεται δυσανάλογο με βάση την αξία της γης, της κατασκευής των εγκαταστάσεων, αφού δημιουργείται μια υπεραξία-υπερκέρδος για την εταιρία Μεσογαία, η οποία φαίνεται να αποπληρώνει το έργο μέσασε μια 5ετία ενώ ταυτόχρονα η ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει με τον ίδιο ρυθμό για τουλάχιστον 9 χρόνια.
4. Η ρήτρα των 2.850.000 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην αξία του έργου
5. Μέσα από τις ασάφειες και την διατύπωση περί εκχωρήσεων απαιτήσεων στην ΜΕΣΟΓΑΙΑ εκ των χορηγιών της ΠΑΕ είναι ορατός ο κίνδυνος χρήσης και εκχώρησης του σήματος της ΑΕΚ χωρίς την έγκριση του δικαιούχου, ήτοι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
6. Δεν προκύπτει στη σύμβαση αυτή ότι συνεκτιμάται από την εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ η μεγάλη συμβολή της ΑΕΚ στην μελλοντική αξιοποίηση και ανάπτυξη του έργου και της υπόλοιπης περιοχής αλλά και στην υπεραξία που θα δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο οικόπεδο.


Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ομόφωνα και στα πλαίσια της θεσμικής του συμμετοχής στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ λαμβάνοντας υπ’ όψιν αφενός την ανάγκη της δημιουργίας του προπονητικού κέντρου και αφετέρου την προστασία των συμφερόντων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, σας δηλώνουμε ότι δεν προτίθεμεθα να συναινέσουμε στην υπογραφή της σύμβασης όπως αυτή έχει σήμερα, όπως άλλωστε σας τονίστηκε με τα παραπάνω, είμαστε πάντοτε όμως στη διάθεσή σας να συζητήσουμε πώς μπορεί αυτή η σύμβαση να μετατραπεί ώστε να λειτουργήσει προς το πραγματικό συμφέρον ολόκληρης της οικογένειας της ΑΕΚ.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. Α.Ε.Κ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Δημήτρης Χατζηχρήστος Βασίλης Τόγελος


http://www.aek.gr/news_detail.asp?id_qu=1587

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Το προπονητικό της... φιλανθρωπίας!

Ενα ενδιαφέρον άρθρο του Βαγγέλη Μπραουδάκη σχετικά με την σύμβαση του προπονητικού κέντρου του Νοτιά στα Σπάτα :

Το προπονητικό της... φιλανθρωπίας!

Στις 24 Απριλίου, όταν σ' αυτήν τη γωνιά δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο «το σκάνδαλο του προπονητικού κέντρου», δέχτηκα -όπως συνολικά η εφημερίδα που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα της ΑΕΚ- τις γνωστές επιθέσεις, που στην καλύτερη είχαν το νόημα ότι δεν ξέραμε τι λέγαμε και στη χειρότερη ότι ήμασταν βαλτοί κι αργυρώνητοι...

Μόλις 2,5 μήνες μετά δόθηκε στη δημοσιότητα το... νέο μισθωτήριο της ΠΑΕ για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, το οποίο από τις αλλαγές που περιέχει σε ουσιώδεις όρους αποδεικνύει περίτρανα και μέχρι κεραίας πόσο δίκιο είχαμε τότε! Διότι -αίφνης- η ΠΑΕ ΑΕΚ γλιτώνει 600.000 ετησίως κι από 1.212.000 θα πληρώνει -αρχικά!- τα μισά...

Ή, τουλάχιστον, έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα σε πρώτη ανάγνωση. Και λέω «φαίνεται» επειδή και σ' αυτήν τη σύμβαση οι «γκρίζες» και «αμφιλεγόμενες» ζώνες είναι μπόλικες. Κι εξηγούμαι:

Το τίμημα πέφτει μεν στο μισό ποσό, αλλά και οι παροχές είναι πλέον στο μίνιμουμ. Δύο όλα κι όλα γήπεδα και οι βασικές υποδομές για το προπονητικό κέντρο, ενώ στην παρουσίαση του έργου στις 3 Αυγούστου του 2008 ο νυν πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος είχε επί λέξει πει: «Το προπονητικό κέντρο θα περιλαμβάνει: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης και Τύπου, χώρους ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πληροφορικής»!

Βέβαια, είχε ξεκαθαρίσει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, ωστόσο, δεν είχε αποσαφηνίσει (κι αυτό τώρα γίνεται σαφές) ότι και το τίμημα θα έχει δύο στάδια! Τα νυν 600.000 ευρώ για όλα κι όλα δύο γήπεδα (που χωράνε μόνο τη μεγάλη ομάδα και καμία από τις υποδομές της) και κάμποσα άλλα, τα οποία θα συμφωνηθούν μετά για τις υπόλοιπες παροχές...

Ακόμα κι έτσι, όμως, πάλι δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν δεν εξακολουθούσε να υπάρχει ο μυστήριος όρος της εκχώρησης χορηγών από πλευράς ΠΑΕ στην εταιρία του κ. Νοτιά για το προπονητικό κέντρο. Κι όχι μόνο εκχώρησης, αλλά και πρόβλεψης περί καταγγελίας της σύμβασης, εάν αυτά τα 300.000 ετησίως από τους χορηγούς για τα Σπάτα και μόνο για εκεί δεν βρεθούν επί δύο συναπτά έτη...

Βέβαια, θα παρατηρήσει κάποιος ότι προβλέπεται και συμψηφισμός στη χορηγική υποχρέωση, εάν προκύψει παραπάνω κέρδος. Ναι, προβλέπεται τόσο που η σχετική διατύπωση στη σύμβαση είναι «μη αναμενόμενο ενδεχόμενο ύπαρξης κέρδους»...

Κοντολογίς, η ΑΕΚ αποκτά προπονητικό κέντρο με όρους που όλοι θέλουν να μας πείσουν ότι αγγίζουν τα όρια της φιλανθρωπίας! Κι όσο το προσπαθούν τόσο (εμένα τουλάχιστον) με πείθουν για το ακριβώς αντίθετο...


Πηγή : http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10559&subid=2&tag=8103&pubid=3283465