ΓΗΠΕΔΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ - Μπούρσασπορ 1 - 0

Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα όπου στα προηγούμενα ματς επιθετικά ήταν απούσα. Οι Τούρκοι έπαιξαν πολύ σκληρά έως αντιαθλητικά οπότε η νίκη και η επιθετικότερη ΑΕΚ μετράνε ένα παραπάνω. Ατυχώς τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλβες την στιγμή που ήδη έχει αποχωρήσει ο Δέλλας. Να δούμε πως θα αντιδράσει η διοίκηση σε αυτό το θέμα.

Βέβαια αυτή η εικόνα πρέπει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν πρέπει να αποδειχθεί μια εξαίρεση στον κανόνα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι γίνεται σωστή δουλειά. Ίδωμεν ....

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Η νέα διοίκηση της "Βασίλισσας"



Εγκρίθηκε σήμερα (29/07) από το Πρωτοδικείο Αθηνών η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Μπάμπης Καραμανλής, ο οποίος όμως θα λάβει και επισήμως το "χρίσμα", όταν θα συγκροτηθεί σε σώμα η ΚΑΕ.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Χαράλαμπος Καραμανλής, Βασίλειος Βάσσιος, Γεώργιος Κάχρης, Γεράσιμος Τσακαρδιώτης, Βασίλειος Τόγελος, Μιχαήλ Τσάγγαρης, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Νικόλαος Γεωργαντζόγλου, Μιχαήλ Γαλίτης.


"Δικέφαλος"


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

AEK : Απογοητευτικές οι κινήσεις της διοίκησης στις μεταγραφές


Η έντονες φήμες που κυκλοφορούν για μεταγραφή του Παπασταθόπουλου στην Τζένοα είναι ξεκάθαρο ότι έχουν προκαλέσει έντονη απογοήτευση στον κόσμο της ΑΕΚ. Κι'αυτό γιατί ο κόσμος διαπιστώνει ότι δεν ισχυροποιείται αλλά αντιθέτως αδικαιολόγητα αποδυναμώνεται ενω παράλληλα μειώνεται και ο αριθμός των Ελλήνων παικτών. Οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης προβληματίζουν και τον πιο φανατικό υποστηρικτή της λεγόμενης ομάδας Ντέμη και όχι αδικαιολόγητα.

Η σχετικές φήμες ότι σε περίπτωση φυγής του Παπασταθόπουλου το κενό θα αντικατασταθεί με τον Κυριάκο μόνο μια μικρή ανακούφιση μπορεί να προκαλέσει αφού και πάλι περίτρανα αποδεικνύεται ότι η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα αλλά μια πώληση χρηματοδοτεί μια αγορά (περιπτώσεις Τοζερ- Σκόκο και φημολογούμενη περίπτωση Παπασταθόπουλου-Κυριάκου).

Έτσι όμως η ομάδα δεν πάει μπροστά, δεν ανεβαίνει επίπεδο ποιότητας. Περισσότερο, η στάση της διοίκησης μοιάζει καθαρά διαχειριστική και συντηρητική παρά μια διοίκηση με όραμα , μακροπρόθεσμους στόχους και σχέδιο.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Ο Χουανφράν στην ΑΕΚ !!


Πιθανότατα παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Juanfran. O Χουανφράν θα καλύψει το αριστερό ακρο της άμυνας για τα επόμενα 2 χρόνια έναντι συνολικής αμοιβής 1,4 εκατ ευρώ (και για τα 2 χρόνια).

Στοιχεία για τον Χουανφράν :

Ονοματεπώνυμο : Juan Francisco García
Ημερ. Γεννησης : 15 Ιουλίου 1976, Βαλένθια, Ισπανία
Θέση : Αριστερό άκρο της άμυνας


Στατιστικά :

Σαιζόν

Ομάδα

Συμ/χές

Γκολ

Κίτρινες

Κόκκινες


2007/08

2006/07


Zaragoza

Zaragoza

29

34

0

0

6

8

1

1


2005/06


Ajax Amsterdam

11

0

4

1


2004/05


Besiktas

21

1

2

0


2003/04


Celta Vigo

18

1

10

0


2002/03


Celta Vigo

17

1

9

0


2001/02


Celta Vigo

22

0

5

0


2000/01


Celta Vigo

26

2

10

2


1999/00


Celta Vigo

27

2

8

2


1998/99


Valencia CF

21

0




1997/98


Valencia CF

20

0




1996/97


Levante UD

33

1




1995/96


Levante UD

12

0




1994/95


Levante UD

3

0





Επίσης έχει 13 συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Εφυγε και ο Δέλλας !!!

Μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας από σήμερα (23/07) το πρωί δεν είναι πια "κιτρινόμαυρος". Μετά τους Ζήκο και Λυμπερόπουλο και ο τρίτος αρχηγός της περσινής ομάδας, αποχώρησε μετά από σημερινή (23/07) συνάντηση του με τον Ντέμη Νικολαϊδη στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Tραϊανό Δέλλα. Η διοίκηση της ομάδας θέλει να ευχαριστήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή για την σημαντική προσφορά του στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στη μεγάλη καριέρα του", ανέφερε η ανακοίνωση για τον "Τράϊ" που είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και το έλυσε.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός ήθελε αναπροσαρμογή συμβολαίου με περισσότερα χρήματα, ενώ είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του να επιστρέψει στο εξωτερικό. Κάτι που αναμένεται να γίνει τελικά στον δρόμο που χάραξε ο "Λύμπε".

Ο Δέλλας έχει περάσει από την ΑΕΚ στην καριέρα του δύο φορές. Την πρώτη από το καλοκαίρι του `99 μέχρι τον Γενάρη του `02 και την δεύτερη από τον Γενάρη του `06 μέχρι το καλοκαίρι του `08. Στο πρώτο πέρασμα του έπαιξε σε 65 ματς σημειώνοντας τέσσερα γκολ και στο δεύτερο 64 πετυχαίνοντας δύο τέρματα."


Απο το Δικέφαλο.


Μας αιφνιδιάζει συνεχώς η διοίκηση της ΠΑΕ.Και δυστυχώς όχι ευχάριστα. Μετά τον Λύμπε φεύγει και ο Δέλλας, φεύγει δηλαδή ένα από τους αρχηγούς της ομάδας, φεύγει άλλος ένας Έλληνας και ο αφελληνισμός συνεχίζεται. Αν δεν πάρουμε ισάξιους αντικαταστάτες τότε εκτός του αφελληνισμού συνεχίζεται και η αποδυνάμωση της ομάδας. Ελπίζω (;) αυτές οι αποχωρήσεις να είναι στα πλάισια κάποιου σχεδιασμού, κάποιας ανανέωσης αν και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μοιάζει περισσότερο με εξοικονόμηση χρημάτων απο την διοίκηση μέχρι αυτή την στιγμή.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ : Περίεργη και αδικαιολόγητη στάση της διοίκησης


Διαβάζουμε στο sportdog :

"Αρνητικός στην προοπτική να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε, ο Αργεντίνος αριστερός μπακ Ντιέγκο Πλασέντε. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, αλλά και του εκπρόσωπου του στον Τύπο, ο παίκτης δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην ελληνική ομάδα, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων, πως η προσφορά της Ένωσης είναι χαμηλή.

«Μου έγινε πρόταση, αλλά ήταν χαμηλή. Περίπου 650.000. Έχω καλύτερες προτάσεις, από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες εξετάζω», τόνισε ο 31χρονος άσος της Σαν Λορέντζο στο «Goal», ενώ ο εκπρόσωπος του Ντάνιελ Μπολοτνίκοφ, ανέφερε στην «Sportday»: «Τα χρήματα που προσφέρει η ΑΕΚ είναι χαμηλότερα από αυτά που κερδίζει ο Ντιέγκο στην Αργεντινή. Ενώ δεν θέλει να πληρώσει την Σαν Λορέτζο. Με αυτές τις συνθήκες δεν έρχεται ο παίκτης». Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η υπόθεση Πλασέμπε θα πρέπει να θεωρηθεί παρελθόν και η ΑΕΚ έχει ήδη αρχίσει να κοιτάει αλλού. Να σημειωθεί ότι και η περίπτωση του Αριέλ Μπρόγκι, είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η ομάδα του η Μπάνφιλντ, για να τον αφήσει ελεύθερο θέλει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει. "

Ενα μικρό σχόλιο μόνο : Ενω είναι γνωστό απο πέρυσι ότι σε ορισμένες θέσεις (αριστερό και δεξί μπακ καθώς και αμυντικός μέσος) έχουμε κενά, η διοίκηση της ΑΕΚ αδικαιολόγητα καθυστερημένα δεν έχει καλύψει τις βασικές αυτές θέσεις. Η περίπτωση του αμυντικού Πλασέντε πριν καλά καλά αρχίσει χάλασε και ο λόγος είναι ,όπως φαίνεται και απο τις δηλώσεις παίκτη και μανατζερ, καθαρά οικονομικός. Ενώ δηλαδή έχεις κενά σε θέσεις κλειδιά λόγω κακών επιλογών των προηγούμενων ετών παρ'όλα αυτά η διοίκηση καθυστερεί περίεργα και αδικαιολόγητα στην κάλυψη τους. Για μένα ο λόγος είναι η μη υπέρβαση του μπατζετ , του πολύ χαμηλού μπατζετ. Ετσι, η διοίκηση μοιάζει να βάζει πάνω απο την κάλυψη των κενών την μη υπέρβαση του προκαθορισμένου προυπολογισμού παρ'όλο που γνωρίζει οτι αυτο θα κοστίζει στην ομάδα κατα την διάρκεια του πρωταθλήματος. Αλλά και με τον δεδομένο χαμηλό προυπολογισμό, η διοίκηση θα έπρεπε να είχει ήδη κάνει αυτές τις όποιες μεταγραφές έγκαιρα έτσι ώστε η ομάδα να ήταν δεμένη και έτοιμη σε ένα μήνα που ξεκινά το πρωτάθλημα και όχι να έχει στο ρόστερ παίκτες νέους προοριζόμενους για βασικούς που δεν ξέρουν τους συμπαίκτες τους. Πολλά φαουλ κάνουν οι διοικούντες και στο μεταγραφικό τομέα (εκτός απο το γηπεδικό και προπονητικό) και για μένα η αιτία είναι μια : η άρνηση να χρηματοδοτήσουν επαρκώς την ομάδα για να καλύψει τις αδυναμίες της, πράγμα για μένα τουλάχιστον απαράδεκτο απο όλες τις απόψεις ειδικά όταν βλέπεις οτι ο κόσμος με την στάση του στηρίζει την προσπάθεια έστω και μουδιασμένος .

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Οι μεταγραφές ως ανταμοιβή των εισιτήριων διαρκείας




Τα εισιτήρια διαρκείας έχουν ήδη ξεπεράσει τα 12.000 και απ' ότι φαίνεται ο στόχος των 15.000 θα υπερκαλυφθεί. Ο κόσμος της ΑΕΚ δείχνει μια αξιοσημείωτη αντίδραση αφού φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και τις επερχόμενες μεταγραφές του ΟΣΦΠ. Μοιάζει δηλαδή να υποστηρίζει την ομάδα ανεξαρτήτως μεταγραφών και προσδοκιών. Μοιάζει να μην επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα και από τα άρθρα που προσπαθούν να εμφανίσουν τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ ως θηρία και μεγαθήρια.


Ο κόσμος σωστά πράττει. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν πράττει σωστά. Διότι ο καιρός περνάει και οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ μεταγραφές των μπακ και του χαφ δεν έχουν γίνει. Και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσεις το ρόστερ σου τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει η ομάδα να είναι καλύτερα δεμένη και πιο ομοιογενείς από τον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Η διοίκηση δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι διατεθειμένη να βάλει λεφτά και να πάρει σίγουρους και ενδεκαδάτους παίκτες. Κάτι που το χρωστάει στον κόσμο διότι εδώ και τέσσερα χρόνια ο κόσμος στέκεται στο ύψος του. Αξιοπρεπέστατος και ενεργός υποστηρικτής δεν έχει δει (πλην Ριβάλντο) ούτε καλή μπάλα με διάρκεια ούτε μεταγραφές ουσίας. Και ο κόσμος το δικαιούται αυτό και με το παραπάνω. Ας πράξει έστω και καθυστερημένα η διοίκηση το ΚΑΘΗΚΟΝ της απέναντι στον μεγαλύτερο χορηγό που λέγεται φανταστικός κόσμος της ΑΕΚ.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ: Συνέντευξη Κούλη-Κανελλόπουλου : Η σιωπή είναι χρυσός !!


Συνέντευξη έδωσαν οι Κούλης και Κανελλόπουλος απο το Σάλτσμπουργκ. Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερθα ήταν να μην μιλούσαν καθόλου στους δημοσιογράφους. Παραθέτω τα σχόλια μου (μέσα σε παρένθεση με μπλέ γράμματα) σε κάθε απάντηση τους :

" Ανοιχτή πρόσκληση στον Δημήτρη Μελισσανίδη να μετάσχει στην ΠΑΕ ΑΕΚ απηύθυναν οι αντιπρόεδροι της ομάδας Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσαν στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία της «Ένωσης», στο Σάλτσμπουργκ.
Παράλληλα διευκρίνισαν ότι ο Τάκης Κανελλόπουλος ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα στον «Τίγρη», αντίθετα, όπως δήλωσε ο Νίκος Κούλης «αν θέλει, ας έρθει να βάλει ένα συμβολικό ποσό, να δούμε αν μπορούμε να ταιριάξουμε. Δεν αμφισβητεί κανένας ότι είναι ΑΕΚτζής και έχει χρήματα. Το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε να συνεισφέρει, που αντιστοιχεί περίπου στο 40% της εταιρίας».

(Συμβολικό ποσό ; για να δείτε αν ταιριάζουν τα χνώτα σας ;; Ετσι δεν γίνονται δουλειές κκ Κούλη και Κανελλόπουλε. Οπως δεν γίνονται δουλειές με τηλεφωνικές δωρεές 70 εκατ. ευρώ. Σοβαρευτήτε και οι μεν και οι δε !!!)

Οι αντιπρόεδροι έκαναν επίσης την αυτοκριτική τους, επισημαίνοντας ότι έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο από αυτά, όπως είπαν, είναι η καθυστέρηση στην κατασκευή του προπονητηρίου, κάτι που στοίχισε πολύ στην ομάδα. «Ήταν λάθος, αυτή τη φορά όμως είμαστε σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις», τόνισαν.

(Απο ανακοινώσεις για το προπονητικό έχουμε χορτάσει !!! Μέχρι και μακέτες μας έχετε δείξει !!! Υποτίθεται ότι τώρα θα είχε 1-1,5 χόνο λειτουργίας. Δεν θέλουμε ανακοινώσεις !!! Να ξεκινήσουν τα έργα του προπονητικού ζητάμε. Αμεσα. Τέσσερα χρόνια ψαξίματος για προπονητικό είναι πολλά. Εχει καταντήσει το θέμα ανέκδοτο!!!)

Λάθη παραδέχτηκαν ότι έγιναν και σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τους οπαδούς. «Έχουμε κάνει λανθασμένες κινήσεις με τις μεταγραφές, παίκτες που πήραμε δεν μας βγήκαν. Δεν ακούσαμε άλλες απόψεις. Πλέον, στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε νέα παιδιά και να έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ.

(Αν δεν πάρετε απόφαση κκ Κούλη και Κανελλόπουλε να επενδύσετε σοβαρά και μακροπρόθεσμα πάλι του χρόνου τα ίδια θα λέτε.)

Λάθη έχουμε κάνει και στην σχέση μας με τους οπαδούς μας.

(Ενα απο τα μεγαλύτερα λάθη σας είναι αυτό και θα το πληρώσετε σίγουρα. Δεν αγνοείτε τους πιο δυναμικούς οπαδούς μια ομάδας.Ποτέ.)


Θα τα διορθώσουμε όλα.

( No comments ...)

Δεν θα μπούμε ποτέ σε παράγκα. Θέλουμε όλοι οι ΑΕΚτζήδες να είναι περήφανοι για την ομάδα. Το τελευταίο διάστημα κάναμε κινήσεις που δεν φαίνονται. Θέλουμε να διαλύσουμε το κατεστημένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
(Σε παράγκα μην μπείτε προστατέψτε όμως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ την ομάδα. Εσεις βρείτε τον τρόπο αλλά προστατέψτε την ομάδα.)

Για την επιλογή των προπονητών, είπαν: «Με το Νίκο Κωστένογλου, κάναμε μια πολύ καλή επιλογή, όμως θέλαμε έναν προπονητή με περισσότερες παραστάσεις. Με τον Γιώργο Δώνη, πρωταρχικός μας στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όλοι το θέλουμε». Αναφορικά με το μπάτζετ, επισήμαναν ότι είναι μεγαλύτερο από το περσινό, ενώ την εκλογή της «ορίτζιναλ» στον Ερασιτέχνη, τη χαρακτήρισαν «σαν θετική εξέλιξη».
( Εγώ θυμάμαι και λέγατε ότι το μπάτζετ θα είναι 10 εκατ ευρώ πλεον του περυσινού και τώρα το αλλάζετε σε "μεγαλύτερο απο το περυσινό" γενικώς και αορίστως ;;; Εχετε λεφτά να βάλετε ;;; Θέλετε ή δεν θέλετε ;;; )

Τέλος, σχετικά με το γηπεδικό, τόνισαν: «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το Δημόσιο και τον κ. Σουφλιά. Ένα χρόνο περιμέναμε να ξεμπλοκάρει το θέμα με τη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού θέλαμε το γήπεδο να γίνει εκεί. Αλλά δεν έγινε...».
(No comments ....)

AEK: Αναλαμβάνει η Ερασιτεχνική την ΚΑΕ ΑΕΚ

Η Ερασιτεχνική δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια όσον αφορά στο θέμα του μπασκετ. Ετσι η νέα διοίκηση ενεργοποιήθηκε αμέσως για την ΚΑΕ.

Σχετικό άρθρο εδώ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ : Αυτοί πρέπει να μας φοβούνται !!!


Ο Δώνης δήλωσε ότι την ΑΕΚ πρέπει να την φοβούνται όσοι αντίπαλοι πρόκειται να την αντιμετωπίσουν. Αυτό κατά την γνώμη μου δεν έχει σχέση με το αγαπημένο σύστημα του Δώνη, το 4-3-3, αλλά κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να επιτίθεται γρήγορα αλλά και να αμύνεται γρήγορα δηλαδή να έχει καλές επιστροφές και δυνατή άμυνα. Αυτό προϋποθέτει ότι η ομάδα θα λειτουργεί και θα βασίζεται στο σύνολο κυρίως και όχι στις μονάδες και ότι θα έχει μεγάλες αντοχές κατά την διάρκεια του αγώνα. Μόνο τότε θα φοβούνται πραγματικά την ΑΕΚ. Αν το καταφέρει θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Δώνη αλλά σε αυτό πρέπει να βοηθήσει και η διοίκηση ενισχύοντας την ομάδα στις γνωστές θέσεις που έχει αδυναμίες.

Ο Δώνης είναι ένα στοίχημα, ένα ερωτηματικό για την ΑΕΚ. Πρώτη φορά δοκιμάζεται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και κατά την γνώμη μου οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για αυτόν και την ΑΕΚ γενικότερα. Ο κόσμος ζητάει αποδείξεις για να τον αποδεχθεί, η κόντρα οργανωμένων - Νικολαΐδη καλά κρατεί με αφορμή και αιτία κυρίως το γήπεδο , η απογοήτευση είναι διάχυτη για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αφού καθυστερούν βασικές μεταγραφικές επιλογές των μπακ και του χαφ και πλανάται και ο Μελισσανίδης με την -προφορική έστω- πρόταση του. Σε αντίθεση με το κλίμα με το οποίο ξεκίνησε ο Ferrer όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στους Θρακομακεδόνες ο Δώνης ξεκινάει με πολύ δυσμενέστερες συνθήκες.

Εγώ προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θα πεισθώ για τον Δώνη όταν δω αποτελέσματα και με μάλιστα ΔΙΑΡΚΕΙΑ και όχι περιστασιακά καλούς ή πολύ καλούς αγώνες. Εύχομαι ο Δώνης αυτά που δηλώνει να έχουν βάση στη δουλειά που γίνεται και να μην παραμείνουν λόγια του αερα. Επίσης εύχομαι η διοίκηση να βοηθήσει τον Δώνη και την ομάδα ενισχύοντας την με καλές μεταγραφές γιατί πλέον δεν είμαστε σε φάση εξυγίανσης αλλά -υποτίθεται- έχουμε περάσει στην φάση της ανάπτυξης και της ανοδικής πορείας.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Ερασιτεχνική ΑΕΚ : Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ με τα μέλη που εκλέχθηκαν απο την Γενική Συνέλευση της 10/7/2008. Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο ΔΣ της ΠΑΕ.

Το νέο ΔΣ θα απαρτίζεται :

Δημήτρης Χατζηχρήστος ,Πρόεδρος ΔΣ
Γιώργος Κάχρης, α’ Αντιπρόεδρος
Μπάμπης Καραμανλής, β’ Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στην ΚΑΕ
Βασίλης Τόγελος ,Γενικός Γραμματέας
Νίκος Πλούμπης Ειδικός Γραμματέας
Νίκος Γεωργαντζόγλου, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Ταμίας
Μιχάλης Τσάγκαρης, Γενικός Αρχηγός
Μιχάλης Γαλίτης,μέλος
Ανδρέας Ανατολιωτάκης,μέλος
Μιχάλης Αρτόπουλος,μέλος
Βαγγέλης Ασλανίδης,μέλος
Θανάσης Τσόγκας,μέλος (στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπασταύρου)
Χαρίδημος Μανουσάκης,μέλος
Ιούλιος Συναδινός,μέλος

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Εκλογές Ερασιτεχνικής ΑΕΚ : Η φαυλοκρατία έπεσε !

Η διοίκηση Ανατολιωτάκη έλαβε τέλος στις εκλογές της 10ης Ιουλίου. Νικητής των εκλογών το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από την Original που έλαβε 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ. Ετσι έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Ο Ανατολιωτάκης έλαβε μόλις 4 έδρες. Ετσι η ΑΕΚ απαλλάσσεται από την διοίκηση της φαυλοκρατίας, των ταμιακών διευκολύνσεων, των ανακοινώσεων και των υποβιβασμών των τμημάτων. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μπορεί πλέον να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Δύσκολο έργο η ανάκαμψη των τμημάτων και ακόμη δυσκολότερο να ξαναπρωταγωνιστούν πάλι. Όμως πιστεύω ότι και χρόνος θα αφιερωθεί και προσπάθεια και σωστή διαχείριση θα γίνει.

Όσον αφορά στο θέμα του γηπέδου η διαφωνία εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής αφού και ο Ανατολιωτάκης και ο συνδυασμός "ΑΕΚ Για Πάντα" υποστηρίζει την ανέγερση του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση" δεν μιλάει με σαφήνεια για ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια και έτσι στην χειρότερη περίπτωση 13 από τα 15 μέλη ,δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία, ψηφίζει καθαρά Νέα Φιλαδέλφεια. Ελπίζω αυτή η αγεφύρωτη διαφορά να μην έχει σοβαρές επιπτώσεις στην απόδοση της ποδοσφαιρικής ομάδας και να παραμείνει ανεπηρέαστη στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Η νέα διοίκηση θα πρέπει να βρει πόρους οικονομικούς τόσους και τέτοιους ώστε να μην εξαρτάται η λειτουργία των τμημάτων από ταμειακές διευκολύνσεις - δάνεια μελών ΔΣ και να πάψει αυτή η θηλιά να πνίγει την ΑΕΚ. Θα πρέπει άμεσα όπως έχει ειπωθεί να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ώστε να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, πράξεων ή παραλείψεων που έχουν ζημιώσει την Ερασιτεχνική.

Η νίκη της " ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ORIGINAL ΑΕΚ" είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή διότι σε κάθε άλλη περίπτωση δηλαδή είτε με νίκη της παράταξης του Ανατολιωτάκη είτε (εντελώς απίθανο) νίκη της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ η κατάσταση θα ήταν εντελώς ρευστή και θνησιγενής δηλαδή με λίγα λόγια ο κατήφορος θα συνεχίζονταν.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην νέα διοίκηση και ας ελπίσουμε σύντομα να ξαναρωταγωνιστούμε σε όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής,της Μάνας ΑΕΚ.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Εκλογές Ερασιτεχνικής ΑΕΚ : Συνέντευξη Ιουλίου Συναδινού του ψηφοδελτίου «Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση»

Ο Ιούλιος Συναδινός ανησυχεί για το μέλλον της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», «το σωματείο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάταξη». Παράλληλα, ο κ. Συναδινός, ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης» στις εκλογές που θα γίνουν την Πέμπτη (10/07), τόνισε πως η παράταξή τους έχει δημιουργηθεί με μοναδικό σκοπό την βελτίωση και την ανάπτυξη του σωματείου και όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ.«Το σωματείο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Γίνονται εκλογές ώστε η καινούρια διοίκηση να μπορέσει να βάλει σε ένα δρόμο το σωματείο και να δημιουργήσει ένα σχέδιό ανάπτυξής του για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το δικό μας ψηφοδέλτιο δεν έχει αναφορά σε κάποιον από τους δύο πόλους που σχηματίζονται, ούτε στον κύριο Ανατολιωτάκη, ούτε Original. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαστε ψηφοδέλτιο της Ένωσης 1924, όπως γράφεται. Είμαστε μία ομάδα παλιών και νεότερων μελών της Ερασιτεχνικής, που έχουμε άποψη, δεν παρακαλάμε για τη στήριξη κανενός σωτήρα, καμιάς ΠΑΕ και ΚΑΕ και απλώς είμαστε οι φίλαθλοι της διπλανής θέσης, που θέλουμε να βάλουμε άλλες ιδέες και να αναπτύξουμε το σωματείο στη βάση ενός άλλου μοντέλου», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Συναδινού.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ερασιτεχνική, επεσήμανε: «Πρώτο πρόβλημα είναι το οικονομικό, αφού ο σύλλογος είναι υπερχρεωμένος. Οι επιλογές που έγιναν από τη διοίκηση του κύριου Ανατολιωτάκη δεν βοήθησαν καθόλου, ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Με τη λογική των ταμειακών διευκολύνσεων, αφού κανείς δεν χαρίζει χρήματα. Το σωματείο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα με συνέπεια τα αγωνιστικά τμήματα, που έχουν κεντρικό σημείο στις αναφορές μας, να υπολειτουργούν, να βρίσκονται σε μία απαξίωση και σε μία φθίνουσα κατάσταση. Αθλητικό σωματείο χωρίς δικές του υποδομές, εγκαταστάσεις, σχέδιο ανάπτυξης για δική του παραγωγή αθλητών δεν έχει μέλλον. Η καινούρια διοίκηση πρέπει να στρέψει προς τα εκεί την προσοχή της».
Για τις εκλογές που θα γίνουν την Πέμπτη, υπογράμμισε: «Περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές με ηρεμία, να μην υπάρχουν έκτροπα, πολώσεις και φασαρίες και να σχηματιστεί μία διοίκηση που να μπορεί να συνεργαστεί. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο απέναντι στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο εκμετάλλευσης του χώρου της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι να καταφέρει να φτιάξει η ΠΑΕ ή όποιος άλλος ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτή τη στιγμή όλα τα τμήματα είναι σκορπισμένα από δω και από εκεί, φιλοξενούνται σε διάφορα γήπεδα και δεν μπορεί να λειτουργήσει ο σύλλογος ως ερασιτεχνικό σωματείο».

Τέλος, άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της διοίκησης Ανατολιωτάκη: «Δυστυχώς η μέχρι τώρα τακτική της διοίκησης δεν βοήθησε τη συμμετοχή των μελών. Η Ερασιτεχνική έχει 3.000 μέλη και αν ήθελε η διοίκηση του κύριου Ανατολιωτάκη θα μπορούσε να στηριχτεί σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους έχει αναθέσει κάποιο ρόλο, να μην τους θυμούνται μόνο για την ψήφο και να είναι κάποια πηγή εσόδων. Οι εκλογές δεν θα γίνονταν καθημερινή, στις 13:00 και σε εργάσιμη μέρα».

Πηγή : sportdog.gr

Εκλογές Ερασιτεχνικής ΑΕΚ : Παρουσίαση θέσεων του ψηφοδελτίου "ΑΕΚ Για Πάντα"

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «ΑΕΚ Για Πάντα», ενόψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής του συλλόγου την προσεχή Πέμπτη. Δημήτρης Χατζηχρήστος, Βασίλης Βάσιος είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών οι Θωμάς Μαύρος, Κώστας Νεστορίδης και Μίμης Παπαϊωάννου. Χατζηχρήστος και Βάσιος παρουσίασαν τους στόχους του, ξεκαθαρίζοντας πως η γνώμη τους για το γηπεδικό είναι αδιαπραγμάτευτο.
«Μια τέτοια μέρα, μια τέτοια στιγμή είναι σημαντική για μένα, διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κάθονται μπροστά μου μαζί οι Μαύρος, Νεστορίδης και Παπαϊωάννου. Με κάνει χαρούμενο η συνάντηση αυτή που θα μείνει στην ιστορία, και παράλληλα, μια συνάντηση της ιστορίας της ΑΕΚ. Όλη η κιτρινόμαυρη ιστορία βρίσκεται σ’ αυτή την αίθουσα, ενώ δίδουν το παρών και καλοί φίλοι. Ο σκοπός μας είναι γνωστός και πρέπει να επισημοποιηθεί. Ενδιαφερθήκαμε σε πρώτη φάση για την ερασιτεχνική, διότι για μας αυτή είναι η πραγματική ΑΕΚ, παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ορισμένα προσθετικά όπως είναι η ΚΑΕ και η ΠΑΕ. Το χρονικό σημείο που ενδιαφερθήκαμε είναι καλό, γιατί αν και ορισμένοι λένε ότι η κριτική κάνει καλό, εν τούτοις, στην πραγματικότητα δε βελτιώνει τις καταστάσεις. Αντίθετα, βελτιώνει το παράδειγμα κάτι που θέλουμε να πετύχουμε», επισήμανε ο Χατζηχρήστος και συνέχισε:

«Σκοπός μας λοιπόν, είναι να γυρίσουμε τη σελίδα και η φιλοσοφία μας είναι η ερασιτεχνική να μην «ματώνει» από τις ταμειακές διευκολύνσεις που περνάνε ουσιαστικά «χειροπέδες» σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση. Η ερασιτεχνική έχει φθάσει στο τέλμα, κάτι που φαίνεται από την εικόνα των τμημάτων της αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει χορηγούς. Εμείς την προσεχή Πέμπτη θα προσπαθήσουμε σε ήσυχους τόνους να πάρουμε στα χέρια μας τη διοίκηση της ερασιτεχνικής, σε μια διαδικασία που είναι ιερή για την ΑΕΚ, την Γενική Συνέλευση. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια χάσαμε τον αποπροσανατολισμό και οδηγηθήκαμε σε τέλμα. Δεν έχουμε στόχο, ούτε τις καρέκλες, ούτε τον εαυτό μας. Θέλουμε να δώσουμε τέλος στα δανεικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε δωρεές, ώστε να χαρίζουμε χρήματα στην ΑΕΚ. Κάναμε ασφαλιστικά μέτρα για τις εκχωρήσεις και αύριο Τετάρτη εκδικάζονται. Ήρθαμε σε αντιδικία με τον κ. Ανατολιωτάκη, χωρίς να το θέλουμε, προκειμένου να μπλοκάρουμε τις εκχωρήσεις που είναι αδιαφανείς. Φθάσαμε στην πόρτα του και δεν μας έδωσε ούτε χαρτί για το που πάνε τα χρήματα. Η θέση μας για το γηπεδικό θέμα είναι αδιαπραγμάτευτη. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν βρει χρήματα ο κ. Νικολαΐδης και κατασκευάσει το γήπεδο, τότε να το συζητήσουμε. Το Καταστατικό είναι διάτρητο, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο καταστατικά. Από τα πρώτα μελήματά μας θα είναι η τροποποίηση ώστε να ψηφίζουν κι άλλοι.».



Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βάσιος, υποστήριξε: «Νιώθω άβολα, μια και έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ την ιστορία της ΑΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με έκαναν ΑΕΚτζη. Είμαστε καλά διαβασμένοι, έχουμε πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τόσο τον αγωνιστικό, όσο και τον οικονομικό κατήφορο της ερασιτεχνικής. Η ΑΕΚ δείχνει τα τελευταία χρόνια να έχει αυξητική τάση από τα 700χιλ. ευρώ στο 1,2εκ. ευρώ, γεγονός που θα περίμενε κανείς να φέρει υγεία στο σύλλογο. Αν δούμε τον καταμερισμό θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν τμήματα που παίρνουν ελάχιστα χρήματα, ενώ το ΤΑΠ και το Χάντμπολ λαμβάνουν τα περισσότερα. Τα λειτουργικά έξοδα είναι 250χιλ. ευρώ, κάτι που παρουσιάζει την κακή διαχείριση που γίνεται σε ένα ουσιαστικά πτωχευμένο σωματείο. Η αιχμαλωσία γίνεται αντιληπτή από την αιχμαλωσία του δανείου, που αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο από τα 500χιλ. ευρώ στο 1,5εκ. ευρώ ενώ το Δ.Σ. έκανε λόγο ακόμα και για 2,5!

Πηγή : sportdog.gr

ΑΕΚ : Οι παρατάξεις των εκλογών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Τρεις εκλογικοί συνδυασμοί τίθενται στην κρίση των μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις αυριανές εκλογές του Σωματείου.

Οι συνδυασμοί είναι :

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΪΔΙΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΜΟΡΛΙΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΡΤΖΟΣ
ΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΔΗΡΟΓΛΟΥ




ΑΕΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ORIGINAL ΑΕΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΓΕΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΛΗΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΚΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΙΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΟΥΜΠΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΗΝΑΣ ΓΑΛΕΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΧΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΥΠΑΡΗΣ





ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΣΣΙΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΤΖΕΛΙΑ-ΚΑΛΥΒΗ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΛΑΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΗΓΟΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ
ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΛΙΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ-ΠΕΠΕ
ΛΟΥΚΑΣ ΤΥΜΠΑΣ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

AEK : Οριακή η κατάσταση στο μπάσκετ

Δύσκολα θα βρεις μια ευχάριστη είδηση αυτόν τον καιρό που να αφορά την ΑΕΚ. Τόσο στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ όσο και στην Ερασιτεχνική. Την στιγμή που εξελισσόταν η άσχημη κατάληξη της υπόθεσης του Νίκου Λυμπερόπουλου παράλληλα στην ΚΑΕ τα πράγματα χειροτέρευαν σε σημείο που κανείς να αναρωτιέται πόσο χειρότερα θα μπορούν να είναι τα πράγματα για την μπασκετική ΑΕΚ.

Μια πολύ καλή περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης εδώ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

AEK : Γιατί έφυγε ο Λύμπερόπουλος ;


Αιφνιδιάστηκα καθώς άκουγα την είδηση για τον Λυμπερόπουλο. Έμεινε ελεύθερος με συμφωνία από κοινού. Παράπονα πολλά ακούγονται από τους ΑΕΚτζήδες. Μια κύρια κατηγορία είναι ότι ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ πέρυσι είχε την ευκαιρία να τον πουλήσει έναντι 2,5 εκατ. ευρώ στην Νυρεμβέργη φέτος τον αφήνει ελεύθερο. Το γιατί έμεινε ελεύθερος θα ξεκαθαριστεί πιστεύω στις αμέσως επόμενες ημέρες. Πάντως οι δικές μου υποθέσεις για τα αίτια της λύσης του συμβολαίου του είναι : 1) Ότι μάλλον ο Λύμπε υποψιαζότανε ότι φέτος με το σύστημα του Δώνη πάει για μόνιμος βασικός στον πάγκο οπότε και προτιμάει να πάει κάπου (εκτός Ελλάδας ; ) να παίζει βασικός και 2) Ότι και η διοίκηση είχε ενοχληθεί από τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον πανιώνιο και 3) Ίσως ο Λύμπε να έχει βρει κάποια καλή πρόταση από κάποια ομάδα που όμως δε θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει και συμβόλαιο του Λύμπε και λεφτά στην ΑΕΚ για την μεταγραφή. Οπότε και να πίεσε ο Λύμπε για την ελευθερία του.


Στα αρνητικά είναι ότι χάνεις μια Σημαία για την ΑΕΚ και 10 σίγουρα γκολ βρέξει-χιονίσει.Μια αμφιβολία πλανάται πάνω απο την ΑΕΚ τώρα όσον αφορά στο θέμα της αποχώρησης Λυμπερόπουλου : Θα πάρει κάποιον εξ' ίσου καλό η ΑΕΚ ή θα υλοποιήσει το τρομακτικό σενάριο για τον Κωνσταντίνου.

Ο καιρός γαρ εγγύς... Ολα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα και μέσα απο δηλώσεις και απο πράξεις.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

AEK : Αντίδραση Φιλίππου για Δρόσο.

"H ενδεχόμενη μετακίνηση του Δημήτρη Δρόσου στον ΠΑΟΚ προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς Γιάννη Φιλίππου στην ΑΕΚ. Ο πληρεξούσιος του μεγαλομετόχου, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, έκανε -πριν από λίγο- τη παρακάτω δήλωση:

"Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Είχαμε μηνύματα για τις κινήσεις του κυρίου Δρόσου, αλλά δεν μπορούσαμε να τα κοινοποιήσουμε, καθώς μας δέσμευε η συμφωνία. Αυτό που θέλω να πω είναι τούτο: Ο κύριος Δρόσος φεύγει από μία εταιρία (ΑΕΚ) που έχει ρυθμισμένα τα χρέη προς παίκτες και εφορία ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ".

basketblog.gr

Αν όντως ισχύει αυτό περί ρύθμισης των χρεών τότε ο Δρόσος βρήκε μια δήθεν αφορμή για άλλους λόγους απο αυτούς που επικαλέστηκε για να απεμπλακεί απο την μπασκετική ΑΕΚ.
Αυτό δεν πρέπει να μας φανεί παράξενο βέβαια αφου ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός ανθεί στις μέρες μας.

ΑΕΚ : Δανεικός ο Σορεντίνο

Δανεικός θα δοθεί τελικά ο Σορεντίνο στην Chievo Verona για έναν χρόνο με δικαίωμα αγοράς του παίκτη το καλοκαίρι του 2009.

Κάναμε το χατίρι του Σορεντίνο φυσικά. Τελικά είμαστε πολύ large και θα δείτε που θα φύγει ο Σορεντίνο χωρίς να πάρει δραχμή η ΑΕΚ. Το συνηθίζει η ΑΕΚ να αφήνει ελεύθερους τους παίκτες της. Απορώ και εξίσταμαι για την πώληση του Τόζερ !!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ: Ξεκινάει καλά ο Δώνης ;


Προσωπικά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε δηλώσεις προπονητών και παικτών πριν και κατά την έναρξη της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι ακούγονται γενικές αλήθειες και τετριμμένα πράγματα. Έτσι έκανα και στην σημερινή συνέντευξη Δώνη.
Σε σχετική ερώτηση για το ποιο σύστημα θα επιλέξει για την ΑΕΚ ο Δώνης είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3. Κατά την γνώμη μου, ο Δώνης δεν πρέπει να προεξοφλεί το σύστημα πάνω στο οποίο θα δουλέψει. Δεν πρέπει να προσαρμόσει τους παίκτες πάνω στο σύστημα αλλά να προσαρμόσει το σύστημα που ταιριάζει στούς παίκτες και τις δυνατότητες τους. Και νομίζω ότι ο Δώνης θα προσπαθήσει να κάνει τους παίκτες να προσαρμοστούν στο σύστημα που έχει προεπιλέξει. Και αυτό για μένα είναι λάθος που ελπίζω να μην στοιχίσει στην ομάδα.


Προσωπική μου γνώμη για τον Δώνη (και ελπίζω να διαψευσθώ) είναι ότι είναι λίγος για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα ξένο καλό προπονητή που να ξέρει μπάλα. Όσο για το επιχείρημα ότι γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα να θυμίσω ότι ο Σαντος την 1η φορά που ήρθε στην Ελλάδα έφθασε την ΑΕΚ στην 1η θέση ισοβαθμώντας με τον ΟΣΦΠ. Και τότε ο Σάντος δεν γνώριζε βεβαίως την Ελληνική πραγματικότητα.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ : Σε κρίσιμη καμπή.Μια αποτίμηση της κατάστασης


Αν προσπαθήσουμε να αποτιμήσουμε την θέση της ΑΕΚ συνολικά ( Ερασιτεχνική , ΚΑΕ, ΠΑΕ) τότε το συμπέρασμα θα είναι απογοητευτικό. Όσον αφορά την Ερασιτεχνική χρόνια τώρα και όχι μόνο κατά την διάρκεια της παρακμιακής διοίκησης Ανατολιωτάκη, με τους ίδιους περίπου καρεκλοκένταυρους στη διοίκησή της, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η Μάνα ΑΕΚ όπως την αποκαλούμε, παραπαίει και παρακμάζει συνεχώς από χρόνο σε χρόνο. Η ανικανότητα των διοικήσεων να βρουν οικονομικούς πόρους τις μετέτρεψε σε διοικήσεις μη ικανοποιητικής διαχείρισης της κρίσης που οι ίδιες δημιούργησαν τόσο με τις πράξεις τους όσο και με τις παραλείψεις τους. Η άλλοτε δυναμική Ερασιτεχνική ΑΕΚ παλεύει πια είτε να κρατήσει στις πρώτες κατηγορίες τα τμήματά της είτε να τα ανεβάσει στις πρώτες κατηγορίες. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ιστορία της ΑΕΚ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ίδια η Ερασιτεχνική ΑΕΚ "κατόρθωσε" να γκρεμίσει στο Στάδιο Νίκος Γκούμας, την ιστορική έδρα της ομάδας μεγεθύνοντας την κρίση ακόμη περισσότερο.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ , η Βασίλισσα, που πριν μερικά χρόνια αποτελούνταν από μια ομάδα κατά κύριο λόγο Ελλήνων παικτών (ουσιαστικά ήταν η Εθνική Ελλάδας) "κατόρθωσε" κι' αυτή με την περίεργη και ξεροκέφαλη διοίκηση Φιλίππου να βρίσκεται τώρα υπερχρεωμένη και να αποδεσμεύει τους παίκτες (!!!) της αφού η διοίκηση Δρόσου δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον Φιλίππου. Η ΑΕΚ του μπάσκετ, που είναι η πρώτη ομάδα που κατάκτησε Ευρωπαϊκό τρόπαιο πράγμα το οποίο μέχρι το 1968 δεν είχε καταφέρει καμία Ελληνική ομάδα σε κανένα άθλημα, βρίσκεται τώρα προ των πυλών της πτώχευσης.

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ ,η οποία -ως γνωστό- έχει 14 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την υπόλοιπη ΑΕΚ. Έχει εξυγιανθεί πλέον και κατάφερε πριν 4 χρόνια να αποφύγει την πτώχευση χάρη στην ομάδα των επιχειρηματιών που τώρα την διοικούν. Πριν 4 χρόνια όλοι οι ΑΕΚτζήδες είχαν μετατραπεί σε λογιστές και νομικούς την ίδια στιγμή που οι ανταγωνιστές μας ασχολούνταν με τα μεταγραφικά θέματα. Τώρα πια και εμείς ασχολούμαστε με τα ίδια θέματα και με το πως θα μπορέσουμε να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα που τόσο το έχει ανάγκη η ομάδα και ο κόσμος της.

Αυτό το καλοκαίρι που διανύουμε και η Ερασιτεχνική και η ΚΑΕ και η ΠΑΕ βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή για την μετέπειτα πορεία της ΑΕΚ .

Στην Ερασιτεχνική έχουμε εκλογές για αλλαγή διοίκησης. Θα αναμετρηθούν τα μέλη της Επιτροπής σωτηρίας (που υποστηρίζεται και απο την Original) με τον Ανατολιωτάκη και τους συν αυτώ. Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την πορεία του συλλόγου σε σημαντικό βαθμό. Αν βγει ο Αντολιωτάκης θα συνεχίσει η πολιτικής της παρακμής και των ταμιακών διευκολύνσεων. Αν βγει η Επιτροπή Σωτηρίας θα προσπαθήσει να συνεφέρει οικονομικά και αγωνιστικά την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Μάνα ΑΕΚ.

Στην ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η απεμπλοκή Δρόσου και η διαπραγμάτευση του Φιλίππου με την Επιτροπή Σωτηρίας ώστε να κρατηθεί στη ζωή η Βασίλισσα και να σχεδιαστεί καλύτερα το μέλλον της. Ίσως να είναι μεταβατικό στάδιο με σφικτή και μετρημένη διαχείριση αλλά απαραίτητη για να σταματήσει ο κατήφορος.

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχουμε την επανεμφάνιση Μελεισσανίδη για να αναμιχθεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ως προς το αν θα καταλήξει σε σύγκρουση με την παρούσα διοίκηση ή σε συνεργασία. Γνώμη μου είναι ότι αν τελικά η προσπάθεια ανάμιξης του Μελισσανίδη πάρει την μορφή της μετωπικής σύγκρουσης με την παρούσα διοίκηση και όχι της συνεργασίας, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπει σε κρίσιμα και επικίνδυνα μονοπάτια. Ο διχασμός που θα προκληθεί θα έχει επιπτώσεις στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναι μόνος και υπερβολικά πιεστικός στόχος της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Επίσης η ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή όσον αφορά στα θέματα του γηπέδου και του προπονητικού ,θέματα που έχουν ήδη καθυστερήσει ενώ οι ανταγωνιστές της τα έχουν ήδη λυμένα ή βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο.



Και εμείς οι ΑΕΚτζήδες πως θα πρέπει να αντιδράσουμε σε όλη αυτή την κατάσταση ;
Ένας είναι ο δρόμος κατά την γνώμη μου :
1) Εγγραφή και συμμετοχή στην Ερασιτεχνική
2) Παρουσία στους αγώνες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ αλλά και των τμημάτων της Ερασιτεχνικής στο μέτρο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων μας και των χρονικών περιορισμών μας.
Με λίγα λόγια η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή της στάσης μας από παθητικός παρατηρητής σε ενεργός οπαδός της ΑΕΚ. Έτσι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η ΑΕΚ και συνεπώς και εμείς, ο κόσμος της.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΑΕΚ : Ανακοινώθηκε (και επίσημα) ο Sebastian Saja,

Ενω αφήνει ελεύθερο τον Παντελή Καπετάνο και ετοιμάζεται να συζητήσει την μισθολογική αναπροσαρμογή του Ismael Blanco ( ο οποίος αμοιβόταν χαμηλότερα απο τον Καπετάνο !!!) η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Περισσότερα εδώ

ΑΕΚ : Τέσσερις μικροί της ΑΕΚ στην Εθνική Νέων

Τέσσερις πιτσιρικάδες της ΑΕΚ, οι Μιχάλης Παυλής, Σάββας Γκέντσογλου, Παναγιώτης Ταχτσίδης και Νίκος Μπαρμπούδης θα είναι μέλη της Εθνικής Νέων που θα λάβει μέρος στην τελική φάση του EURO-U 19. Δείγμα της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται στην ΑΕΚ για να εντοπιστούν ελπιδοφόροι παίκτες , νέοι Παπασταθόπουλοι. Όταν θα ολοκληρωθούν όμως οι περιβόητες προπονητικές εγκαταστάσεις τότε σίγουρα θα αναδειχθούν καλύτεροι νέοι παίκτες και θα γίνεται πιο επαγγελματική δουλειά.

AEK : Εκλογές στην Ερασιτεχνική


Ο Ανατολιωτάκης ανακοίνωσε ότι θα γίνουν εκτάκτως εκλογές στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ την Πέμπτη 10 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια κίνηση αιφνιδιασμού απέναντι στην επιτροπή σωτηρίας (που υποστηρίζει και η Original) προκειμένου να αιφνιδιάσει και εξασφαλίσει την συνέχιση της προεδρίας του και ,να προσθέσω, την συνέχιση της παρακμής της Μάνας ΑΕΚ. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί είναι εξαιρετικά μικρό για την συγκρότηση ψηφοδελτίων. Επίσης η επιλογή καθημερινής αντί Σαββατοκύριακού και μάλιστα καθημερινής εργάσιμης (Πέμπτη αντί Δευτέρα πχ) δυσκολεύει την προσέλευση ψηφοφόρων και από Αττική αλλά και από επαρχία, οι οποίοι είναι αρκετοί. Η δυσκολία προσέλευσης είναι φανερό ότι ευνοεί τον Ανατολιωτάκη αφού το κλίμα από την κάκιστη διαχείριση της Ερασιτεχνικής είναι εις βάρος του και άρα όσο πιο πολλοί θα ερχόταν να ψηφίσουν τόσο το χειρότερο γι' αυτόν και το ψηφοδέλτιο του. Ελπίζω όμως να μην καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και όσα τερτίπια και αν προσπαθήσει να εφαρμόσει να μην τον οδηγήσουν σε παράταση της θητείας του ώστε η Ερασιτεχνική να μπορεί - τουλάχιστον - να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.